LISTA DE LECTURI A LUNII SEPTEMBRIE

      Cum luna septembrie a ajuns la final, am întocmit lista de lecturi din această perioadă, care sper să vă fie de folos. Recunosc, nu am fost foarte productivă, se putea cu mult mai bine, însă timpul zboară atât de repede încât am ajuns să mă întreb cum anume s-a întâmplat… Lecturile, deși nu au fost multe, toate au fost pe placul sufletului meu și îmi este mult mai greu să creez un clasament. Mi se pare că nu aș fi chiar justă dacă aș face astfel… De aceea, pe primul loc, am ales să pun două cărți, ambele ale unor scriitoare românce. Mi se pare atât de nedrept faptul că literatura română nu este apreciată la justa ei valoare, că nu este atât de mult promovată pe cât ar trebui, deși avem atât de mulți scriitori contemporani foarte talentați…
                                                                   **********
      Așadar, pe locul întâi, în ordine alfabetică și nu neapărat a preferinței, se află următoarele romane:
     1. „Anotimpul iubirii”de Rodica Mijaiche, despre care v-am mai spus că a fost dragoste la prima vedere și la fel a rămas și după ce i-am descoperit povestea. Este un roman extraordinar de sensibil, cu o acțiune densă, din care răzbat o multitudine de sentimente, o poveste din suflet și pentru suflet, care îți arată puterea vindecătoare a iubirii, lecuind chiar și cele mai adânci răni.

      „Ultimul viking”de Oana G. Arion, un roman care ne introduce în lumi fantastice, a unor creaturi extraordinare, o operă care ne arată că lumea pe care o cunoaștem este relativă, că dincolo de aceasta poate exista mult mai mult. Lumea creată se împletește cu legende mitice, aduce în prim-plan suspansul, dar și povestea de dragoste dintre o muritoare și un nemuritor.
     2. Pe locul doi, mi-a fost la fel de greu să aleg. Am zis totuși să fie Gustave Flaubert, cu capodopera sa – „Doamna Bovary”, deoarece am regăsit o Emma Bovary luptătoare, dornică să distrugă tabuurile societății în care trăiește,  o lume în care simte că se plafonează și care îi creează o nefericire extraordinară. Chiar dacă nu reușește să își îndeplinească visele și alege să iasă din această viață într-un mod care afectează destinele celor care o iubeau într-un mod tragic, măcar a încercat și a sperat la mai bine, la fericire. A înțeles că această viață merită trăită la maximum, căci nu ți se mai oferă o altă șansă.
     3. Carole Matthews: „Dieta iubitoarelor de ciocolată”, care, deși nu are o acțiune la fel de densă ca primul volum („Clubul iubitoarelor de ciocolată”), are același umor, acțiune, povești de dragoste și de viață. Este un roman despre prietenie și despre cât de departe pot merge patru prietene pentru a trece peste orice situație, o carte despre solidaritate și familie.

     4. „Îmblânzitoarea de suflete”de Nora Roberts, o cărticică numai bună pentru o seară friguroasă sau pentru week-end, care se citește extrem de ușor. Ai parte de o frumoasă poveste de dragoste, cu suișuri și coborâșuri, care îți arată că dragostea merită orice sacrificiu. De asemenea, ea te poartă în lumea visului și a magiei, în lumea fascinantă a circului ambulant, plină de extraordinar și de exotic.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.