LISTA DE LECTURI A LUNII IUNIE (2017)


      Pentrucă luna iunie a ajuns la final, a venit timpul pentru un bilanţ. În prima lună a verii, am citit 6 romane, fiecare încântându-mi sufletul într-un fel saul altul.
Mai jos, am trecut roamanele în ordinea în care le-am citit:
      1. Lisa Kleypas – „Strada iubirii”, un roman care mi-a plăcut extrem de tare, are romantism, un pic de mister, viaţa aceea tihnită de pe o insulă, care te îndeamnă la visare… ingredientele perfecte pentru o lectură minunată.

      2. Corina Cîndea – Micuţa balerină”, un roman young adult, care aduce în prim-plan o poveste de iubire profundă, magică aş putea spune prin intensitatea cu care îi cuprinde pe cei doi îndrăgostiţi în mrejele sale, o poveste despre sacrificiul făcut de dragul celui de lângă tine, despre pasiuni şi despre lupta până în pânzele albe pentru ca visele avute să devină realitate.
       3. Elif Shafāk – „Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său”. Povestea pe care Elif Shafak o aduce la lumină este una încântătoare şi cât se poate de magică, mai ales pentru că implică o tematică atât de variată şi foarte actuală, precum relaţia dintre copii şi părinţi, relaţia dintre copiii de aceeaşi vârstă, intruziunea tehnologiei în lumea copiilor, fapt care îi ţine oarecum legaţi în faţa unui monitor, fără a mai fi capabili să se joace, să exploreze, să îşi imagineze lucruri; iubirea pentru literatură şi lipsa unor cititori interesaţi încă de lumea cărţilor, care ar putea conduce la o lume lipsită de emoţii puternice şi de haos educaţional.
       4.Christinne C. C. – „Ephialte – Începutul unui coşmar” (partea întâi), o distopie literară care m-a prins în mrejele vrăjii sale încă de la primele pagini, aducând în prim-plan un univers cu totul nou, dominat de Ephialte şi Umbre, care coexistă alături de oameni, cu toţii încercând să reconstruiască lumea.

       5. Elizabeth Craft şi Shea Olsen – „Flower”, o poveste extrem de emoţionantă despre căutări interioare, până în cele mai adânci străfunduri ale fiinţei tale, despre cunoaşterea de sine, despre emoţii, dar, mai ales, despre dragoste, acea iubire care are puterea de a rupe orice fel de barieră, de a trece dincolo de tabuurile şi limitele impuse de societate, care poate  vindeca şi trezi în persoană puterea creatoare şi, mai presus de orice, de a schimba vieţi, destine, de a face persoanele să ajungă pe cele mai înalte culmi ale vieţii, de a se simţi împlinite şi fericite.
      6. Sandra Coroian – „Aviatoarea”, un roman care aduce în prim plan călătorii în timp, lumi paralele, o carte plină de adrenalină, de aventură la cote maxime, o poveste cu iz romantic şi cu extrem de multe emoţii.
************
Pentru mine, cartea lunii iunie este „Flower”, pentru că m-a făcut, pe tot parcursul său, să pătrund într-o lume de basm, o lume diafană, care pare desprinsă dintr-un vis.

4 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII IUNIE (2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.