LEAPȘA CĂRȚILOR CONTEMPORANE ROMÂNEȘTI


Nu de foarte mult timp, am descoperit literatura română contemporană, nu credeam că îmi va plăcea atât de tare, dar, de când am făcut-o, recomand cu drag autorii noștri și sunt fascinată de cât de bine pot scrie.
Această leapșă literară minunată este primită de la Cătălina, de la Porția de citit, căreia îi mulțumesc.
1. Primul autor român contemporan citit?
Primul autor român contemporan citit a fost Irina Binder, cu „Fluturi”, pe care o știam prin intermediul paginii sale de internet, Insomnii, și am fost curioasă să văd ce scrie. Însă, cea care mi-a trezit cu adevărat dragostea pentru literatura română contemporană a fost Oana Arion, cu „Ultimul viking”, roman care are de toate: fantasy, personaje fantastice, legende mitologice, nu avea cum să nu îmi placă din moment ce are acea magie pe care eu o caut prin toate cărțile…
2. De la ce autor contemporan ai citit cele mai multe cărți?
Nu sunt foarte sigură, cred că am citit cam în mod egal, fiind deosebit de curioasă 🙂 Cred că am putea spune că pe Oana Arion, pentru că seria „Nemuritor” are până acum 3 volume, sau poate pe Daniela Zeca, cu seria ei de romane care împletesc Occidentul cu Orientul (tot 3 volume).
3. Cuplul preferat din cărțile românești contemporane?
Cred că îi iubesc cel mai tare pe Anamaria și Adrian, din „Anotimpul iubirii” de Rodica Mijaiche, pentru că amândoi sunt suflete sensibile, care au trăit drame extraordinar de mari și care încearcă să se vindece prin puterea iubirii.
4. Eroul din cărțile românești contemporane în mâinile căruia ți-ai pune viața?
Clar în mâinile lui Ian, din seria „Nemuritor”. Este un personaj care îmi inspiră deosebit de multă încredere, loial și, până la urmă, e nemuritor, poate supraviețui mult mai multor lucruri decât orice muritor de rând…
5. Fantasy sau romance românesc?
Eu iubesc, de regulă, fantasy-ul, atât în ceea ce privește fantasy-ul românesc, cât și cel universal. Nu sunt chiar genul romance, deși, uneori, recunosc, am o plăcere vinovată și simt nevoia să mă cufund într-o poveste de dragoste, așa cum am făcut-o prin intermediul romanului „Rochia aurie” a lui Theo Anghel.
6. Cărți românești-nume românești? Sau cărți românești-nume straine?
Nu știu dacă acest aspect contează foarte tare, pentru marketing cred că e mai bine să aibă unele nume străine sau ca acțiunea să se petreacă în alte locuri decât România, altfel ar rămâne opere cunoscute mai mult în plan local, fără putința ca, în viitor, să treacă dincolo de granițe. Pe mine nu cred că mă interesează foarte tare lucrul acesta, atât timp cât stilul e unul foarte bine conturat și povestea mă prinde.
7. Eroina preferată?
            Referindu-ne strict la literatura română, am cam două personaje preferate, pe care le iubesc la fel de mult: pe Victoria Grey din seria „Nemuritor”, pentru că are puterea de a înfrunta fără frică și cele mai malefice personaje, și, de asemenea, pe Sara, din „Urlet în tăcere” de Marina Neagu, pentru că, de asemenea, încearcă să se autodepășească și face față în cel mai bun mod cu putință unor situații deloc ușoare.
8. Ultima carte romanească citită?
Cea mai recentă carte a unui autor român contemporan citită a fost „Urlet în tăcere” de Marina Neagu.
9. Care e următoarea carte, semnată de un autor român contemporan, pe care ți-ai propus s-o citești?
Intenționez să citesc „I.R.E.N” de Leila Sandra Coroian (sunt foarte curioasă cu privire la acest roman, deși nu m-aș fi imaginat vreodată citind ceva SF) sau „Te văd” de Marina Neagu (aceasta din urmă depinde cât de repede ajunge).
10. Un mesaj pt autorii români!
Sunteți minunați, vă iubesc și aștept să citesc cât mai multe scrieri de-ale voastre. Mult succes pe viitor, la cât mai mulți cititori, pentru că meritați din plin!

Provoc mai departe pe Eva de la Rândurile Evei, pe Laura de la Bookcaffe și pe Geo de la Just reading my books. Bineînțeles, lista rămâne deschisă pentru oricine dorește să răspundă la aceste întrebări.

10 gânduri despre ”LEAPȘA CĂRȚILOR CONTEMPORANE ROMÂNEȘTI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.