LISTA DE LECTURI A LUNII OCTOMBRIE


Octombrie-a lasat pe dealuri
Covoare galbene si rosii.
Trec nouri de argint în valur
Si cânta-a dragoste cocosii.
– Tudor Arghezi
     A mai trecut o lună, ne apropiem cu pași repezi de finalul anului, timp pentru un bilanț mai amplu… Ne aflăm în noiembrie, o lună cu noi așteptări și cu speranța mai multor lecturi minunate.
    Luna octombrie a fost una destul de friguroasă, cu multe momente în care norii și-au scuturat lacrimile pe pământ, ceea ce înseamnă un timp numai bun de stat la gura sobei, cu cărți bune de citit și cu o cană de ceai fierbinte.
     În această lună, am reușit să citesc mult mai mult decât luna trecută, am descoperit autori noi, care mi-au bucurat sufletul și pe care abia aștept să-i redescopăr prin intermediul altor opere, dar și vechi prieteni, ale căror aventuri abia așteptăm să le redescopăr.
     Mai jos, se află lista celor citite în luna care tocmai s-a încheiat.
********
     1) „Te iubesc, Filip” de Antonia Bogdana Bălan, un roman sensibil, care arată faptul că dragostea poate vindeca traumele trecutului și că avem doar o viață, de aceea trebuie să avem curajul să luptăm pentru iubirea care ne împlinește sufletește.
     2) „Fata pe care ai lăsat-o în urmă (Jertfa iubirii)” de Jojo Moyes, romanul prin care am descoperit această autoare și care m-a surprins prin îmbinarea celor două povești de viață uluitoare, prin forța caracterelor feminine, prin lupta pentru a fi alături de cel iubit prin orice mijloace.
     3) „Ultima scrisoare de dragoste”de Jojo Moyes, un roman plin de sentimente, de trăiri, dar și un subiect sensibil: iubirea interzisă, pentru care uneori merită să faci sacrificii, dar care, altădată, te ține pe loc.
     4) „Floare-de-Zăpadă și evantaiul secret” de Lisa See, primul roman al autoarei pe care l-am descoperit, un roman foarte bine documentat, care îmbină în mod extraordinar tradițiile Chinei secolului al XIX-lea cu povestea Florii-de-Crin. Este un roman despre puterea prieteniei adevărate, care trece dincolo de orice barieră socială.
     5) „Te voi găsi (volumul 2 din seria „Nemuritor)” de O. G. Arion, prin intermediul căruia m-am întors spre vechi prieteni, am regăsit-o pe Victoria Grey, care trebuie să îl salveze pe regele inimii ei, Arrio. Am călătorit în Irlanda, am regăsit povești străvechi cu elfi, fomori și vampiri originali, am trăit cu sufletul la gură fiecare aventură a personajelor și am călătorit cu ochii minții alături de fiecare personaj.
     7) „Insula pierdută”de Margaret Mitchell, o nuvelă prin care am descoperit o lume brutală, în care o „mică doamnă” încearcă să își facă simțită prezența, pentru a schimba mentalități. Este o poveste de dragoste care nu poate fi împlinită, cu un final care îți sfâșie inima.
     8) „Oscar și Tanti Roz”de Eric Emmanuel Schmitt, care aduce în prim plan un subiect sensibil: cea a copiilor bolnavi de boli incurabile, dare care reușesc să dea dovadă de o extraordinar de mare tărie de sine și să înțeleagă că totul are un sfârșit, fapt pentru care viața trebuie trăită la intensitate maximă, fără a pierde nici măcar un minut pe inutilități.
     9) „Cadoul”de Cecelia Ahern, un roman cu un final total neașteptat, dar care te pune pe gânduri, care te face să te analizezi și să îți pui în ordine prioritățile, pentru că oricât de mult ai fi satisfăcut pe plan material, dacă nu poți avea oameni dragi alături și nu te bucuri de compania lor, banii nu te ajută la nimic.

     10) „Fata din tren” de Paula Hawkins, un thriller psihologic, prin intermediul căreia autoarea s-a jucat cu mintea mea și al cărei final m-a surprins total.
********
     Cartea lunii este pentru mine „Floare-de-Zăpadă și evantaiul secret” de Lisa See, pentru că a reușit să îmi creeze stări extreme, de la fericire la tristețe profundă, pentru că este un roman complex și foarte bine documentat, care te introduce într-o lume complet nouă, cu tradiții și obiceiuri greu de înțeles. Este un roman al prieteniei adevărate, care trece dincolo de orice, o poveste deosebit de sensibilă pe care o recomand tuturor.
Publicitate

5 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII OCTOMBRIE

  1. Roxi Adina zice:

    Ohoo, ce de cărți, felicitări! Adevărul e că eu nu prea am mai citit… am un program aglomerat cu liceul și până acum mereu mi-am făcut timp să citesc, dar am momente în care mă simt atât de obosită încât simt nevoia doar să mă pun în pat și să mă culc. O să încerc totuși să recuperez. Ah, să vină odată vacanța de iarnă! :)) La cât mai multe lecturi frumoase!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.