BOOKHAUL IANUARIE 2017

„O bibliotecă este un loc bun pentru a te duce atunci când te simţi nefericit, pentru că acolo, într-o carte poţi găsi încurajare şi alinare. O bibliotecă este un loc bun pentru a merge atunci când te simţi confuz şi indecis, pentru că acolo, într-o carte, poţi găsi răspuns la întrebările tale.”
– E.B. White
        Luna ianuarie, prima din noul an pe care îl traversăm, a reușit să mă bucure extrem de mult, prin faptul că am reușit să găsesc anumite titluri pe care le căutăm de foarte mult timp. Nu sunt multe ca număr, sunt doar opt, dar îmi provoacă o extrem de mare fericire. Mai jos, aveți o scurtă prezentare a fiecăreia dintre ele, cu speranța că vor fi o sursă de inspirație și pentru voi…
        1. Am descoperit-o pe Daniela Zeca prin romanul său, „Istoria romanțată a unui safari”, o feerie de cuvinte care te poartă prin inima Magrebului și te îndeamnă la visare. Trebuia neapărat să am și celălalte cărți din trilogie, „Demonii vântului” și „Omar cel orb.”
    „Demonii vântului” aduce în prim plan o nouă poveste de dragoste, asemenea celei  a lui Darielle din romanul amintit, o istorie despre pasiune, aur și putere.
        2. „Omar cel orb”, cel de al treilea volum din trilogia orientală a Daneilei Zeca, aduce în prim plan o experiență umană paradoxală, trăită în termenii înțelepciunii misterioase propagate în lume de Zoroastru. Prin intermediul lui Omar, ni se descoperă în fața ochilor o țară orientală enigmatică și plină de contradicții. Povestitorul este orb și trăiește în Iranul civilizațiilor și religiilor, un fin observator a ceea ce se petrece în jurul său.
       

3. Pe Lisa See am descoperit-o prin romanul „Floare-de-Zăpadă și evantaiul secret”, o operă ce mi-a stârnit sentimente contradictorii, dar pe care nu am putut să o las din mână. Îmi doream extrem de mult „Dragostea Florii-de-Bujor”, pe care cu greu am reușit să o găsesc prin librăriile online, fiind rara avis. Mă aștept să găsesc de asemenea povești despre femei puternice, pe care le leagă prietenii deosebit de trainice, la care se adaugă tradițiile Chinei, o lume magică în care trecutul și prezentul să se împletească.
     

  

        4. „O minciună nevinovată” de K. A. Tucker e romanul care m-a bucurat și m-a luat prin surprindere. L-am câștigat, alături de un semn de carte minunat, la concursul organizat de pagina Delicatese Literare și le mulțumesc încă o dată fetelor pentru premiu. Romanul este volumul doi dintr-o serie de patru, urmând după „Zece respirații scurte”. Este poveste surorii mai mici, Livie Cleary, care a fost întotdeauna considerată a fi perfectă. Este un young-fiction, tip de roman pe care am început să îl privesc cu alți ochi după „Lumina iubirii” și „Love&Gelato. Vacanță la Florența”, romane ce m-au surprins în mod plăcut.

         
5. „Privighetoarea” de Kristin Hannah este, de asemenea, o rara avis, tocmai pentru că povestea pe care o conține între paginile sale este extraordinară, după cum afirmă recenziile citite. A fost comparată cu „Jertfa iubirii” de Jojo Moyes, fapt pentru care am zis că trebuie neapărat să o citesc. Este o poveste despre femei puternice, care sunt nevoite să facă față celui de Al Doilea Război Mondial. În același timp, pe acest fundal greu și trist, se anunță o poveste de dragoste…


        6. Pe Oana Pellea o cunosc din piesele de teatru și prin intermediul paginii ei de facebook, pe care o urmăresc în mod constant, fiind o sursă de vitalitate, frumos și energie. Aștept același lucru și de la „Jurnalul” său. Mă aștept să mă bucure și să îmi descopere mult mai bine omul Oana Pellea. Sper să fie asemănător jurnalului Monicăi Lovinescu – „La apa Vavilonului”, carte pe care eu o ador.

        7. Despre „Floarea deșertului” de Waris Dirie am auzit numai de bine, dar se găsea extraordinar de greu. Cum am văzut-o în librărie, nu am stat pe gânduri și am achiziționat-o. Este o carte de non-ficțiune, despre o femeie puternică, Waris Dirie, care reușește să urce pe scara ierarhică, devenind din servitoare un top-model de succes. Mi se pare că se aseamănă cu „Regina deșertului” de Georgina Bell, deci sigur îmi va plăcea.
        8. Ultima, dar nu cea din urmă, este „Sângele nevinovaților” de Julia Navarro, o autoare pe care abia aștept să o descopăr. Este un thriller, o carte despre răzbunare și trădare, totul desfășurându-se pe fundalul conflictului violent dintre Orient și Occident.
Publicitate

2 gânduri despre ”BOOKHAUL IANUARIE 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.