LINDA HOWARD: INIMA DE FOC

     Oinimă de foc, pasiune mistuitoare, adrenalină, aventură, călătorie prin jungla amazoniană, mituri la care se cere un răspuns, de toate acestea am avut parte, plus multe emoţii, citind „Inimă de Foc” de Linda Howard, un roman altfel decât cele cu care eram obişnuită să citesc la această autoare, o care care mi-a depăşit cu mult aşteptările.
      Romanul este numai bun pentru zilele călduroase de vară, evadarea perfectă din cotidian pentru a călători alături de personajele principale pe Rio Negro din îndepărtata Brazilie, străbătând pădurile amazoniene în căutarea unor pagini de istorie, a unor poveşti pe care mulţi nu le cred reale, acelea ale tribului Anzar şi ale celebrelor amazoane, acele femei războinice care au reuşit să supravieţuiască în junglă doar prin forţele proprii, fără a avea nevoie de prezenţa unor bărbaţi.
      Autoarea te ajută foarte tare să pătrunzi în atmosfera pe care o creează prin descrieri mirifice ale locurilor pe care le traversează protagoniştii, descrieri care te fac să îţi imaginezi totul până la cel mai mic detaliu. La toate acestea, se adaugă caracterele foarte puternic conturate, mai ales că unele dintre ele demonstrează că aparenţele pot fi extrem de înşelătoare şi că până şi personajele de la care te aştepţi să fie negative pot deveni bune şi protectoare.
🌴  🌞 🌴
     „Inimă de Foc” ne îndeamnă să cunoaştem povestea lui Jillian Sherwood, o tânără extrem de inteligentă, care, asemenea tatălui ei, mort demult într-o expediţie din jungla amazoniană, este pasionată de relicvele trecutului, de aflarea adevărului cu privire la civilizaţii demult apuse, de a aduce la lumină adevărul. Ea este arhelorg, însă, în ciuda pasiunii şi a profesionalismului de care dă dovadă, scoietatea la care lucrează nu o ia foarte în serios şi aceasta deoarece tatăl ei nu reuşise să demonstreze o teorie pe care o avea referitoare la amazoane, iar acest fapt îi adusese porecla de „Sherwood Nebunul”, poreclă care i se adaugă, ca o etichetă, şi fetei. Acest fapt îi aduce extrem de multă nemulţumire sufletească, mai ales când este lăsată în urmă la una dintre cele mai mari expediţii, care le-ar fi putut aduce tuturor faimă.
     Toate aceste evenimente o determină pe Jillian să îşi dorească să demonstreze că teoria tatălui său este un adevăr suprem, nu doar o simplă speculaţie. Descoperă caietele lui cu însemnări din trecut şi înţelege că legenda tribului Anzar nu este doar un simplu mit, ci un adevăr. Problema este că nu poate să întreprindă o astfel de expediţie de una singură, are nevoie de finanţare, iar societatea în cadrul căreia lucra nu vrea să se asocieze în niciun fel cu ceea ce ei consideră a fi doar o speculaţie. Din această cauză, este nevoită să accepte implicarea fratelui ei vitreg, Rick Sherwood, un tânăr mediocru, care nu reuşeşte să se ridice pe propriile picioare şi care o urăşte pe Jillian, considerând că ea este cea care i-a furat dragostea tatălui, acaparându-l în mrejele sale, asemenea mamei ei, pe care el nu o dorise niciodată alături de tatăl său.
🌴  🌞 🌴 
       Odată ajunşi în Brazilia, după ce Rick l-a cooptat pe Steven Kates, un bărbat care avea probleme cu legea, pentru a le finanţa expediţia, Jillian înţelege că lucrurile nu vor fi lipsite de pericole şi că, pe lângă pericolele pe care apele râului şi jungla le presupun (precum contrabandişti, şerpi şi animale periculoase etc.), vor avea de înfruntat şi pericolele aduse de cei care au două picioare. Temerile sale îi vor fi confirmate de cel pe care îl angajează ca ghid, ben Lewis, un bărbat obişnuit cu traiul departe de civilizaţie, cu ochi albaştri şi extrem de atrăgător, care poate avea la picioare orice femeie îşi doreşte. El se dovedeşte a fi extrem de prevăzător, iar cercetând mai mult planurile lui Kates, află că acesta s-a asociat cu un criminal periculos, Dutra, fapt pentru care, în primă fază, îşi doreşte ca Jillian să rămână acasă.
