LUNA JOJO MOYES

     Atunci când citesc o carte, îmi place să știu cât mai multe despre autorul acesteia, parcă mă ajută mai mult să pătrund în atmosfera creată prin acțiunea adusă în fața mea, ca cititoare. Din mediul virtual, am aflat despre Jojo Moyes, o scriitoare foarte apreciată printre autorii contemporani, cu foarte multe cărți în limba engleză, având traduse în limba română doar trei romane, unul dintre ele bucurându-se și de o ecranizare reușită. Îmi doresc demult să îi citesc o parte din romane, iar luna octombrie am spus că i-o dedic în mod special. Mi-am dat seama că nu știu cum anume ar trebui pronunțat numele ei, care poate avea diferite variații… fapt pentru care am căutat mai multe informații. Vă prezint în cele ce urmează câteva date despre autoare și despre cărțile ei, universul operei sale și lumile în care ne invită să ne aventurăm.
֎֎֎֎֎
     Pauline Sara Jo Moyes, cunoscută în lumea literară drept Jojo Moyes, este o scriitoare și jurnalistă britanică. S-a născut în anul 1969, în Londra, unde a și crescut. După numeroase slujbe pe care le-a avut, de la controlor de minicab și persoană care scrie anumite memorii și expuneri pentru oamenii orbi pnă la scriitpr de broșuri pentru Vlub 18-30, ea a ajuns să se licențieze la Royal Holloway și Bedford New College, din cadrul Universității londoneze. În anul 1992, a reușit să obțină o bursă finanțată de ziarul The Independent, care i-a permis să ia parte la cursuruile postuniversitare de ziaristică.
     Apoi, Jojo Moyes a lucrat ca urnalist timp de 10 ani, incluzând un an la South China Morning Post din Hong Kong, unde a ocupar posturi de reporter, editor asistent și corespondent pentru secția de arte și media.
     Jojo Moyes s-a remarcat ca romancieră în anul 2002, când prima ei carte – Sheltering Rain, a fost publicată. După aceasta, a scris alte 11 romane, toate acestea fiind apreciate pe scară largă.
     Ea a câștigat Romantic Novelist’s Award de două ori, iar romanul Me Before You (Înainte să te cunosc) a fost nominalizat pentru Cartea Anului și UK Galaxy Book Award. Acest roman a fost vândut în peste 8 milioane de exemplare, în multe locuri din lume. Ecranizarea acestei opere cu Sam Claflin (actorul din Jocurile foamei) și Emilia Clarke (actrița din Urzeala tronurilor) a fost lansată în iunie 2016 și s-a bucurat de un real succes. Textul pentru adaptarea cinematografică a fost scris chiar de Jojo Moyes.
     În prezent, Jojo trăiește (și scrie) la o fermă din Essex, Anglia, alături de soțul ei, jurnalistul Charles Arthur, și cei trei copii ai lor.
֎֎֎֎֎
     
       Înainte să te cunosc este o poveste de dragoste pentru generaţia de azi, despre o iubire neaşteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică şi imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubeşti, trebuie să-ţi sacrifici propria fericire.
       After you este continuarea romanului înainte să te cunosc, în care Lou Clark trebuie să meargă mai departe după moartea lui Will. Ușile s-au închis și o mulțime de întrebări apar, însă viața trebuie să continue: simplă și sigură. Un mod frumos de a discuta despre viață, dragoste și durere.       Ultima scrisoare de dragoste aduce în discuție povestea din trecut a lui Jennifer şi cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimaşă şi interzisă, se împletesc într-o drama de mare intensitate emoţională, în care scrisorile de dragoste readuc la viaţă o iubire care sfidează timpul.      Jertfa iubirii este povestea captivantă a două femei despărţite de un secol, dar unite prin hotărârea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.