SAMANTHA YOUNG – PE STRADA LONDRA


Credea că ştie ce vrea. Până când el îi arată de ce are nevoie.
  Aseară am terminat de citit „Pe strada Londra”de Samantha Young şi încă îmi trebuie un anumit timp cu mine pentru a mă dojeni din cauza faptului că am refuzat să citesc acest roman doar pentru că aparţine categoriei Eroscop… Încă nu sunt foarte sigură de ce am lăsat toate preconcepţiile să mă oprească de la a descoperi lucruri noi… De aceea, atunci când mă mai auziţi susţinând sus şi tare că nu voi citi o anumită categorie de cărţi să nu mă bagaţi în seamă… Omul se mai şi înşeală…
🌺💚🌺
🌺🌺
       Pe strada Londra” este continuarea romanului „Pe strada Dublin”, pe care eu bineînţeles că nu am citit-o, dar plănuiesc în viitorul apropiat, mai ales că ştiu din surse sigure că aceea aduce în prim-plan povestea lui Joss şi a lui Braden, pe care i-am îndrăgit din acest volum, deşi aici au roluri episodice. Oricum, romanul prezintă o nouă poveste, chiar dacă are personaje din primul volum, fapt care face posibilă citirea lui separat de celelalte volume din serie.
        Am ajuns să iubesc acest roman, care m-a purtat pe străzile din Edinburgh, în Scoţia, o zonă literară pe care nu o vizitez foarte des, dar care îmi place. Este o poveste despre descoperirea de sine, despre căpătarea încrederii în sine, în propriile forţe, de a te avânta în adâncurile sufletului tău pentru a descoperi adevărata persoană care se află acolo. Romanul ne învaţă că trebuie să luptăm pentru visurile noastre, indiferent de ceea ce spun cei din jurul nostru, chiar dacă aceia care ne trag înapoi sunt chiar propria familie… Avem datoria de a ne trăi viaţa frumos şi de a păstra alături de noi doar acele persoane care au darul de a ne face să scoatem la lumină ceea ce este cel mai bun în noi. Pe lângă toate aceste căutări interioare, erotismul irupe la rândul său din paginile cărţii, fapt care transformă întreaga acţiune în ceva extrem de savuros.

🌺💚🌺
🌺🌺

        Samantha Young aduce în prim-plan povestea lui Jo Walker, o tânără pe care viaţa a încercat-o încă din copilărie, având doi părinţi abuzivi şi alcoolici, ceea ce şi-a lăsat amprenta asupra sufletului şi psihicului ei. Ca urmare a experienţelor din copilărie, este convinsă că nu este bună de nimic, că nu va reuşi să ajungă nimic dacă nu are sprijinul unui bărbat puternic. În plus, are în grijă un frate mai mic, pe Cole, un băiat de doar 14 ani, pe care vrea să îl protejeze de toate necazurile pe care ea le-a avut: violenţa părintească, lipsurile materiale care au condus la abandonul şcolar… Tocmai de aceea, ea caută împlinirea materială în relaţiile pe care le are, are impresia că doar aşa va reuşi să fie pe o anumită linie de plutire, mai ales când observă că acele două slujbe pe care le are (una de secretară într-un birou şi una de chelneriţă la un club de noapte) nu o ajută foarte tare. Bărbaţii de lângă ea văd o femeie frumoasă, dar foarte supusă, care nu are curajul să spună ceea ce doreşte, care nu are curajul să îl contrazică pe cel de lângă ea sau să se arate pe ea, cea adevărată, cu familia ei cu probleme. Aşa o cunoaşte Cameron (Cam) McCabe, care o încadrează instantaneu în categoria femeilor superficiale, ahtiate după bani. Însă, tocmai acest lucru reuşeşte să îi apropie, până într-atât încât cei doi lasă tot, relaţiile în care erau implicaţi ce nu le aduceau niciun fel de bucurie, ajungând să formeze un cuplu extrem de reuşit. Însă, nici acest lucru nu le aduce împlinirea. Jo este destul de plină de nesiguranţe, este măcinată de incertitudini, lipsa ei de încredere în sine se simte pe tot parcursul cărţii. Cam încearcă să o facă să se observe prin ochii lui, să se vadă cum este ea cu adevărat, însă dacă reuşeşte sau nu sau dacă relaţia lor poate supravieţui sau nu tuturor incertitudinilor ei, vă las pe voi să aflaţi.

🌺💚🌺
🌺🌺

        Romanul mie mi-a plăcut foarte tare, mai mult decât mă aşteptasem. Am constatat că este bine să mai ies uneori din zona de confort, descopăr lucruri minunate care altfel mi-ar fi rămas necunoscute. Johanna (Jo) Walker mi-a plăcut, mai ales că este singurul punct de vedere pe care îl avem, povestea derulându-se la persoana întâi, prin prisma acestui personaj. Este o femeie extrem de puternică, însă încă nu reuşise să se descopere. Asta nu înseamnă că amândouă nu am avut unele răfuieli imaginare, prea se pune pe ea însăşi pe locul o sută, prea nu se vede la adevărata ei valoare. Întotdeauna mama ei este pe primul loc, deşi este alcoolică şi ajunge să o jignească adesea. La fel, Cole îi ajunge prioritar şi este atât de hiperprotectivă încât nu observă că acesta a crescut, că acum înţelege mult mai multe. Nu ştie să ceară sau să accepte ajutor atunci când ar trebui, deşi are alături persoane deosebite, precum Jess şi Braden, Ellie şi Adam, Hannah… Nici în relaţia cu Cam nu este întotdeauna cum ar trebui să fie, are o nesiguranţă care o face să creadă că nu este suficient de bună pentru el, că într-o zi el o va părăsi când va realiza că ea nu este ceea ce are el nevoie.
         Tocmai din acest motiv mi-a plăcut foarte tare de Cameron. Este tipul acela de bărbat foarte protectiv, care ştie cum să îi facă pe cei de lângă el să se vadă la adevărata lor valoare, ştie cum anume să îi facă să iasă din conul lor de umbră şi să îi facă să înflorească. Poate tocmai din această cauză reuşeşte Jo să fie ea însăşi în preajma lui…

🌺💚🌺
🌺🌺

Vă invit să citiţi şi voi „Pe strada Londra”, o poveste frumoasă, presărată cu scene de erotism, dar nu în exces, o poveste care vă va face să vă întoarceţi spre voi înşivă şi să vă descoperiţi. Cu siguranţă, în viitorul apropiat eu voi încerca şi celelalte poveşti din serie.
Sursă poze: arhiva personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.