TORBEN KUHLMANN: LINDBERGH. POVESTEA UNUI ȘORICEL ZBURĂTOR


Un pas mic pentru un şoricel, un pas mare pentru aviaţie…
 Cine spune că, acum că am crescut, nu mai putem să ne bucurăm copilul care locuieşte în sufletul fiecăruia dintre noi? Ei bine, nu ar trebui să existe astfel de limite în acest sens, avem întotdeauna nevoie de puţină magie în vieţile noastre, de frumos, de acea fantezie care să ne facă să visăm la cele mai înalte culmi…
    Torben Kuhlmann realizează acest lucru pe deplin prin cartea sa – „Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător”. Povestea sa porneşte de la un eveniment real, care ne arată interesul său faţă de aviaţie, invenţii inedite şi ştiinţă. Titlul ne duce imediat cu gândul la cel care a reuşit să realizeze un lucru nemaicunoscut până atunci, care părea extrem de îndepărtat de momentul prezent: Charles Lindbergh, un temerar, un pionier al zborului de lungă durată, reuşind să realizeze primul zbor transatlantic fără escală, zburând de la New York la Paris.
      Asemenea marelui aviator, Lindbergh şoricelul este un ambiţios, o fiinţă minusculă, pe care mulţi nici măcar nu o observă, dar care visează să ajungă pe cele mai înalte culmi. Este de admirat ambiţia sa enormă pentru a îşi îndeplini visul, în ciuda tuturor piedicilor pe care soarta i le scoate în faţă. 
🛩🐁 🛩
        Am tot văzut această cărticică pe la booktuberi şi, nu ştiu, m-a atras extrem de tare. Are o copertă extraordinară (da, ştiu, plăcere vinovată), mi-a plăcut titlul, aşa că, atunci când am văzut-o la un preţ excelent, am zis: „Da, a mea eşti. Trebuie neapărat să te am.”
      Cititul acesteia este o experienţă minunată chiar şi pentru un adult, care are darul de a schimba ceva, cât de mic, acolo în interiorul sufletului omului mare. Nu are cum să fie altfel, pentru că această carte conţine nenumărate lecţii, mult mai uşor de descifrat pentru un matur decât este pentru un copil, care admiră mai tare ilustraţiile extraordinare, realizate tot de către autor, şi aventurile şoricelului Lindbergh, care înfruntă fel de fel de pericole în încercările sale de a duce la bun sfârşit ceea ce îşi propusese. 
🛩🐁 🛩
      Lindbergh este un şoricel atipic, care nu visează doar la ceea ce ştim că le place, de obicei, şoriceilor, precum brânza sau caşcavalul. El are năzuinţe mult mai măreţe, vrea să evolueze şi să cunoască lumea, să părăsească propriul culcuş comod şi să ajungă tocmai în America. Fiind extrem de mic şi având mulţi duşmani uriaşi, precum pisicile şi bufniţele, îi este extrem de greu să plece din locurile natale în modul obişnuit, cu vaporul, fapt pentru care trebuie să fie extrem de inventiv… şi este, acest lucru pot să vi-l garantez.
🛩🐁 🛩
      Această cărticică îţi oferă extrem de multă energie pozitivă, mult optimism şi te face să crezi că totul este posibil, chiar şi cel mai nebunesc vis. Tot ceea ce trebuie să faci este să te urneşti din loc, să mergi în întâmpinarea acestuia şi să lupţi pentru a îl îndeplini, pentru a ajunge la acea exaltare sufletească atât de necesară oricărei fiinţe umane. Îţi insuflă curajul de a fi tu, de a face acele lucruri care îţi aduc bucurie şi linişte sufletească, te determină să vezi că tot ceea ce contează este să fii tu, să nu te laşi intimidat de circumstanţe sau de greutăţi, ci să mergi înainte indifetent de obstacolele pe care le întâmpini.
Recomand cu drag această carte atât piticilor, cât şi adulţilor, mai ales dacă aveţi nevoie de ceva care să vă binedispună.

2 gânduri despre ”TORBEN KUHLMANN: LINDBERGH. POVESTEA UNUI ȘORICEL ZBURĂTOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.