LISTA DE LECTURI A LUNII AUGUST (2017)

       Vara a ajuns la final, iar pentru mine a sosit momentul realizării bilanțului livresc pentru luna august. Am citit în total 7 cărți, asta dacă punem la cale „Persepolis” ca fiind două volum, așa cum îl găsim în limba română (volumul din engleză are un singur volum). Nu este foarte rău, mai ales că, spre finalul lunii, am fost puțin mai leneșă. 
     Lista de lecturi a lunii august arată în felul următor:
   

  
      1. „Spune-mi cine sunt” de Julia Navarro, un roman care se citește cu sufletul, aducând în prim-plan istoria unui secol, care se împletește cu povestea descoperirii de sine a Ameliei Garayoa. 
      2. „Prințesa. Nuvele” de D. H. Lawrence, o serie de nuvele pe care le-am citit în urma unei provocări de pe un grup de lectură. Volumul mi-a redeschis apetitul pentru nuvelele acestui autor, pe care nu îl mai citisem din facultate. Aduce în discuție teme extrem de actuale pentru lumea în care trăim și te determină să te analizezi.
       3. „Caraval” de Stephanie Garber este o carte care m-a introdus într-o lume feerică, o lume plină de magie, în care nimic nu este ceea ce pare. Abia aștept apariția celui de al doilea volum al seriei.
 
      4. „O bombă pentru Revelion” de Rodica Ojog Brașoveanu un alt roman primit drept provocare de pe un grup de lectură. Este o carte care mi-a plăcut extrem de tare, aduce în prim-plan analiza ființei umane până la cele mai mici detalii ale sufletului său, la care se adaugă o acțiune extrem de alertă, specifică autoarei, care te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.
      5./6. „Persepolis” de Marjane Satrapis reprezintă o autobiografie a autoarei, care se împletește cu o radiografie a Iranului, cu tot ceea ce înseamnă acesta. Este primul roman grafic pe care l-am citit.
     
     7. „Corbul și trandafirul” de Virginia Henley, despre care urmează să vă povestesc. Este un roman despre o femeie puternică, Roseanne Castelmaine, un personaj care îmi place la nebunie, la care se adaugă o poveste de dragoste extraordinar de frumoasă și de bine conturată, atmosfera de epocă existentă în timpul domniei lui Edward al IV-lea și prezentarea Angliei crinolinelor și a intrigilor de la curte.
********
     Cartea lunii rămâne „Spune-mi cine sunt” de Julia Navaro, pentru că este un roman extrem de complex, care te poartă pe întreg mapamondul prin intermediul acțiunii sale, urmând-o pe Amelia Garayoa. Acest volum aduce cu sine istoria unei lumi, ne apropie de extrem de multe credințe și ideologii, ne determină să căutăm să aflăm mai multe despre filele de istorie ale lumii în care trăim. Este una dintre acele cărți care îți rămân în suflet pentru totdeauna, care te revoltă din cauza neputinței de a schimba ceva și te determină să te analizezi până în străfundurile ființei tale, întrebându-te de ce anume ai fi capabil dacă ai trece prin situații extreme.  
Câte cărți ați citit în luna care tocmai s-a încheiat? Care este cartea lunii pentru voi?

10 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII AUGUST (2017)

  1. Antoaneta zice:

    Caraval o am si eu, sper sa apara urmatorul volum in curand. Am amanat lectura ca sa citesc totul o singura data.
    Am citit multe carti luna trecuta, dar nu am avut timp sa scriu despre fiecare in parte.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.