J.K. ROWLING: ANIMALE FANTASTICE ȘI UNDE LE POȚI GĂSI – SCENARIU ORIGINAL


Magie, creaturi fantastice, personaje cu puteri vrăjitorești, New York, obiecte cu puteri deosebite, toate acestea sunt ingredientele unei lumi fantastice minunate, după cum ne-a obișnuit J. K. Rowling încă de la seria „Harry Potter”.
Mi-am dorit „Animale fantastice și unde le poți găsi – scenariu original” încă de când am auzit de el. J. K. Rowling este una dintre scriitoarele mele preferate, care reușește întotdeauna să creeze universuri minunate, care te fac să crezi că tot ceea ce cunoaștem nu este real, că, dincolo de ceea ce ni se pare a fi normal, există alte lumi, în care totul este posibil.
Acest roman este amintit în seria „Harry Potter”, fiind unul dintre materialele de studiu de la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii. Cartea de față prezintă modul în care aceasta a luat ființă, arătând cât de documentată și de demnă de încredere este.
Forma este una deosebită față de ceea ce am citit până acum, se apropie oarecum de o piesă de teatru, însă, parcă indicațiile scenice sunt mult mai puține. Este prima dată când am șansa de a mă apropia de un scenariu de film și pot să spun că mi-a plăcut foarte tare, mă ajută să îmi creionez în propria minte întreaga lume creată de autoare. La toate acestea, se adaugă imaginile minunate pe care le întâlnim în carte, care ne prezintă unele dintre animalele fantastice și ne introduc mai bine în atmosfera operei.
Acțiunea debutează cu povestea lui Grindewald, un vrăjitor extrem de periculos, care a ucis deosebit de mulți alți vrăjitori, care nu este de găsit. Este anul 1926 și oamenii încă nu sunt pregătiți pentur ceva diferit și încă există vânători de vrăjitoare.
Pe acest fundal, sosește la New York Newt Scamander, un tânăr englez, aparținând casei Hufflepuff (Astropufi) de la Hogwarts. El are o meserie mai neobișnuită: prinde animale fantastice, considerate extrem de periculoase, fapt pentru care sunt pe cale de dispariție. Acest personaj mi-a amintit foarte tare de Hagrid, din celebra serie „Harry Potter”, mai ales că și el a fost exmatriculat de la Hogwarts pe motiv că a folosit magia în mod necorespunzător, iar dragostea lui pentru animalele fantastice nu cunoaște margini.
Întreaga sa avere este formată dintr-un geamantan, care, în aparență, pare a fi ceva normal, dar care, în realitate, cuprinde o întreagă lume: înăuntru, se află o cameră de locuit pentru Newt și multe habibtate naturale pentru niște animale interzise de toate legile vrăjitorești, dar care lui îi sunt extrem de dragi, având relații extraordinare: se pot găsi acolo murtlapi, occamii, șterpelici, diavoli năvălitori, turbociufi, privighetori, toate animale cu puteri fantastice.
Printr-o mică eroare, anumite animale reușesc să scape din geamantan, invadând lumea oamenilor (nemagii sau mageamii, cum sunt ei cunoscuți în lumea vrăjitorească), fapt pentru care Newt intră în vizorulu MACUSA (Magi-Congresul Statelor Unite ale Americii).
Însă, când MACUSA are parte de oameni corupți, când cei care se luptă contra încălcării legilor, așa cum este Tina Goldstein, sunt acuzați de aliere cu dușmanul, se impune formarea unor alianțe. Astfel, Newt, Tina, sora acesteia, Queenie, și un nemag, Jacob Kowalski devin prieteni de nedespărțit, care încearcă să salveze New York-ul de forțele malefice. Dacă vor reuși sau nu, rămâne să aflați citind acest roman.
Publicitate

2 gânduri despre ”J.K. ROWLING: ANIMALE FANTASTICE ȘI UNDE LE POȚI GĂSI – SCENARIU ORIGINAL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.