FAPTELE VORBESC MAI TARE DECÂT VORBELE

Ai grijă la gândurile tale, acestea vor deveni cuvinte, ai grijă la la cuvintele tale, căci acestea vor deveni acţiuni. Ai grijă la acţiunile tale, căci acestea vor deveni obiceiuri. Ai grijă la obiceiurile tale, căci acestea vor deveni caracterul tău. Ai grijă la caracterul tău, căci acesta va deveni destinul tău.

Cuvintele pot crea adevărate miracole sau pot distruge ființa umană în mod iremediabil. Ele pot fi o adevărată binecuvântare, ridicând spiritul și moralul uman chiar și în clipele cele mai grele, în care totul pare lipsit de soluție. Însă, de asemenea, ele pot fi otravă asupra sufletului, putând opri avântul cuiva și dorința de a continua să facă anumite acțiuni. 
Trebuie întotdeauna să alegem cu grijă cuvintele pe care le utilizăm, pentru că acestea pot avea consecințe deosebit de grave.
Foarte important este să lăsăm pe cel de lângă noi să se încreadă în forțele lui, pentru că numai astfel poate ajunge la reușită. Trebuie să poată fi observată această convingere a noastră, pentru că atunci când insuflăm acest sentiment, nu facem altceva decât să motivăm acea persoană să continue pe calea pe care a început-o și să insuflăm curaj.
Nu uitaţi că adevărata frumusețe a unei persoane se află în interiorul său și, de foarte multe ori, nu poate fi observată prin modul în care o persoană o reflectă, decât prin propriile cuvinte și prin comportamentul său.
Fie ca noi să avem mereu înțelepciunea de a utiliza cele mai frumoase cuvinte și de a ști cum să îi încurajăm pe cei din jurul nostru, atunci când este nevoie de acest lucru!

2 gânduri despre ”FAPTELE VORBESC MAI TARE DECÂT VORBELE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.