OANA ARION: DINCOLO DE TIMP (AL TREILEA VOLUM AL SERIEI „NEMURITOR”)


     Seria Nemuritor” de Oana Arion continuă cu volumul 3: „Dincolo de timp”, un roman despre care am auzit că este „cel mai bun al seriei”, însă eu zic că toate trei („Ultimul viking”, „Te voi găsi” și „Dincolo de timp”) sunt foarte bune, scrise cu măiestrie și cu umor, purtându-te prin lumea fantastică a ființelor supranaturale, fără a te lăsa suspendat, însă, într-o lume total necunoscută nouă, ci ancorându-te cu putere în real, prin intermediul personajului principal, Victoria Grey, o ființă muritoare, dar cu o voință și putere extraordinare.

      În scrierile Oanei Arion, irealul și supranaturalul irump în real, determinându-te să crezi că totul este posibil, că tot ceea ce am cunoscut din povești poate apărea într-un moment cu totul întâmplător în viața noastră și să ne dea întreg universul și toate percepțiile peste cap. Dacă noi nu vedem, nu înseamnă că nu există.

      Iubesc această serie pentru toate personajele sale, pentru umorul atât de caracteristic Victoriei, care apare chiar și în cele mai grele momente ale existenței sale, pentru toate perindările prin lumi arhetipale, pentru vechile legende aduse la viață, precum și pentru faptul că toate simțurile îți sunt ținute treze până la finalul cărții.

 🌟💢🌟

     După ce primele două volume ne-au purtat prin lumea legendelor nordice, a vikingilor, iar cel de al doilea volum ne conduce prin Irlanda, prin lumea elfilor și a magiei oricând posibilă, volumul al treilea, „Dincolo de timp” aduce în prim-plan lumea aborigenilor din Altai, cu șamanii și femeile preotese, care cunoșteau tainele naturii și ale vrăjilor.

Volumul se citește rapid, are o acțiune alertă, dar are și foarte multe surprize: personajelor noi și iubite li se adaugă alte personaje, vrăjitori și metamorfi, Victoria află că are noi puteri și devine mult mai sigură pe sine, prietenii vechi sunt puse în pericol și multe mistere se cer dezlegate…

 🌟💢🌟

     Romanul debutează și se încheie ciclic: cu o nuntă mai neobișnuită, la care iau parte multe personaje supranaturale. Încă din incipit, suntem introduși într-o atmosferă plină de suspans și de mister, Victoria Grey, muritoarea care, în urmă cu un an, a devenit stăpâna argintului, fapt care i-a adus puteri supranaturale (puterea de a citi gânduri și de a da viață și moarte), simțind un anumit sentiment de neliniște, deși se află la o nuntă dintre vârcolaci ținută la conacul vikingului preferat, Ian Tomasson. Ea mărturisește:

„Aveam încă acel sentiment de neliniște pe care îl simțisem încă de dimineață, un fel de frică nedeslușită care mă făcea să simt o apăsare în zona inimii și mă împiedica să mă bucur de ziua aceea specială. Habar nu aveam de ce, dar era o senzație foarte neplăcută.”

     Toate evenimentele viitoare vor demonstra că acest presentiment era unul cât se poate de real, poate tot un dar venit odată cu puterile conferite de argint…

 🌟💢🌟

     Acțiunea se desfășoară în mod alert și ne dezvăluie o Victoria obosită de tot și de toate, care își dorește vechea ei viață liniștită, care nu este sigură, este măcinată de îndoieli chiar și cu privire la Arrio. Ea însăși mărturisește:

„(…) începusem să văd lucrurile într-o lumină nouă. De atunci tot încercasem să regăsesc vechile sentimente și căutam în fiecare atingere, în fiecare cuvânt ceea ce simțeam că îmi fusese răpit și anume puterea de a mă dărui și de a iubi fără întrebări și fără ezitare. Această putere mă făcuse în trecut să mă avânt în situații care păreau imposibile și periculoase și să supraviețuiesc. Astăzi însă…”

„(…) eram obosită de tot și de toate. Speriată.”

     Cu toate acestea, Victoria devine mult mai puternică și mult mai independentă decât fusese în volumele precedente. Are puteri nebănuite care o fac să se descurce singură, reușească să ia propriile decizii cu privire la lumea supranaturală, înfruntă de una singură pericolele și reușește să supraviețuiască doar datorită propriilor forțe.

 🌟💢🌟

     „Dincolo de timp” aduce multe răsturnări de situații: iubita lui Liam, Candance, este găsită moartă, iar Victoria este acuzată de moartea acesteia și chiar arestată. Apoi, rând pe rând persoanele dragi ei fie mor, fie dispar, așa cum se întâmplă cu doamna Fullman sau cu Lilly, asociata sa de la Coquette.

     Apar personaje noi: gemenii Adriel și Mato, reprezentând binele și răul, celui din urmă plăcându-i să se amestece în rândurile muritorilor (el fiind vampir) și să creeze confuzii. De asemenea, apar vampirul Erden și vrăjitoarea Wulina, ale căror destine se vor împleti cu cele ale Victoriei. Aflăm pe parcurs că Erden fusese despărțit de iubita sa, prințesa-preotească Kadyn, în momentul în care el fusese transformat în vampir. Nu poate trece peste moartea și despărțirea de aceasta, fapt pentru care își dorește aducerea ei la viață. Are nevoie de Victoria pentru acest lucru, deși aducerea la viață a unei alte ființe ar putea însemna sfârșitul Victoriei.

     De asemenea, Ian își găsește vechea iubire, Eithne, tot o vampiriță, care a fost supusă la prea multă constrângere, fapt ce o transformă în cu totul altă persoană, în cineva obsedat și prea puțin stabil psihic, fapt care aduce cu sine o serie de evenimente neplăcute, care ar fi putut distruge viața multora.

Își face simțită prezența și Sonja, avocata lui Ian, o metamorfă, o ființă care poate lua forma unor animale, personaj cu care Victoria empatizează foarte tare.

 🌟💢🌟

„Dincolo de timp” este un roman despre iubire și sacrificii, despre luarea unor decizii, despre finalul unor idealuri și noi dorințe, mister și suspans la un loc. Unii reușesc să găsească iubirea pierdută, alții să se regăsească, iar prieteniile sunt puse la grea încercare. Cine a câștigat și cine a pierdut? Lumină și întuneric, bine și rău, viață și moarte, toate acestea apar în acest nou volum al seriei „Nemuritor”.
 🌟💢🌟
Oare reușește Victoria să treacă peste tot și să păstreze iubirea și dincolo de timp, așa cum spunea vechiul poem pe care ea îl plăcea? Reușește să supraviețuiască iubirea ei față de Arrio? Reușește ea să supraviețuiască tuturor aventurilor?
Aștept cu nerăbdare volumul patru al seriei, pentru că încă din acest volum ni se anunță întoarceri în timp, leacuri contra vampirismului, o uniune dintre ființe aparținând unor lumi diferite și multe, multe aventuri… 
Seria poate fi achiziționată de aici:  https://www.librex.ro/search/o.%20g%20arion/
Publicitate

2 gânduri despre ”OANA ARION: DINCOLO DE TIMP (AL TREILEA VOLUM AL SERIEI „NEMURITOR”)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.