THEO ANGHEL: ROCHIA AURIE


„Se spune că genul romance nu mai prinde. Nu sunt de acord. Este ca și când ai spune că dragostea a devenit deșuetă, ceea ce este, desigur, o mare inepție.”
Theo Anghel
Tocmai am terminat de citit romanul lui Theo Anghel „Rochia aurie” și inima încă îmi este cuprinsă de o multitudine de sentimente, de dorința de a mai avea în fața mea încă multe pagini ale acestei povești mirifice. Cuvântul înainte al scriitoarei anunța o poveste de dragoste, însă „Rochia aurie” este mult mai mult de atât. În paginile ei, găsești povești de dragoste, acele iubiri diafane de odinioară, care pot învinge totul, mister, răpiri, suspans și numeroase răsturnări de situație. Romanul reprezintă o lectură extrem de plăcută și relaxantă, lăsându-ți în suflet atingerea textului său, delicată, asemeni mătăsii unei rochii pentru o seară de gală.
💖 👠 💖
Titlul – „Rochia aurie” – face referire la ceea ce descoperă din pură întâmplare protagonista romanului, Ana Simion, în incipitul romanului: adăpostindu-se de ploaie în fața unui magazin, ea observă în vitrina acestuia o rochie aurie deosebit de elegantă, pe care o cumpără, deși nu ar fi avut unde să o poarte, viața ei desfășurându-se doar între casă și munca la clubul sportiv unde era instructoare. Acest obiect vestimentar este punctul de plecare pentru întregul fir narativ al operei, elementul care declanșează întreaga acțiune, ce se va dovedi aventura vieții Anei. Într-un fel, pe lângă schimbările majore ce vor interveni în viața sa, această rochie îi va conferi Anei încredere în sine și dorința de a ieși din existența anostă în care trăise până atunci. Este ca și cum ar exista două destine aflate în opoziție: prima existență, plictisitoare și anostă dinainte de găsirea rochiei, și o a doua existență, plină de frumusețe, fast și dragoste, ce apare odată cu purtarea acestei vestimentații.
💖 👠 💖 
O descoperim pe Ana, fiica unor imigranți români ajunși pe pământ american, o persoană suavă, inocentă, dar și plină de putere și determinare atunci când evenimentele o cer, pe care nu ai cum să nu o îndrăgești și cu care nu ai cum să nu empatizezi pe toată durata firului narativ.
Întreaga sa viață a fost dominată de sentimentul de lipsă de afectivitate, pe care mama ei nu reușește să i-o ofere vreodată, ceea ce o determină, într-un fel, să se considere vinovată de divorțul dintre părinții săi, care avusese loc pe când ea era doar un bebeluș.
💖 👠 💖 
Existența ei se schimbă în totalitate imediat după îmbrăcarea rochiei aurii cumpărate în mod întâmplător. Una dintre prietenele ei cele mai bune, Mara, o îndeamnă să meargă la o întâlnire cu un coleg al iubitului ei, Adonis. Însă, bărbatul se va dovedi a fi unul plin de sine, care nu poate accepta un refuz de la o femeie, fapt pentru care o atacă. În acest moment, când totul părea pierdut, își face apariția un bărbat misterios, care o salvează de Adonis și o conduce acasă.
Încă din primele clipe, Ana simte fluturași în stomac, mai ales datorită ochilor lui verzi, care iradiază o vrajă de nedescris în jur. Se va dovedi că salvatorul este un bărbat extrem de bogat, Mason Hart, cel care se ocupă de afacerile familiei sale. 
💖 👠 💖 
Deși se îndrăgostesc în mod iremediabil unul de altul, povestea lor de dragoste se desfășoară cu suișuri și coborâșuri, din cauza unor circumstanțe care le scapă în mare parte de sub control.
Mason are un trecut care nu îi dă pace și care amenință întotdeauna să iasă la suprafață, fapt pe care i-l tot amintesc mama sa, Louisse Hart, și Julia Harris, prietena de familie care îi este asemeni unei a doua mame. Mason ignoră sfaturile lor și alege să nu îi dezvăluie tot adevărul iubitei sale. De asemenea, își face apariția fratele său, George, mai mic decât el cu doar un an. Acesta aduce cu sine nenumărate necazuri, multe provocate cu intenția de a își răni fratele. Rivalitatea lor este vizibilă, însă puțini sunt cei care cunosc adevărul din spatele acesteia. 
💖 👠 💖 
George, la rândul său, este fermecat de frumusețea și de inocența Anei, pe care dorește să o aibă ca iubită a sa. În seara balului mascat organizat de mama sa la vechea lor fermă a familiei, Ana îl sărută, crezând că este Mason, fapt care va produce o serie de încurcături și îl vor determina pe Mason să creadă că iubirea dintre ei nu are nici un viitor.
Oare vor reuși cei doi să își unească destinele? Vor reuși Mason și Ana să depășească greutățile cu care se confruntă și să rămână alături unul de altul, indiferent de circumstanțele care nu par a fi chiar de partea lor? Vor reuși să treacă peste trecutul lor sau acesta va pluti ca o umbră între ei?
Vă invit să citiți acest roman plin de savoare și de gingășie pentru a afla răspunsurile și pentru a vă cufunda într-o lume minunată, desprinsă parcă din basmele de altădată,,,
Publicitate

4 gânduri despre ”THEO ANGHEL: ROCHIA AURIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.