O. G. ARION: TE VOI GĂSI (VOLUMUL 2 DIN SERIA „NEMURITOR”)

  Zilele acestea m-am întors către vechi prieteni, în lumea minunată creată de Oana Arion, în care nimic din ceea ce cunoaștem nu este așa cum ne închipuim și în care elementele mitologice se împletesc cu cele ale lumii reale, fantasticul irumpe în real, iar povestea te face să crezi că toate personajele și lumea lor sunt chiar în fața ta.
     Tocmai am terminat de citit volumul doi din seria „Nemuritor” – romanul „Te voi găsi” și încă sunt cuprinsă de vraja creată de stilul și acțiunea acestei cărți. Este mult mai greu de redat în cuvinte toate sentimentele încercate pe tot parcursul operei, deoarece acțiunea este foarte alertă, nu te lasă să te plictisești deloc, când crezi că lucrurile încep să se așeze și să intre pe un făgaș normal, ceva neașteptat se întâmplă, schimbând cursul poveștii la 90 de grade… Am parcurs pagină după pagină cu adrenalina la maxim, pentru că totul se derulează în fața ochilor tăi… Primul volum mi-a plăcut la nebunie, însă acest al doilea volum m-a fascinat cu toate locurile minunate pe care le vezi prin ochii personajelor, precum și prin toată intensitatea trăirilor și a tuturor aventurilor prin care trec caracterele.
֎֎֎֎
     În primul volum, spre finalul acestuia, Arrio Raul (vampirul cel fermecător, iubitul Victoriei Grey, cea aleasă să fie purtătoarea argintului lui Egill, fapt care o introduce în lumea fantasticului) îi spune Victoriei că indiferent de cale, de cât de mult va rătăci de la aceasta, el o va găsi… Titlul romanului reia această temă, numai că misiunea găsirii îi este transferată Victoriei, pentru că Arrio este cel care dispare fără urmă în timpul călătoriei făcute alături de Ian Tomasson, nemuritorul proprietar al argintului. Nimeni nu știe unde ar putea fi vampirul, iar primul gând al Victoriei este acela că a părăsit-o pentru că s-ar fi plictisit de ea… Însă nu aceasta este senzația pe care o avusese înainte de a afla că iubitul ei a dispărut, ci o durere fizică acută:
„Simțeam fiori reci pe spinare și pe ceafă și mă simțeam paralizată de o frică inexplicabilă. Apoi, cu fix trei secunde înainte să înceapă să vibreze, am atins telefonul. Vocea lui Ian îmi sună în ureche, stranie și îndepărtată:
– Victoria, mă auzi?
– Da, am șoptit eu tremurând.
– Arrio a dispărut.”
     Acesta este punctul care o determină pe Victoria să lase confortul vieții ei, care intrase oarecum pe un făgaș normal, și să urce în primul avion care o duce în Franța, unde o așteaptă Ian. De la el, află că, deși nu este foarte sigur, cel mai probabil Arrio a fost răpit, fapt care li se va confirma mai apoi, din semnalmentele date de cei care îl văzuseră în noaptea dispariției: vampirul părea bolnav (deci, fusese folosit arsenicul pentru a îi slăbi puterile). După câteva clipe de disperare, Victoria își adună toate forțele pentru a lupta pentru dragostea ei, în încercarea disperată de îl găsi pe cel pe care îl iubea cu toată ființa, cel care o ajută să treacă dincolo de efemer și să ajungă în eternitate așa cum frumos spune poemul lui Rumi citat în carte:
„(…) Nu te teme de moartea a ceea ce este cunoscut.
Dacă mori pentru ceea ce este temporal, vei ajunge dincolo de timp.
Să mori!
Taie acele lanțuri care te țin prizonier în această lume de atașamente!
Să mori!
Să mori pentru ceea ce este efemer și vei deveni etern!”
     Titlul este reiterat prin cuvintele pline de dor pe care le rostește Victoria, promisiunea pe care aceasta i-o face sufletului său pereche:
„Oh, dragul meu Arrio, unde ești? Te voi găsi, nu contează ceea ce ce va trebui să fac pentru asta, dar te voi găsi, Arrio, te voi găsi!”

֎֎֎֎
     Dacă primul volum ne introducea în lumea mitologică scandinavă, acest al doilea volum ne poartă în lumea mitică a legendelor celtice, aducând în fața noastră noi personaje specifice mitologiei irlandeze: Serena, o elfiță frumoasă, cea care o apără pe Victoria în drumul ei de căutare a lui Arrio și cea cu care se împrietenește, și Elathar, fomorul, un nemuritor dintre primii nemuritori existenți, unul dintre cei originari, un alt personaj ajutor al personajului central.
Acțiunea ne poartă pașii întâi în Franța, la Lyon, pentru a ne transporta apoi în Irlanda, în lumea descântecelor și a vrăjilor, în care magia devine posibilă. Totul se desfășoară într-un mod foarte alert: faptul că Arrio a fost răpit devine o certitudine și o scrisoare anonimă le indică faptul că aceasta este închis într-un castel fortăreață și, mai mult decât atât, cineva încearcă să o ucidă pe Victoria… În același timp, mai multe femei însărcinate dispar, iar acest fapt pare a fi legat de răpirea vampirului. Apar și alte personaje dintre nemuritorii originari: vampirii Lilith și Damnor, fapt care face ca pericolul să fie mult mai mare și acțiunea mai intensă. De asemenea, descoperim un alt personaj fantastic, Einar, un nifilim, o persoană născută din combinația dintre un nemuritor și o muritoare.
     Căutările aduc noi elemente în poveste: Victoria pare a avea puteri supranaturale, care abia se conturează, una dintre acestea fiind posibilitatea de a pătrunde în mintea celor cu care intra în contact:
„Poți să vezi, șopti ea cu teamă. (…) Îi vezi pe ei. Vezi prin ochii lor. Devii… ei. Însemnată!”
    Aceasta pare a proveni din tangența pe care a avut-o cu argintul blestemat și cu moartea ei și revenirea la viață din momentul primului ei contact cu lumea supranaturală. Această nouă putere a ei o va ajuta să se transpună în mintea iubitului ei (de care o leagă sângele din care băuse). Aventurile devin mult mai alerte și căutările îi duc cu pași mărunți mai aproape de descoperirea adevărului și de găsirea celui pierdut. Bătăliile sunt intense, Victoria își descoperă și alte puteri, micul ei dragon din primul volum, Gunther, se dovedește a fi la fel de surprinzător, și el având, la rândul său, puteri nebănuite…

     Toate acestea și multe altele vă invit să le citiți citind romanul. Vă asigur că simțurile voastre vor sta treze până la final, că veți pătrunde în lumi fantastice, că veți descoperi povești supranaturale ce păreau imposibile, o Victoria Grey mult mai cutezătoare și mai plină de imprevizibil, bătălii între nemuritori mult mai puternici, plus multe alte surprize.


Publicitate

2 gânduri despre ”O. G. ARION: TE VOI GĂSI (VOLUMUL 2 DIN SERIA „NEMURITOR”)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.