STAR WARS BOOK TAG

    Nu mai știu exact unde am văzut acest tag, știu doar că mi-a plăcut și mi s-a părut extrem de inedit. Filmul Stars Wars mi-a plăcut, partea a patra îmi e cea mai dragă, pentru că e primul meu film văzut în cinema (un cinema mai rudimentar, e adevărat, așa cum avea comuna Măneciu acum n ani – acum nu mai are – dar a fost fascinant pentru ochiul copilului de atunci).  
    Să începem aventura zic! Dacă vă plac cerințele tag-ului, puteți să îl preluați.
     1. