BLOCAJ LA LECTURĂ


    Sunt momente când pare că lectura nu mai este suficientă, că nu mai poate umple anumite goluri. Se întâmplă ca, uneori, să existe un blocaj în ceea ce privește refugiul meu în lumea cărților, care nu îmi permite să mai citesc nici un fel de carte pentru o anumită perioadă de timp. 

      În aceste momente, deschid mai multe cărți deodată, aș citi totul și nu aș citi nimic, pare că nimic nu mă mai mulțumește. Nu îmi explic foarte clar acest sentiment, nu știu dacă ține neapărat de trăirile mele interioare, pentru că, de când mă știu, citesc și atunci când sunt foarte fericită, și atunci când tristețea mă cuprinde… Cert este că, în anumite momente, simt că nu sunt capabilă să citesc nici măcar un rând.

      Am încercat să mă forțez să citesc, să încerc să descopăr anumite trăiri ale unora dintre scriitori, dar am observat că nu merge. Când mi se întâmplă astfel, observ cu nemulțumire, că mai multe cărți zac pe undeva pe lângă mine, pe noptieră, pe masa de lucru, pe birou… Sper că îmi vor face repede cu ochiul sau că îmi vor da un imbold nesperat… 

      Însă, am observat, că, în astfel de clipe, cel mai bine îmi este să las puțin lumea cărților deoparte și să revin mai apoi cu forțe proaspete. Aștept clipele când revine dorul de evadare din cotidianul anost și mă pot refugia din nou în lumi necunoscute, în universul ficțional.

Voi cum anume procedați când aveți astfel de blocaje? Care sunt soluțiile pe care le aplicați?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.