NORA ROBERTS: ÎMBLÂNZITOAREA DE SUFLETE

     „Îmblânzitoarea de suflete (Untamed)”de Nora Roberts este un roman numai bun pentru o zi friguroasă și ploioasă de toamnă, o cărticică, deși scurtă ca număr de pagini, plină de acțiune, care te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

     Romanul Norei Roberts te face să pătrunzi în fascinanta lume a circului ambulant, o lume plină de magie, de frumos și de supranatural, în care chiar și imposibilul trebuie să devină posibil. Este un loc în care oamenii circului Collosus trăiesc fiecare moment al spectacolului cu intensitate maximă, oferind oamenilor o bucățică din ceea ce mulți și-ar dori să facă: să își depășească limitele, să treacă peste propriile frici și temeri, totul de dragul artei și a vrăjii pe care aceasta o produce. Aici, poți întâlni îmblânzitori (iar nu dresori, deoarece animalele dresate își pierd farmecul natural) de animale exotice, de la șerpi la elefanți și lei, trapeziști, oameni care merg pe o sârmă de doar câțiva centimetri, clovni… Sunt oameni îndrăgostiți de ceea ce fac și care încearcă să transmită tuturor, de-a lungul stagiaturii lor de-a lungul statelor americane, cât de extraordinar poate fi circul. În spatele lui, se ascund oameni cu pasiuni proprii, care încearcă să își găsească dragostea, novici într-ale spectacolului care trebuie inițiați. Este o lume pestriță, formată din oameni de diferite naționalități, care și-au găsit o adevărată familie aici.
     Printre toți acești oameni, se află și îmblânzitoarea de mâțe sălbatice (lei), tânăra Jovillette (Jo) Wilder, care a crescut aici încă de la naștere. Rămasă orfană de la o vârstă fragedă, un incendiu răpindu-i părinții la doar șapte ani, Jo este crescută de patronul circului, Frank Prescott, pe care ea îl iubește extraordinar de tare. Când acesta moare, lăsând circul moștenire fiului său pe care nu îl văzuse timp de 32 de ani, Jo simte că s-a făcut o nedreptate și încearcă să îndrepte acest fapt. Luptătoare și puternică din fire, asemenea tuturor personajelor feminine ale Norei Roberts, ea încearcă să îi arate noului patron, Keane Prescott, minunata lume în care trăiește, sperând că îl va face să nu vândă circul la finalul stagiaturii.
Keane Prescott este avocat de succes, orășean, deloc familiarizat cu această viață nomadă. Este fascinat, însă, de Jo, pe care încearcă să o cucerească încă de la început. Deși ar fi vrut să îl urască, Jo se simte atrasă de el, de forța lui, de modul în care acesta o face să se simtă și de tandrețea pe care i-o oferă chiar și în cele mai grele momente ale ei. Însă, în momentul în care ea se îndrăgostește foarte tare, el pune o anumită răceală între ei, pe care ea nu o poate înțelege…
Va reuși oare Jo să treacă peste prejudecățile ei, să nu îl mai vadă pe Keane doar un avocat neadaptat lumii ei și va putea să îl farmece cu magia circului? Va putea Keane să lase lumea lui deoparte sau va vinde circul? Vor reuși cei doi să își împlinească iubirea sau vor rămâne amândoi în două planuri complet paralele? Și care va fi viitorul circului Collosus?
Vă invit să aflați singuri, citind romanul Norei Roberts…


    • „(Părinții ei) îi transmiseseră o lume de neodihnă, o lume a fanteziilor. Crescuse jucându-se cu puii de leu, călărind elefanți, îmbrăcată în haine cu zorzoane și rătăcind ca un nomad.”
     • „Trebuie să înveți că viața e o monedă cu două fețe.”
   • „Care e valoarea de lichidare a unui vis, domnule Prescott? Ce preț pui pe spiritul uman?”
     • „Mireasma dimineții era înviorătoare. Pe noul teren, curcubeiele luceau în bălți.”

    • „(…) unele răni nu se vindecă niciodată. Și dacă o fac, lasă cicatrici care dor când te aștepți mai puțin.”

4 gânduri despre ”NORA ROBERTS: ÎMBLÂNZITOAREA DE SUFLETE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.