CHIMISTA DE STEPHANIE MEYER


Ce anume ai face dacă viaţa ta nu ţi-ar mai aparţine şi dacă lumea pe care o cunoşti s-ar întoarce cu susul în jos, când cei buni, care ar trebui să ajute lumea, ar deveni personajele negative? Cum anume ai proceda pentru a rămâne în viaţă şi pentru a îţi recupera existenţa banală, plictisitoare, în care în fiecare dimineaţă te trezeşti în acelaşi loc şi alături de aceleaşi persoane?
Toate acestea sunt întrebări care îţi vin în minte în momentul în care citeşti „Chimista” de Stephanie Meyer. O cunoşteam pe scriitoare din seria „Amurg”, pe care am devorat-o încă de la apariţie, cu ceva ani în urmă, însă, noul roman este total diferit de ceea ce citisem până acum, dar cu un stil la fel de cuceritor.
Deşi volumul are o lungime destul de mare, de peste şase sute de pagini, romanul se citeşte extrem de rapid, pentru că povestea prezentată este extrem de antrenantă, ţinându-te cu sufletul la gură până la ultima pagină. Firul narativ este unul extrem de complex, aducând în prim-plan poveşti cu spioni, conspiraţii naţionale, acţiune, la care se adaugă şi o frumoasă poveste de dragoste, destul de neconvenţională şi de neaşteptată. Într-un cuvânt, un thriller de  excepţie, pe care îl recomand tuturor cu mare drag. I-am dat cinci steluţe din cinci pe Goodreads pentru că le merită.
Stephenie Meyer ne plasează direct în mijlocul acţiunii, romanul debutând direct cu intriga. Este povestea unei femei, Juliana Fortis, un personaj extrem de bine-conturat, care şi-a pierdut demult identitatea şi viaţa pe care o cunoştea, devenind o fugară. Devine, pe rând, Chris, Casey sau Alex, numele nici măcar nu mai are importanţă, scopul ei principal fiind acela de a rămâne în viaţă de la o zi la alta şi de a scăpa de urmăritori. Pentru aceasta, inventează tot felul de capcane mortale, doarme cu masca de gaze pe faţă, îşi schimbă în mod continuu înfăţişarea, devenin o maestră a deghizărilor şi a planurilor.
Nu vă gândiţi că viaţa ei dinainte îi era mult mai liniştită. Juliana Fortis, o studentă la medicină cu o inteligenţă cu mult peste medie, cu dorinţa de a face cât mai multe cercetări cu privire la anumiţi compuşi chimici care au darul de a controla mental oamenii, este recrutată de o agenţie guvernamentală, care îi cere să devină anchetatorul lor. I se spune că ea este cea care poate salva lumea de tot felul de celule teroriste, ale căror planuri erau de a ucide milioane de oameni cu viruşi noi, creaţi în laborator. Juliana devine Olleander (leandru, o plantă extraordina de frumoasă, dar otrăvitoare), Chimista, iar rolul ei este acela de a îi tortura pe cei prinşi, pentru a le dejuga planurile şi a salva întreaga omenire de la un dezastru, folosindu-se de diverse substanţe chimice.
Ea face toate acestea, ba chiar este cea mai bună în meseria ei, însă, într-o zi, colegul ei de laborator, bătrânul doctor Joseph Barnaby, este ucis, iar ea devinine din pionul principal, o fugară, urmărită de foştii angajatori pentru a o elimina. Aceasta până într-o zi, când fostul şef, Carston, îi propune un fel de învoială: să mai distrugă o celulă teroristă, după care va fi liberă. Deşi are propriile bănuieli, Chimista acceptă, ofertă fiind mult prea tentantă.
Însă, se va dovedi că totul este doar o capcană: DanielBeach, cel pe care departamentul i-l prezentase drept principalul motor al planului diabolic de a răspândi un virus mortal în lume, se va dovedi a fi un simplu profesor. El a fost folosit ca momeală din dorinţa de a distruge doi iepuri dintr-odată: pe Chimistă şi pe Kevin Beach, fratele geamăn al lui Daniel, fost agent CIA, la rândul său un fugar, luptător pentru supravieţuire.
Cei doi înţeleg că au fost implicaţi într-o conspiraţie la nivel înalt şi încearcă să afle care sunt adevăraţii vinovaţi, unindu-şi forţele pentru a descoperi adevăraţii vinovaţi. Juliana este nevoită acum să înveţe să aibă din nou încredere în oameni, iar cel care îi va fi alături este chiar Daniel, cel de care va trăi o frumoasă poveste de dragoste.
Mai multe nu vă spun, pentru a nu vă strica plăcerea lecturii. Vă garantez că veţi descoperi răsturnări de situaţie, veţi avea parte de multă adrenalină şi de un final deloc previzibil. 

6 gânduri despre ”CHIMISTA DE STEPHANIE MEYER

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.