LUNILE ANULUI – BOOKTAG

Sursă poză: Internet

    V-am mai spus că îmi plac la nebunie tag-urile, iar pe acesta l-am văzut de ceva timp la Cătălina de la Porția de citit și Adriana de la Prefață de carte. Am avut un program destul de haotic și am nevoie neapărat să cumpăr niște timp, dar, într-un final, am reușit și eu să alcătuiesc recomandările mele pentru lunile anului. 
       Așadar, să începem…
     1. Luna ianuarie
     
Sursă foto: arhiva personală

      În luna rece de iarnă, vă recomand un roman al unei autoare preferate, o maestră a stilului polițist. „Unde sunt copiii?” este un thriller psihologic, cu acțiunea plasată în frumosul oraș de la malul mării, Cape Cod. Romanul prezintă drama unei mame care își pierduse primii doi copii, după care a trebuit să trăiască fără a ști adevărul despre pierderea lor… Acum, trebuie să retrăiască aceeași dramă, când cei doi copii pe care îi are în prezent dispar din nou…
     2. Luna februarie
     
Sursă foto: arhiva personală
      E iarnă, e frig, e timp suficient pentru a începe această serie a marelui scriitor rus, Lev Tolstoi. Este un roman complex, mare ca întindere, care ne poartă pe aripile istoriei. Trebuie neapărat să aveți răbdare pentru a citi această carte!!


     3. Luna martie
     
Sursă foto: arhiva personală
  
      Este o lună care aduce în discuție femeile puternice, de aceea, vă recomand din tot sufletul romanul Anitei Nair. „Cele nouă chipuri ale inimii” aduce în prim-plan o poveste de dragoste, la care se adaugă elemente de misticism și de cultură, care reprezintă întotdeauna cheia succesului.

      4. Luna aprilie


    
Sursă foto: arhiva personală


    În luna de primăvară, în care simțim că totul a revenit la viață, ce poate fi mai frumos decât o călătorie inițiatică spre descoperirea de sine? Este momentul potrivit pentru a călători prin lume alături de Liz, protagonista romanului „Mănâncă, roagă-te, iubește”. Pașii o poartă spre Italia, unde va descoperi deliciile culinare și conceptul de la dolce vita, apoi într-un ashram din India, unde își redescoperă legătura cu Dumnezeu, apoi în Bali, unde peisajele mirifice îi redau pofta de viață. Asemeni ei, la finalul cărții veți deveni mai puternici, mai determinați, acordându-vă dreptul la fericire.
       5. Luna mai
       
Sursă foto: arhiva personală
      Este vremea pentru  „Chocolat” de Joanne Harris, un roman care ne transpune într-o lume a magiei, în care totul este posibil. Este o carte care ne învaţă că atât timp cât ne găsim echilibrul interior şi avem încredere în forţele proprii, putem face tot ceea ce ne propunem. Vianne Rocher îşi creşte singură fiica, pe Anouk, dar face tot ceea ce doreşte, trăieşte viaţa din plin, fără a se gândi la ceea ce va spune lumea. Este mamă singură, poartă culori îndrăzneţe într-o zonă rurală precum Lansquenet, comercializează ciocolată în perioada postului, primeşte în propriul magazin ţiganii nomazi. Ea nu se sunpune unor reguli rigide, care asigură o anumită comoditate, ba chiar îi ajută şi pe cei din jur să devină ceea ce doresc, să se rupă din locuri şi relaţii care nu le fac bine pentru a deveni cine doresc să fie şi pentru a îşi urma visele.
      6. Luna iunie
Sursă foto: arhiva personală
     În sfârșit vară… Este timpul pentru visare și cum anume o putem face mai bine decât prin intermediul romanului Danielei Zeca,  „Istoria romanțată a unui safari”?! Cartea ne poartă cu gândul cu gândul pe aripi de vis prin minunatul tărâm al Africii de Nord, în Magrebul îndepărtat, unde două civilizaţii, cea occidentală şi cea orientală, se ciocnesc şi încearcă să se întrepătrundă. Deşi este scris în proză, descrierile locurilor pitoreşti, toate trăirile şi sentimentele profunde ale personajului feminin botezat aievea Darielle, forţa narativă a autoarei, toate te poartă cu gândul la o poezie. Poveştile prezentate sunt nenumărate, dramele se întrevăd pe fundalul unei Africi sălbatice, care se doreşte descoperită. Întreaga acţiune se ţese în faţa noastră, asemeni poveştii tuturor europenilor ajunşi într-o altă civilizaţie, pe care Sousse Anne, puternica andaluză, o ţese pe pânza sa. În faţa ochilor se desfăşoară nu o poveste, ci un miraj, un basm arab, care pare aievea.
     7. Luna iulie
Sursă foto: arhiva personală
    E vară, e timpul pentru vacanță si pentru seria „Am murit, din fericire” a lui Theo Anghel, o serie magică, ce ne introduce într-o lume fabuloasă.
    8. Luna august 
Sursă foto: arhiva personală
      E  încă soare și extrem de cald… e timpul să pășim în lumea magică a Caravalului, unde nimic nu este ceea ce pare și unde trebuie urmați anumiți pași pentru îndeplinirea unei dorințe.
    9. Luna septembrie
    

Sursă foto: internet

      Acest roman mi se pare extrem de potrivit cu această lună, pregătindu-ne sufletește pentru pătrunderea în lunile mai reci ale anului. „Septembrie în Shīrāz” este o carte care te tulbură, care îţi provoacă sentimente contradictorii, dar care te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină. Prin intermediul introspecţiei, autoarea te ajută să pătrunzi în lumea personajelor principale şi să trăieşti alături de ele fiecare eveniment din viaţa acestora.
    10. Luna octombrie
    

Sursă foto: Internet

      Vă recomand cu drag acest roman, care are drept narator un personaj mai neobișnuit: Moartea. Romanul lui Markus Zusak – „Hoţul de cărţi” aduce în prim-plan Germania nazistă din anul 1939, anul începerii celui de al doilea Război Mondial, o perioadă deosebit de tulbure şi de plină de durere pentru întreaga lume. Pe acest fundal, se conturează povestea unui copil, Liesel Meminger, care este despărţită la o vârstă fragedă (doar 9 ani) de tot ceea ce avea mai drag: mama şi fratele ei, pentru a fi plasată unei familii sociale. Evenimentele pe care trebuie să le parcurgă pe drumul devenirii ei sunt deosebit de greu de suportat, fapt pentru care se refugiază în lumea cărţilor şi a cuvintelor, singurele care au puterea de a crea lumi noi, singurele care au puterea de a ajuta persoana să evadeze dintr-un cotidian mult prea dureros… 
    11. Luna noiembrie
Sursă foto: arhiva personală
     Cei care mă citiți de extrem de mult timp, știți că nu prea am recomandări de carte fără a pomeni romanul lui Margaret Mitchell. „Pe aripile vântului” este o carte atât de completă și de complexă, de extraordinară, încât nu trebuie ratată. Și ce lună ar fi mai potrivită decât o lună care, mai mereu, este caracterizată prin furtuni și vânt puternic?!
    12. Luna decembrie
    

Sursă foto: arhiva personală

     
   La final de an, vă recomand o poveste extrem de sensibilă, care mă face să plâng enorm de fiecare dată când o recitesc… „Love Story” a lui Erich Segal rămâne un roman de referință pentru mine, o poveste de dragoste care trece dincolo de orice…
    Cei care doresc, pot prelua acest tag. 

8 gânduri despre ”LUNILE ANULUI – BOOKTAG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.