J. K. ROWLING: HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOSOFALĂ


      Magie, aventură, curaj, camaraderie, prietenie, sacrificii, jocuri de vâjhaț, farmece, vrăjitorii, scrisori primite cu bufnița, zbor pe mătură, lumi fantastice, unicorni, vrăjitori, dragoni… De toate acestea și multă fantezie și voie-bună veți avea parte citind primul volum din seria de opt volume a scriitoarei J. K. Rowling: „Harry Potter și Piatra filosofală”.
      Am dorit să revin la această serie deoarece am nevoie de puțin fantasy în această perioadă, să simt că totul poate deveni posibil. Este una dintre seriile care mie mi-a bucurat sufletul și pe care am citit-o inițial împrumutând volumele de la prieteni…
❄️⛄️❄️
      Scriitoarea ne arată că totul poate fi posibil, că lumea nu se limitează doar la ceea ce vedem în jurul nostru, că nu este de ajuns să avem o rutină pe care să o urmăm zilnic și că, uneori, am face bine să privim în jurul nostru pentru a observa miracolele și extraordinarul care ne înconjoară în viața de zi cu zi.
     Dincolo de ceea ce văd oamenii obișnuiți, se află o altă lume, în care realul se împletește cu fantasticul, în care există făpturi minunate, dar și altele teribil de înspăimântătoare, o nouă lume, cu reguli propriii, total diferită de ceea ce cunoaștem noi.
     Lumea vrăjitorilor (a purtătorilor de mantii colorate) irumpe în lumea Încuiaților (oamenii normali, fără puteri magice) adesea, deși aceștia nu observă. Este o lume magică, în care forțele Binelui se înfruntă cu cele ale Răului, în care copiii învață cu totul altfel de materii.
❄️⛄️❄️
      Romanul debutează cu un eveniment deosebit pentru lumea vrăjitorilor: Harry Potter, deși doar un bebeluș, reușește să îl învingă pe unul dintre cei mai malefici vrăjitori, Valdemort (Cap de Mort), cel care i-a ucis familia. Astfel, el devine un orfan cu o faimă extraordinar de mare printre ceilalți vrăjitori, care creează un adevărat cult pentru băiețelul cu cicatrice în formă de fulger.
      Singurele rude rămase în viață sunt cele din partea mamei, sora acesteia și familia ei, care alcătuiesc familia Dursley. Aceștia nu cred deloc în magie și nici nu au păstrat legătura cu sora mamei, considerând totul mult prea fără rost. Ei trebuie să aibă grijă de Harry, dar având la rândul lor un fiu, nu se ocupă tocmai în mod corespunzător de nepotul lor, căruia nici măcar nu îi spun adevărul despre moartea părinților săi și despre originile sale. Deși evenimente deosebite se petrec în jurul său mai cu seamă atunci când este teribil de înspăimântat (părul îi crește deosebit de repede după tundere, ajunge pe acoperișul școlii unde învăța fără să știe cum, face să dispară un geam sau vorbește cu un șarpe), Harry nu bănuiește cine este cu adevărat până la aniversarea zilei sale de naștere, când împlinește unsprezece ani.
❄️⛄️❄️
      În acel moment, primește o serie de scrisori, iar Hagrid, paznicul de la Hogwarts, îi spune că este vrăjitor, și încă unul celebru, că părinții lui s-au sacrificat pentru ca el să trăiască, iar el este admis la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, condusă de vestitul vrăjitor Albus Dumbledore.
      Odată ajuns la noua școală, trecând în cealaltă lume prin intermediul peronului 9 și ¾ și luând expresul special, Harry descoperă o nouă lume, total diferită de ceea ce știa: pozele nu sunt statice, dulciurile au alte gusturi, materiile studiate la școală sunt diferite, se joacă vâjthaț, un alt fel de fotbal, se zboară cu măturile, se prepară poțiuni magice și se fac transfigurări. Aici, sunt împărțiți în clase, fiecare cu propriile caracteristici: Cercetași, Astropufi, Ochi-de-Șoim și Viperini.


Se împrietenește cu Hermione Granger (tocilara școlii) și cu Ron Weasley (un copil roșcat, dintr-o familie numeroasă). Însă, celebritatea nu este de ajuns aici: Draco, un băiat dintr-o altă familie de vrăjitori, pare să nu îl aibă deloc la suflet, și nici profesorul Plesneală, pe care cei trei prieteni îl bănuiesc că ar complota pentru a fura Piatra Filosofală, un fel de elixir al vieții veșnice, inventat de Nicolaus Flamel.

.

       Cei trei prieteni doresc să salveze școala și Piatra Filosofală, fiind prinși într-un complot de amploare, fără a ști exact cine este adevăratul dușman.
❄️⛄️❄️
 Pentru a aflat mai multe, precum și pentru a descoperi o lume extraordinară, plină de magie, vă invit să citiți această serie minunată.

2 gânduri despre ”J. K. ROWLING: HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOSOFALĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.