ANDRADA-COSMINA POSEDARU: OCHIUL PISICII

   

„(…) când Ochiul Pisicii va fi, în sfârşit, reunit cu Cartea Morţilor, imortalitatea îl aşteaptă pe cel ce-i va asculta rugăciunile. Noapte nesfârşită îi va învălui pe ignoranţi, iar lumea morţilor va îmbrăţişa pe cei vii. Iar în vârful cadavrelor, un nou rege se va înălţa şi va conduce acest regat al întunericului. Niciun suflet nu va putea opri pământul să-şi accepte soarta.”

Andrada-Cosmina Posedaru

   La început de toamnă, am tot observat în mediul virtual „Ochiul Pisicii”, un roman cu o copertă extraordinară, care atrage imediat privirile, scris de către autoarea Andrada-Cosmina Posedaru. Mi-a plăcut ce am citit despre acesta, părea genul meu de carte, căci iubesc cărţile poliţiste. Nu m-am înşelat, firul narativ al acestui roman fiind conturat cu extrem de mare pricepere, ţinându-ţi toate simţurile treze până la ultima pagină.

🌸🍂🌸
     Prima dată, descrierea locului în care se petrece acţiunea, orăşelul Banff din Canada, m-a făcut să cred că mă întorc spre o scriere cu Sherlock Holmes sau cu Miss Marple. Acest fapt m-a făcut să fiu încă şi mai curioasă. Adăugaţi la aceasta umorul şi ironia, care apar din plin pe tot parcursul romanului, un început de poveste de dragoste şi veţi avea ingredientele necesare pentru o carte numai bună pentru serile răcoroase de toamnă.
🌸🍂🌸

     William Evens este un detectiv particular care a părăsit Anglia natală pentru a se muta, alături de prietenul său James Carter – medic legist, în orăşelul Banff. Aici nu se întâmplă mare lucru, fapt care îi transformă meseria în ceva extrem de plictisitor. Toate acestea până într-o zi când Evelyn Grey ajunge să fie protagonista unui sfârşit cumplit: moare împinsă fiind de pe nişte stânci.
        Acest incident apare descris încă din incipitul romanului, care mi-a adus în minte o multitudine de întrebări: 
De ce anume se întâmplau toate acestea? De ce trebuie această tânără să moară? Cine anume o urmărea? 
      Normal că mi-am dorit să aflu mai multe, să dezleg misterul, fapt pentru care am dat pagină după pagină…
🌸🍂🌸

     În acest moment, îşi face apariţia Sophia Adams, o jurnalistă extrem de bine informată. Ea  ştie că William este cel mai bun din branşa lui, fapt pentru care îl angajează pentru a afla misterul din spatele morţii lui Evelyn.

      Din momentul angajării sale, cei doi devin de nedespărţit, înfruntă vigilenţa poliţiei şi merg pe urmele fetei. Însă, ceea ce părea a fi o anchetă simplă, se complică până într-acolo încât vieţile le sunt puse în pericol. Imediat după găsirea cadavrului fetei dispărute, totul se construieşte în faţa noastră, asemenea pânzei de păianjen. Răsturnările de situaţie se ţin lanţ, tocmai când credeai că ai ghicit ceva din ceea ce se petrece, imediat se mai adaugă o noua piesă la puzzle-ul acţiunii. Apare o piatră preţioasă cu o mare însemnătate istorică, numită simbolic Ochiul Pisicii. Aceasta este un punct de referinţă pentru un clan de mafioţi din Egipt, la fel şi pentru o sectă care crede în obţinerea nemuririi şi a puterii peste întreaga omenire, fiind pregătită să sacrifice atât de multe persoane pe cât este nevoie…

Cum anume se va sfârşi totul? Cine se face vinovat pentru toate relele care au invadat orăşelul? 
Vă invit sa citiţi romanul pentru a afla acest lucru.

 Îi mulţumesc autoarei pentru exemplarul oferit pentru recenzie. Dacă doriţi să achiziţionaţi acest roman, o puteţi face de aici.

8 gânduri despre ”ANDRADA-COSMINA POSEDARU: OCHIUL PISICII

  1. Antoaneta zice:

    M-ai facut curioasa! Nu sunt mare fan al romanelor politiste (poate si pentru ca am citit foarte multe carti din aceasta categorie cand eram mai tanara), dar recenzia ta mi-a starnit curiozitatea. Trec cartea pe lista de lectura din toamna aceasta.

    Apreciază

  2. Oana zice:

    🙂 Mai am „Capcana păianjenului”… Dar acest volum mi-a plăcut foarte tare…Eu oricum sunt fan Sherlock Holmes, iar volumul mi-a amintit de acea atmosferă 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.