GUEST POST: TOP 5 SERII PREFERATE


      Am decis să vă dezvălui care sunt cinci serii pe care le am în suflet, indiferent de cât timp a trecut de când le-am citit. Ordinea este aleatorie, întrucât nu aș putea spune care mi-a plăcut mai mult decât cealaltă. De asemenea, trebuie să vă spun că sunt multe alte serii pe care le-am citit și care mi-au plăcut enorm, dar trebuie să mă limitez la a vă prezenta doar câteva.

        1.    „Am murit, din fericire” – Theo Anghel

    Pentru cei care ați citit deja măcar un volum al seriei, nu cred că este tocmai o surpriză să o regăsiți în topul meu. Recunosc că a durat o vreme de când am aflat despre serie și până când am fost convinsă că trebuie să o citesc, dar nu am regretat nicio clipă. Pentru mine, seria „Am murit, din fericire” de Theo Anghel a fost de la început una pe măsura așteptărilor și mi-a rămas în suflet chiar și după ce am citit ultimul volum.

      Seria este una fantasy, care o prezintă pe Oriana, o tânără care moare în ziua nunții. Însă se trezește în scurt timp, ca să descopere că este Recuperator. Pentru a-și duce la capăt misiunile, îi are alături pe Ama și Abel, cei doi Salvatorem – unul bun, și unul rău. Pe parcursul celor cinci volume, cei trei au de trecut prin numeroase încercări, care mai de care mai grele și mai nebănuite. Din Chaos – lumea în care trăim – ajung Dincolo, ca mai apoi să treacă și prin Purgatorio.

      Seria îmbină elemente din realitate cu elemente fantastice. Personajele sunt complexe și bine conturate, iar acțiunea este plină de suspans. Sarcasmul personajelor este ca o amprentă a acestei serii.

       2.    „Nemuritor” – O.G. Arion

     Seria „Nemuritor” de O.G. Arion este încă una dintre seriile mele favorite și intră tot în categoria de cărți fantasy. Deși încă nu este completă, am citit primele patru volume, așadar deja știu că este o serie excepțională. Despre seria Oanei Arion pot să vă spun că după ce am citit primele două volume, mă întrebam ce mai poate scrie Oana ca să mă surprindă. Ei bine, vă asigur că a reușit să mă convingă de faptul că imaginația ei întrece orice limită.

     Victoria este o femeie obișnuită, până la un moment-dat. Tot ceea ce știa și ce credea despre lumea în care trăiește este dat peste cap în momentul în care descoperă o monedă vikingă. În viața ei apar Arrio – frumosul vampir (pot să mi-l imaginez ca fiind frumos, nu?) – și Ian – vikingul. Moneda are să le schimbe viața celor trei, care trebuie să treacă prin încercări dintre cele mai deosebite, pentru a asigura liniștea și siguranța lor.

     Când aducem în discuție elemente precum vampiri, vikingi, magie, nu are cum să iasă altfel decât „wow”. Pe lângă elementele fantasy, seria conține și o doză bună de romantism.

      3.    „Alina Marinescu” – Monica Ramirez

Dacă până acum v-am prezentat doar serii fantasy, aflați că am pe listă și o serie despre spionaj. Seria „Alina Marinescu” este, după părerea mea, o capodoperă pentru literatura noastră. De la povestea care stă la baza seriei – și care este inspirată din realitate – până la modul în care este scrisă, această serie este superbă!

      Personajul principal al seriei este Alina Marinescu, un agent operativ de excepție. Pe parcursul celor șase volume, luăm parte la diverse operațiuni anti-teroriste și de captivare a unor personaje negative. Ne este descrisă viața Alinei, precum și a altor agenți, astfel că reușim să vedem dincolo de agenții care apără interesele unei organizații. O poveste foarte bine conturată, care ne rupe din realitatea în care trăim și ne duce în realitatea dură pe care nu vrem să o vedem în viața cotidiană.

      Însă pe lângă pregătirea agenților și acțiunile lor pe teren, se conturează și poveștile de dragoste. Astfel, acțiunea și suspansul sunt presărate cu romantism, creând o poveste care ne ține cu sufletul la gură.

      4.    „Nu te împiedica de mine, te implor!” – Georgiana Vâju

      După ce am citit primul volum al seriei „Nu te împiedica de mine, te implor!”, am fost chiar curioasă de continuare. Cartea mi s-a părut una diferită de tot ce citisem până atunci. Este o carte care îmbină psihologia, romantismul și sarcasmul.

     Seria o are în prim-plan pe Ana, care în primul volum al seriei, se internează de bună-voie la sanatoriu, pentru a fi tratată de depresie. Acolo îl cunoaște pe Iv, care este nimeni altul decât medicul ei curant. Între cei doi apar sentimente mult diferite față de cele obișnuite între un pacient și medicul său. Dialogurile dintre cei doi sunt încântătoare pentru cititor, încărcate de sentiment și de sarcasm.

     Modul în care este scrisă cartea îl determină pe cititor să fie curios, să își dorească să afle atât povestea din trecutul Anei, care a determinat-o să se interneze la sanatoriu, cât și povestea care s-ar putea lega între ea și Iv.

       5.    „Harry Potter” – J.K. Rowling

      Având în vedere că am crescut cu această serie, nici nu se putea altfel, decât să fie în topul preferințelor. Pot să spun că este singura serie pe care am recitit-o de nenumărate ori, atât în română, cât și în engleză.

     Seria Harry Potter este una magică, și nu o spun doar pentru că povestea este despre magie. Stilul aparte al poveștii, modul în care autoarea a reușit să creeze o lume fantastică, m-au cucerit din prima. Harry Potter pare un copil simplu, asta până în momentul în care află că este vrăjitor și este chemat la Hogwarts – Școala de Magie și Vrăjitorii.  Alături de prietenii săi, Harry Potter trece prin numeroase întâmplări și luptă împotriva lui Cap-de-Mort.

      Lumea magică pe care a creat-o autoarea este una care, în opinia mea, este cel puțin greu de egalat, dacă nu chiar imposibil.

     Acestea sunt cele cinci serii care mi-au rămas întipărite în memorie și care au lăsat o amprentă în sufletul meu. Ale voastre care sunt?
*******
   Mulțumesc, Eva Anca, pentru articolul minunat!
    Pentru a răspunde la întrebarea ta, și la mine „Harry Potter” și „Nemuritor” se află în topul favoritelor, pe celelalte 3 trebuie să le descopăr. 
     Pe Eva Anca o găsiți pe blogul  Rândurile Evei, unde veți găsi recenzii de calitate, creații proprii de o mare sensibilitate, povești ale autorilor români contemporani și interviuri de calitate.
Publicitate

18 gânduri despre ”GUEST POST: TOP 5 SERII PREFERATE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.