       Jillian, însă, dă dovadă de foarte mult curaj şi nu doreşte să fie lăsată în urmă. Consideră că numai ea poate evalua valoarea sitului arheologic descoperit de tatăl său, că numai ea poate observa valoarea istorică. Înţelege că toţi ceilalţi membrii ai echipajului sunt mânaţi de dorinţe materiale, care pentru ea nu contează. Pentru ea, ar fi importantă găsirea locaţiei tribului Anzar, care are o poveste magică în spate: aceea a unei împărătese îndrăgostite nebuneşte de un bărbat, care i-a jurat că inima ei îi va aparţine doar lui. La moartea ei, inima s-a transformat într-un diamant roşu extrem de rar, care a fost plasat deasupra mormântului lui. Înţelege, în schimb, că diamantul reprezenta un pericol iminent şi că acesta va fi o tentaţie continuă pentru cei care o însoţeau. Singurul în care poate avea încredere este Ben Lewis, mai ales că între ei doi există încă de la început o chimie perfectă şi o atracţie continuă.
🌴  🌞 🌴 
Pentru a vedea cum anume se finalizează această poveste, dacă vor ajunge să demonstreze adevărul tribului Anzar, cum evoluează povestea dintre Jillian şi Ben, dacă vor reuşi să supravieţuiască unei expediţii periculoase, care are multe interese la mijloc, vă invit să citiţi romanul…
🌴  🌞 🌴 
      Mie mi-a făcut un dor nebun de ducă, mai ales datorită tuturor descrierilor: a apelor pe care le traversează, a răsăriturilor de soare, a băştinaşilor pe care îi întâlnesc pe drum, a indigenilor care se găsesc în pădurile amazoniene, acele lumi la care avem atât de puţin acces… Călătoria pe o barcă pe Rio Negro, jungla plină de papagali coloraţi, maimuţe urlătoare, orhidee, peisaje care îţi taie răsuflarea, toate m-au determinat să vizulizez o lume la care, cel mai probabil, nu voi avea acces vreodată.
      De asemenea, povestea de iubire dintre cei doi mi-a plăcut la nebunie, mai ales că este vorba de un continuu ritual al curtării din partea lui Ben, care simte că trebuie să îi fie alături lui Jillian, să o protejeze de toate pericolele existente, mai ales că este singura femeie dintr-o lume a bărbaţilor. De asemenea, scenele fierbinţi dintre cei doi nu au cum să nu îţi placă: imaginaţi-vă acum un dans în ploaie, în mijlocul unei păduri, alături de persoana iubită…
      Aventura care a însoţit fiecare pagină a cărţii, istoria care irupe dincolo de cuvinte, templele unor civilizaţii străvechi, adrenalina, toate mi-au ţinut toate simţurile treze pe tot parcursul romanului… Aventura lor trece dincolo de prezent, pentru că, dincolo de căutările unei lumi pierdute, Jillian şi Ben călătoresc spre ei însuşi, descoperind pasiuni şi sentimente de care nu credeau că sunt capaibili, se descoperă pe ei înşişi…
       Poate finalul este un pic forţat, dar, până la urmă, aşa este dragostea: învinge orice şi are puterea de a trasnforma chiar şi imposibilul în posibil…
     Cartea mi-a fost oferită spre recenzie de către Editura Miron, căreia îi mulţumesc. Puteţi achiziţiona romanul de aici.

5 gânduri despre ”LINDA HOWARD: INIMA DE FOC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.