GÂNDURI LA ÎNCEPUT DE TOAMNĂ…

„Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei, care nu poate fi regăsită de-a lungul verii, ca și cum n-ar putea fi, ca și cum n-ar fi fost vreodată. Iubesc toamna.”
 (P. B. Shelley)
     Parafrazându-l pe marele poet Shelley, da, iubesc toamna, o iubesc cu toată ființa mea, este cred anotimpul meu preferat, deși sunt iubitoare de căldura. Ea aduce cu sine o anumită armonie, o anumită vitalitate, un îndemn la visare și la întoarcere spre sine, spre străfundurile ființei, spre acel eu pe care, de multe ori, tind să îl uit.
         Pentru mine, toamna nu este doar un anotimp, ci o stare de sine stătătoare, care aduce cu sine o metamorfoză. Acum, mai mult ca niciodată, meditez la câte-n lună și în stele. Are o ușoară melancolie, o oarecare nostalgie dulce, dar acest lucru nu mă împiedică să mă regăsesc în zilele tomnatice, să mă umplu de vitalitate încă de la 1 septembrie.

     Nu știu, poate întreaga forță pe care mi-o conferă acest nou anotimp este o reminescență din momentele în care lucram cu elevii, în care eram profesor cu normă întreagă, pentru că la început de septembrie pierea toată letargia și moleșeala aduse de vară și reîncepeam un nou an școlar, pregătindu-ne pentru 15 septembrie, când elevii veneau și ei încet spre sălile de clasă. 
        Iubesc zilele acelea în care soarele răsare timid pe cer, trimițând raze vindecătoare de tot și de toate, de tot stresul vieții cotidiene, aducătoare de speranță, de nou, de liniște și căldură sufletească.


      Îmi plac chiar și zilele în care cerul se dezlănțuie, trimițând semne de belșug. Sunt acele momente numai bune pentru citit, pentru depănat amintiri sau creat povești noi alături de cei dragi, clipe în care emoții puternice iau naștere și în care dragostea prevalează.     


     Pentru mine, toamna este o minune, un miracol care face ca lucrurile din jur să se transforme în cel mai frumos mod cu putință, într-un potpuriu de culori, miresme, senzații… Este acel moment în care ne încărcăm cu recunoștință pentru tot belșugul din jurul nostru, pentru toată acea feerie de culori care ne amintește de miraculosul din jurul nostru și ne oferă puterea de înainta prin zile, ne oferă aripi pentru a ne înălța cât mai sus, spre visurile, speranțele și iluziile noastre.     Toamna este un artist adevărat, care face fiecare frunză să devină o feerie de culori, să tremure în bătaia suavă a vântului, să ne transmită gândul lor bun. Toate acele culori care învăluie dealurile ca într-o mantie, petalele de flori care rezistă tuturor adversităților îți arată că ai în tine puterea de a merge mai departe, de a trece peste orice și de a o lua de la capăt, de a fi mai bun, cu tine, cu cei din jur, de a crea minuni, de a te recrea.

„Fiecare frunză îmi șoptește fericirea, planând către pământ din copacul toamnei.” (Emily Bronte)
       „Nu există un moment mai bun decât TOAMNA ca să începem să uităm lucrurile care ne deranjează. Le lăsăm să se desprindă de noi ca frunzele uscate, gândim să dansăm din nou, să profităm de fiecare fărâmă dintr-un soare care încă mai arde, să ne încălzim minte şi trupul la razele lui, înainte să pălească şi să se transforme doar într-o lumină slabă pe cer.” spunea Paulo Coelho în „Adulter”, redând cu exactitate atmosfera pe care acest anotimp o aduce cu sine.
     Pășesc în noul anotimp plină de speranță renăscută, de entuziasm, de energie, lăsând în urmă tot ceea ce a fost rău, tot ceea ce a creat durere și tristețe, căci ceea ce este mai bun abia de acum încolo urmează să vină. E timpul pentru mai multe lecturi, pentru stat în pătură cu cafeaua alături și a admira răsăriturile minunate. E timpul meu…

~ O toamnă frumoasă vă doresc tuturor, plină de bucurii și de împliniri sufletești! ~

6 gânduri despre ”GÂNDURI LA ÎNCEPUT DE TOAMNĂ…

  1. Antoaneta zice:

    Oh, pentru sufletul meu e acest articol! Ador toamna cu miresemele ei unice, cu peisajele unice, culorile speciale si mai ales cu sentimentul pe care il ai cand vezi natura dezlantuita!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.