LISTA DE LECTURI A LUNII DECEMBRIE


     Lunadecembrie nu a fost una foarte productivă pentru mine în ceea ce privește cititul. Timpul, veșnicul meu dușman, a zburat mult prea repede, au fost atât de multe alte lucruri de făcut încât nu am reușit să mă delectez cu atât de multe povești câte mi-aș fi dorit…
     Mai jos, se află lista cărților citite în ultima lună a anului 2016, toate într-o ordine aleatorie:
❄️💞❄️
    

1. Oana G. Arion – „Dincolo de timp”,  un roman despre iubire și sacrificii, despre luarea unor decizii, despre finalul unor idealuri și noi dorințe, mister și suspans la un loc. Unii reușesc să găsească iubirea pierdută, alții să se regăsească, iar prieteniile sunt puse la grea încercare. Cine a câștigat și cine a pierdut? Lumină și întuneric, bine și rău, viață și moarte, toate acestea apar în acest nou volum al seriei „Nemuritor”.
❄️💞❄️
    

2. Michela Murgia – „Accabadora”o meditație pe tema vieții și a morții, în care actul de a finaliza viața unui om deja sfârșit nu pare a fi o crimă, ci un act de eliberare, de dragoste și de milă față de cel care oricum nu mai avea nicio șansă.
❄️💞❄️
    

3. Ahdaf Soueif – „Te port în gând”, un volum de proză scurtă, care prezintă o lume plasată între Orient și Occident, între tradiționalism și modernism, între dorința de a se încadra în niște norme și puterea de a o lua de la capăt în alte circumstanțe, pentru mulțumirea și liniștea sufletească. Poveștile prezentate de către Ahdaf Soueif se află la intersecția a două culturi: cea orientală, a unui Egipt rămas parcă în limitele temporale ale unei alte epoci, și cea occidentală, a Angliei, țară plină de posibilități și de oferte pentru cei care doresc să înceapă o nouă viață. Ne sunt prezentate caractere feminine extraordinar de puternice, care aspiră la o viață mult mai bună, la aventură, la libertate, la îndeplinirea tuturor dorințelor și a viselor, chiar și a celor mai tainice.
❄️💞❄️
      4. Mary Higgins Clark – „Escrocheria”, un thriller deosebit de palpitant, care aduce în prim-plan corupția, trădarea și ascunzișurile lumii medicale, în care invidiile pot conduce la intrigi deosebit de încâlcite.
     
❄️💞❄️
       5. Charles Dikens – „Poveste de Crăciun”, o nuvelă care se citește extraordinar de ușor, dar care te pune pe gânduri și te determină să îți analizezi propriile acțiuni, încercând să devii astfel o persoană mai blândă, mai bună, mai atentă la nevoile celor din jur. Îți dă senzația unei feerii minunate, care te poartă prin diverse momente temporale, toate înglobând atmosfera minunată creată de sărbătoarea Crăciunului, în ciuda neajunsurilor și a sărăciei în care trăiau mulți dintre locuitorii orașului englez.
❄️💞❄️
   

  

6. J. K. Rowling – „Harry Potter și Piatra Filosofală”, o carte la care m-am reîntors pentru că îmi era dor de Hogwarts și de lumea sa minunată, care ne arată că totul poate fi posibil, că lumea nu se limitează doar la ceea ce vedem în jurul nostru, că nu este de ajuns să avem o rutină pe care să o urmăm zilnic și că, uneori, am face bine să privim în jurul nostru pentru a observa miracolele și extraordinarul care ne înconjoară în viața de zi cu zi.

❄️💞❄️
     


7. Jojo Moyes – „Înainte să te cunosc”, n roman care îți rămâne în suflet, care te face să vibrezi și să îți reorganizezi prioritățile, care te determină să vrei mai mult de la tine, dar și să trăiești clipa, căci nu se știe ce îți va aduce următorul ceas, ce întorsături neașteptate vei suferi, care te vor face să pierzi tot ceea ce iubeai. Prin prisma celor două personaje principale, Lou Clark și Will Traynor, ești obligat să te reorganizezi, să te analizezi cu cea mai atentă minuțiozitate.

❄️💞❄️
     

8. W. Somerset Maugham – „Vacanță de Crăciun”, un roman de fină analiză psihologică, în care sunt prezentate iluziile umane, precum și o lume care prezintă mai multe adevăruri, în funcție de persoana care privește chestiunea respectivă.
❄️💞❄️
      Luna aceasta îmi este imposibil să aleg o carte ca fiind cea mai bună, pentru că oscilez între mai multe cărți. Le plasez, prin urmare, pe același loc: 
      „Dincolo de timp”, pentru toate personajele sale, pentru umorul atât de caracteristic Victoriei, care apare chiar și în cele mai grele momente ale existenței sale, pentru toate perindările prin lumi arhetipale, pentru vechile legende aduse la viață, precum și pentru faptul că toate simțurile îți sunt ținute treze până la finalul cărții.
      „Accabadora”, pentru că mi-a arătat până unde sunt dispuși oamenii să meargă în numele demnității și al iubirii pentru cei din jur, pentru că, deși abordează un subiect tabu în multe societăți, este extrem de profund și de sensibil, născând nenumărate întrebări și sentimente cu privire la lumea ce ne înconjoară.
      „Vacanță de Crăciun”, pentru că este o carte care te pune mult pe gânduri, care te face să te întrebi până unde poate merge iubirea sinceră, neintersată (așa cum este cea Lydiei pentru Robert Berger, crimanul cu sânge rece, sau cea a lui Charley pentru Simon, cel care este de un cinism îngrozitor și cu o fire extrem de înspăimântătoare, care își dorește să creeze să creeze o revoluție asemenea cele bolșevice)?! Cât ești capabil să oferi din tine chiar și unor oameni despre care știi că sunt lipsiți de scrupule, ticăloși și nedemni de sentimentele tale?! Cât anume poți sacrifica și cât merită să sacrifici pentru cei din jur?! Oare cât de bine îi cunoști pe cei cu care interacționezi și care sunt secretele lor?!
      „Înainte să te cunosc”, pentru că am plâns și am râs citind romanul, am avut numeroase gânduri și nu am putut să nu mă întreb: oare ce ai face dacă te-ai trezi într-o zi dependent total de cei din jurul tău? Oare până unde mergi pentru a îți păstra și ultima fărâmă de demnitate rămasă? Oare până unde poți merge din iubire și cât anume este iubirea suficientă pentru a uita de problemele noastre? Până unde poți merge din dragoste pentru un alt om? Oare sfârșitul unui om poate reprezenta un alt început pentru altcineva? Un roman excepțional, care te poartă pe aripile sufletului…

6 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII DECEMBRIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.