LISTA DE LECTURI A LUNII IULIE (2017)


   Lunaiulie a ajuns la final, ne apropiem cu paşi repezi de încheierea verii, perioadă în care am crezut că voi avea mult mai mult timp de citit. Privind retrospectiv la începutul verii, cu atât de multe visuri şi dorinţe, nu cred că am fost chiar realistă sau eu sunt cea care nu mai reuşeşte să se organizeze deloc, nu ştiu… Dar îmi voi reveni eu, promit…

      În luna ce tocmai s-a încheiat, am citit următoarele:

       1. „Doamna cu umbrela neagră” de Mary Balogh, un roman care m-a binedispus, m-a făcut să râd cu lacrimi şi mi-a amintit de ce autoarea îmi place atât de tare. Am iubit personajul Daisy Morrison, atât de natural, de blând, de ea însăşi. În definitiv, toate intenţiile sale sunt unele nobile şi bune, chiar dacă nu totul iese după propriile planuri. Recenzia o găsiţi aici   2. „Inimă de foc” de Linda Howard, un roman de dragoste şi de aventură deopotrivă, care împleteşte pasiunea care izbucneşte în inimă cu cea adusă de o comoară pierdută. Este o carte care m-a purtat prin îndepărtata Brazilie, prin jungla amazoniană, în căutarea unei legende pierdute: cea a femeilor războinice, Amazoanele. Recenzia o găsiţi aici.
    3.  „Când înfloreşte liliacul” de Martha Hall Kelly, o carte care m-a făcut să plâng şi să urlu din cauza neputinţei de a mă întoarce în trecut şi de a îi opri pe cei care au făcut atât de mult rău. Este un roman despre ororile petrecute în timpul Celui de al Doilea Război Mondial, cu o triplă perspectivă narativă, care ne permite să vizualizăm mult mai bine acele timpuri. Recenzia este aici.
   4. „Pe strada Londra” de Samantha Young este mare revelaţie a lunii. Este pentru prima dată când citesc ceva din colecţia Eroscop şi mi-a plăcut la nebunie. Nu am avut niciun fel de aşteptări de la acest roman, pur şi simplu am mers înainte cu sufletul şi am descoperit un roman despre întoarcerea spre sine, spre acea forţă interioară care te face să acţionezi în mod măreţ. Romanul are mult mai puţin erotism decât m-am aşteptat. Recenzia aici.
     5. „Povestea lui Rhett Butler” de Donald McCaig, un roman care aduce în prim-plan povestea vieţii personajului meu masculin din toate timpurile: Rhett Butler. Aflăm astfel despre copilăria sa, despre povestea lui Belle Watling, despre sora lui Rhett, Rosemary, despre iubirea lui pentru Scarlett O’Hara. Deja ştiţi că romanul meu preferat, la care mă întorc mereu, este „Pe aripile vântului”, aşa că veţi înţelege de ce trebuia neapărat să citesc această carte.
     Pentru că nu am terminat încă de citit „Spune-mi cine sunt” de Julia Navarro, roman început tot în această lună, cartea lunii este „Când înfloreşte lilacul”, pentru toate sentimentele pe care le-am încercat pe toată durata citirii sale, pentru acea întoarcere în trecut pe care mi-a oferit-o, pentru că nu lasă să moară anumite evenimente, dându-ne acel model şi impuls de care avem nevoie pentru a nu mai repeta acele greşeli.

4 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII IULIE (2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.