MID-YEAR BREAK FREAK OUT TAG


     Am văzut acest tag prima dată la Irina de la Irina Citeşte şi mi-a plăcut foarte tare. Cum mi-era dor de un tag, am decis să răspund şi eu la întrebări.
1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o până în acest punct al anului 2017
       Aş zice „Altfel… şi totuşi Alice” de Lisa Genova, o carte cu un atât de mare impact emoţional asupra mea. Este unul dintre acele romane care te pune pe gânduri, care te determină să îţi pui enorm de multe întrebări, care te sfâşie pe interior, te face să vrei să urli de neputinţă şi îţi arată că viaţa trebuie trăită acum, la intensitate maximă, pentru că mâine nu se ştie ce va fi, cum te va găsi pe tine, ca persoană. De asemenea, romanul arată că boala nu cruţă pe nimeni, că unele boli, mai ales cele care au efecte neurologice, îşi pun amprenta asupra propriului eu mult mai mult decât o fac orice alte boli incurabile şi necruţătoare… Oamenii nu ştiu cum să reacţioneze când în faţa lor eşti tu… şi totuşi altfel.
2. Cea mai bună continuare (a unei cărţi) citită în 2017.
Aici sigur se încadrează „Prin cenuşă de visuri” de Oana G. Arion.Este un  roman de suflet şi pentru suflet, are răsturnări de situaţie, schimbări de identitate, călătorie în timp, atmosferă de epocă, vechi şi noi prieteni, leacuri miraculoase, chei, răspunsuri şi surprize extraordinareingredientele de bază pentru un roman pe care sigur nu îl veţi lăsa din mână până la ultima pagină.
3. O carte nou lansată pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat.
      Sunt extrem de multe cărţi nou apărute pe care îmi doresc foarte tare să le citesc. Cred că voi alege aici „Soţia plantatorului de ceai”, pentru că îmi face foarte tare cu ochiul.
4. Cea mai anticipată lansare din a doua jumătate a anului.
       Cea mai anticipată şi aşteptată lansare din cea de a doua jumătate a anului este cu siguranţă „Diaboic” de Theo Anghel, volumul cinci din seria „Am murit, din fericire”. Nu am citit toate volumele seriei apărute până acum, dar aştept finalul pentru a o relua, căci sunt sigură că nu voi avea răbdare odată ce încep.
5. Cea mai mare dezamăgire.
       Nu sunt sigură că este cea mai mare dezamăgire, nu am avut aşa ceva până acum. Dacă nu rezonez chiar deloc cu un roman, las deoparte de regulă. Însă o carte de la care aveam aşteptări mult mai mari a fost „Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” de Agnés Martin-Lugand. Recunosc, am avut așteptări destul de mari de la acest volum. În parte, acestea au primit răspuns, dar nu în totalitate, pentru că mi s-a părut căprima jumătate a căriţi este extraordinar de bine scrisă, cu un fir narativ foarte bine conturat, cu o poveste emoţionantă, pentru ca în cea de a doua parte săse desfăşoare oarecum forţat, parcăprea repede, prea neuniform, iar răsturnările de situaţie nu sunt chiar atât de verosimile.

6. Cea mai mare surpriză.
      Cea mai mare surpriză a fost cu siguranţă „I.R.En.” de Sandra Coroian. Nu sunt o foarte mare fană a genului SF, însă ceea ce creează autoarea prin opera sa este un altfel de SF, care nu are cum să nu te atragă în mod iremediabil spre el. Este un roman extrem de bine scris, care m-a cucerit încă de la primele pagini.
7. Noul autor preferat. (Debutant sau nou pentru tine)
     Noul autor preferat este Leila Coroian, a fost cea mai mare surpriză a anului pentru mine şi pur şi simplu m-am îndrăgostit de stilul ei de scriere.
8. Cel mai nou personaj preferat.
      Alice Howland din „Altfel… şi totuşi Alice” de Lisa Genova. Este profesor universitatar, lingvist cu un succes extraordinar de mare, însă boala Alzeihmer o face să se piardă oarecum pe sine. Îmi place puterea ei regeneratoare şi modul în care reacţionează pe tot parcursul întâlnirii cu boala ei.
9. O carte care te-a făcut să plângi.
      „Când înfloreşte lilacul” de Martha Hall Kelly. Este un roman despre ororile petrecute în timpul Celui de Al Doilea Război Mondial, nu ai cum să nu simţi durerea personajelor, duritatea acţiunii şi pur şi simplu nu ai cum să nu plângi.
10. O carte care te-a făcut fericit.
      „Viaţa e uşoară, nu-ţi face griji” de Agnés Martin-Lugand. Acest al doilea volum aduce cu sine atât de multă bună-dispoziţie şi acea doză de optimism, încât nu are cum să nu te facă fericit.
11. Cea mai bună ecranizare a unei cărți pe care ai văzut-o anul ăsta.
        Nu prea reuşesc să văd multe filme. Cea mai bună ecranizare rămâne Still Alice, ecranizarea romanului „Altfel… şi totuşi Alice” de Lisa Genova. Este tot la fel de încărcat de emoţii ca romanul, de aceea, vi-l recomand cu drag.
12. Recenzia preferată scrisă până acum.
      Cel mai tare îmi place recenzia de la „Copilul-umbră” de P. F. Thomése, pe care o găsiţi aici.
14. Cea mai frumoasă carte pe care ți-ai cumpărat-o (sau ai primit-o) anul ăsta.
      „Spune-mi cine sunt” de Julia Navarro, împrumutată de la Anca, o minunăţie de carte pe care îmi doream să o citesc de extrem de mult timp.
15. Ce cărți trebuie să citești până la finalul anului?
      Aici am o listă nesfârşită, mi-am propus 100 de romane pe anul acesta, mai am până îmi ating obiectivul. Las mai jos o serie de poze cu ceea ce doresc să citesc cât mai repede:

Oricine poate prelua acest tag.

2 gânduri despre ”MID-YEAR BREAK FREAK OUT TAG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.