TOP 5 CĂRȚI CITITE ÎN PRIMĂVARĂ (2017)


A sosit vara, cu dor de ducă, moment numai bun pentru topuri şi privit în urmă la ceea ce am citit în primăvara care tocmai s-a încheiat. Mai jos, este un top 5 al cărţilor citite în acest anotimp:
1.„Altfel… şi totuşi Alice” de Lisa Genova, o cărticiă de suflet, care mi-a atins anumite corzi sensibile tocmai pentru că eu sunt profesor şi lucrez în domeniul literelor şi al cuvintelor. Este vorba de „Altfel… şi totuşi Alice” de Lisa Genova, o carte care te pune pe gânduri, care te face să te întrebi ce ai mai putea face atunci când creierul îţi este acaparat de boala Alzeihmer, dar tu rămâi aici… Oare cât din tine mai poate exista? Oare cum ai mai putea să îţi exprimi dorinţele atunci când până şi cele mai banale cuvinte îţi dispar din minte şi rămân necunoscute?! 
2. „Prin cenuşă de visuri” de O. G. Arion, un  roman de suflet şi pentru suflet, are răsturnări de situaţie, schimbări de identitate, călătorie în timp, atmosferă de epocă, vechi şi noi prieteni, leacuri miraculoase, chei, răspunsuri şi surprize extraordinare… ingredientele de bază pentru un roman pe care sigur nu îl poţi lăsa din mână până la ultima pagină.
3. Te văd!” (Urlet în tăcere #2) de Marina Neagu, cel de al doilea volum al seriei, care a reuști să mă țină trează până la ore târzii, fapt care nu mai mi se întâmplase de destul de mult timp. Romanul este extraordinar, mi-a plăcut la nebunie cum a continuat povestea Sarei, mi-a adus fiori prin mai multe pasaje, m-a făcut să tresar și să îmi doresc să fac parte din acțiunea în sine.
4. „Frankenstein. Un Prometeu modern” de Mary Shelley este o poveste pe care îmi doream de foarte mult timp să o aflu. Cunoșteam filmele care au apărut de-a lungul timpului, dar nu și povestea de bază. Frankenstein este povestea unei ambiții care trece dincolo de normal, a unui orgoliu dus la extrem, a dorinței omului de a fi un mic creator pe Pământ, care să dea naștere la ceva ce nu a mai existat înainte. Este povestea tânărului Victor Frankenstein, un elvețian pasionat de știință, de cunoaștere, care devin modul lui de viață, dar și sursa tuturor nenorocirilor din viața lui și a eșecului. El dorește să creeze o altă specie, să dea viață unor oase lipsite de carne, fapt care îi și reușește, așa luând naștere monstrul său, mortul viu, creația și blestemul vieții sale. Romanul ne arată că sufletul uman poate fi extrem de egoist, că poate vedea frumusețea doar într-o anumită formă și să distrugă vieți doar din propria dorință de a adapta totul la un standard. Este o poveste despre consecințele neacceptării celor care sunt diferiți față de ceea ce considerăm noi a fi normal.
5. „Chimista”de Stephanie Meyer, un roman pe care îmi doream foarte tare să îl citesc și care a reușit să îmi placăextraordinar de tare. Firul narativ este unul extrem de complex, aducând în prim-plan poveşti cu spioni, conspiraţii naţionale, acţiune, la care se adaugă şi o frumoasă poveste de dragoste, destul de neconvenţională şi de neaşteptată. Într-un cuvânt, un thriller de  excepţie, pe care îl recomand tuturor cu mare drag.
Care sunt cărţile voastre preferate din primăvara anului 2017?
Publicitate

4 gânduri despre ”TOP 5 CĂRȚI CITITE ÎN PRIMĂVARĂ (2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.