TOP 5 CARACTERE FEMININE PREFERATE


Esteluna martie, considerată luna femeilor, a acelor fiinţe minunate, extrem de puternice, care reuşesc să aducă întotdeauna multă sensibilitate şi frumuseţe oriunde s-ar afla. Acesta este motivul pentru care m-am gândit că ar fi frumos un top al caracterelor feminine care au reuşit să mă surprindă de-a lungul timpului şi care mi-au pătruns în suflet, trecând dincolo de paginile romanelor ale căror personaje sunt, m-au inspirat şi au rămas în mintea mea chiar şi după ce am terminat de citit romanele respective.
Menţionez că personajele amintite ocupă acelaşi loc în sufletul meu, le voi preciza aşa cum îmi vin în minte.
1. Cei care mă cunosc ştiu că iubesc la nebunie romanul „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell, că e romanul meu de pe noptieră, la care mă întorc adeseori şi pe care îl redescopăr mereu şi mereu. De aceea, nu puteam începe acest top fără a o aminti pe Scarlett O’Hara, sudista atipică, femeia care trece dincolo de toate tabuurile societăţii în care trăieşte şi să se transforme în acea persoană care îşi doreşte să fie, urmându-şi visele indiferent de ceea ce spune lumea din jur. De aceea, o iubesc pe Scarlett O`Hara, pentru forţa ei interioară care o face capabilă să treacă peste orice fel de greutate pe care o întâmpină, fapt care o face să îşi ajute familia în timpurile grele, să îşi înfrunte duşmanii cei mai aprigi şi să se integreze în absolut orice fel de situaţie. Iubesc determinarea ei, puterea de regenerare chiar şi după cele mai mari furtuni ale sufletului, faptul că reuşeşte să privească spre viitor şi nu spre trecut, în ciuda faptului că toţi cei din jur nu reuşesc să treacă peste nostalgia vremurilor trecute. Îmi place faptul că reuşeşte să iasă din tipare fără a ţine cont de gura lumii, să muncească şi să îşi facă o afacere într-o lume dominată de bărbaţi, să îşi urmeze inima şi dragostea.
2. De asemenea, iubesc seria „Harry Potter”, cu toată lumea fantastică pe care a creat-o J. K. Rowling, care te îndeamnă la visare şi la a crede că, dincolo de tot ceea ce cunoaştem, se află lumi ascunse ochilor noştri, prea implicaţi în real şi în problemele cotidiene. Astfel, nu pot să nu o amintesc, într-un top cinci, pe Hermione Granger, prietena lui Harry Potter. Mă regăsesc oarecum în acest personaj, pentru că şi eu, la rândul meu, am pus întotdeauna şcoala pe primul loc şi mi-am dorit să fiu prima, indiferent de materia pe care o studiam. Este un personaj oarecum enervant, pentru că este, de prea multe ori, mult prea corectă şo mult prea temătoare atunci când vine vorba de încălcatul regulilor. Însă, în acelaşi timp, atunci când vine vorba despre prietenii săi, nu se dă în lături de la nimic şi face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a îi ajuta şi salva. O iubesc pentru că este o persoană loială şi extrem de inteligentă, ingenioasă şi capabilă să treacă peste limitările sale, devenind una dintre cele mai bune vrăjitoare, în ciuda faptului că părinţii şi familia ei nu au avut vreodată de a face cu lumea magică la care ea are acces. Este extrem de talentată şi îşi slefuieşte întotdeauna talentul prin studiu individual continuu.
3. Al treilea personaj care poposeşte în lista mea se află Liesel Merminger, personajul din „Hoţul de cărţi” de Markus Zusak. Liesel mi se pare un personaj extrem de puternic, în ciuda faptului că trăieşte o relaitate extrem de crudă şi de nedreaptă, aceea a Germaniei aflate sub dominaţia nazistă şi a vârstei extraordinar de mici (doar nouă ani la începutul romanului). Evenimentele pe care trebuie să le parcurgă pe drumul devenirii ei sunt deosebit de greu de suportat, fapt pentru care se refugiază în lumea cărţilor şi a cuvintelor, singurele care au puterea de a crea lumi noi, singurele care au puterea de a ajuta persoana să evadeze dintr-un cotidian mult prea dureros… 
4. O iubesc la nebunie pe Victoria Grey, personajul creat de Oana Arion din seria „Nemuritor”. Mi-a plăcut acest personaj încă de la primele pagini ale primului volum, „Ultimul viking”, pentru că mi se pare a fi o femeie extrem de puternică, capabilă să treacă peste toate evenimentele neobişnuite în care este implicată fără voia ei. Mi se pare că se adaptează extrem de repede la nou, la lumea magică ce i se dezvăluie în faţa ochilor, devine mult mai independentă şi mai plină de surprize pe tot parcursul seriei şi nu pot decât să o ador.
5. Prin intermediul cărţii „Regina deşertului – O femeie în Arabia” am descoperit-o pe Gertrude Bell, o femeie cu un spirit aventurier, pasionată de cunoaşterea a cât mai multor lumi, tradiţii și culturi. Este poliglotă, reuşeşte să îşi însuşească nenumărate cunoştinţe lingvistice, care o ajută în drumurile pe care le face, dar şi să citească operele dragi direct în limbile în care au fost scrise, așa cum s-a întâmplat cu poemele lui Rumi citite direct în persană sau cu „O mie şi una de nopţi”, citite în limba arabă. A escaladat munţii cei mai înalţi, a descoperit noi locuri minunate datorităpasiunii sale pentru arheologie, a descoperit deşertul de care s-a îndrăgostit pe viaţă, la fel ca şi lumea arabă, pe care ajunge să o iubească şi să o înţeleagă, fapt care o determină să lupte pentru bunăstarea acesteia. Înţelege că suntem complet diferiţi de aceştia, dar tocmai acesta este farmecul lor. De asemenea, devine om politic important, cu o deosebit de mare putere decizională, reuşind să traseze granţiele Irakului, să înfrunte puterea otomană şi să încoroneze regi, precum Faisal, regele Irakului. Are un rol important şi în Primul Război Mondial, fiind pretutindeni unde era nevoie de ea.
Are o enorm de mare forţăinterioară, reuşind să pună pasiune în tot ceea ce face şi, cu o ambiţie ieşită din comun, să rezolve foarte multe probleme. M-a fascinat personalitatea ei, felul în care încerca să îi protejeze pe toţi cei dragi, omiţând să le spună tot adevărul despre pericolele pe care le înfruntă; dar şi curajul ei extraordinar care o duce în cele mai diverse situaţii, precum şi locurile pe care le descrie cu minuţiozitate.
Vă aştept să îmi spuneţi care sunt personajele voastre feminine preferate.

12 gânduri despre ”TOP 5 CARACTERE FEMININE PREFERATE

 1. Adriana Ivan zice:

  Din lista ta am făcut cunoștință doar cu Victoria și Liese, abia aștept să le cunosc și pe celelalte.

  Pe aripile vântului încă nu o am, dar trebuie să fac rost de ea.
  Minunată idee, felicitări!

  Apreciază

 2. anasylvi zice:

  Da, imi plac eroinele pe care le-ai ales, doar pe ultima nu o cunosc inca. Victoria Grey se numara si printre favoritele mele, alaturi de Arya Stark, Yennefer de Vengerberg, Alina Marinescu si mai nou, Melania Lupu. 🙂

  Apreciază

 3. Cornelia zice:

  Din lista ta am facut cunoștință cu Victoria si cu Liesel Merminger si ambele mi-au plăcut.As adauga aici Laila din Cetatea celor o mie de sori,Masumeh din Cel care ma așteaptă,Claire din Călătoarea si ma opresc aici pentru ca sunt prea multe.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.