CĂRȚILE DE COLORAT PENTRU ADULȚI

      
Mult timp am refuzat cu înverșunare să colorez, să mă apropii de cărțile de colorat pentru adulți. Am considerat, la fel ca mulți alții, că aceasta este o activitate specifică doar copiilor și că, odată devenit mare, nu mai se cade să ai această activitate, că nu mai este ceva destinat mie. Ei bine, ca multe alte preconcepții care au căzut una după alta în ultimul timp, și aceasta a dispărut. Mi-am dat seama că nu este deloc rău să îți dedici puțin din tipul tău colorării, mai ales dacă în fața ta ai o carte minunată, care te îndeamnă la visare și care îți creează o adevărată feerie, o lume magică la care altfel nu aveai acces. Am descoperit că nu e rău să te întorci uneori spre copilul din tine și să te lași purtat de val, să colorezi și să te simți mai bine. În plus, această activitate aduce cu sine multiple beneficii, printre care amintesc:
     1. Coloratul te ajută să te relaxezi. Nu știu dacă ați încercat, dacă nu, vă recomand cu drag, căci așa se vor estompa toate în jurul vostru și veți deveni mai fericiți și mai lipsiți de griji colorând, încât nici nu vă veți da seama când trece timpul.
       

      2. Prin intermediul coloratului, scapi de stres și anxietate. Este demonstrat deja că această activitate acționează asupra centrului fricii din creierul nostru (amigdala creierului), ajutându-ne mintea să se relaxeze și să primească odihna de care are nevoie. 
       Încă de acum o sută de ani, psihiatrii din întreaga lume își tratau pacienții prin intermediul coloratului, ca parte a terapiei. Se pare ca această metodă era folosită de către Carl Jung, care le oferea pacienților săi desene mandala. Această formă de colorat o găsim și astăzi, dar, oricare ar fi metoda aleasă, efectele vor fi aceleași.
     3. Coloratul îți ajută creierul să se concentreze mult mai bine asupra activităților pe care le are de făcut în viața de zi cu zi.  Această activitate te face să lași totul deoparte și să te concentrezi doar la ceea ce faci, să reduci problemele din jurul tău și să te organizezi mult mai bine.

      4. Coloratul te ajută să devii mai creativ și să ai o anumită viziune. Această activitate împletește logica, prin intermediul căreia colorăm formele, cu creativitatea, care ne permite să amestecăm și să potrivim culorile. 

      5.  Coloratul este o adevărată formă de terapie, sănătate pentru minte și suflet. Psihologul Gloria Martinez Ayala a spus că toate cărțile de colorat, dar mai ales cele gen puzzle, sunt o formă de terapie și poate încetini sau preveni demența, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă, predispuse la această boală. 
       6. Coloratul ne ajută să ne întoarcem spre copilărie și spre copilul din noi. Întoarcerea spre copilul din noi este o metodă folosită adesea în cazul adulților care obișnuiesc să fie prea duri cu ei înșiși. Aceștia se cufundă prea mult în muncă și alte activități, dar nu sunt niciodată mulțumiți cu ceea ce fac. Întoarcerea spre copilărie și împăcarea cu trecutul și rezolvarea problemelor de atunci ajută adultul să devină mult mai relaxat și fericit.
     Dacă nu ați colorat până acum, ar fi cazul să începeți. Beneficiile asupra sănătății voastre vor fi extraordinare. Lăsați prejudecățile deoparte și, la sfârșitul zilei, după ore întregi de oboseală, lăsați copilul din voi să iasă la suprafață și relaxați-vă! Veți observa că totul în jur dispare și că veți putea călători fără a vă mișca din confortul casei voastre. 

4 gânduri despre ”CĂRȚILE DE COLORAT PENTRU ADULȚI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.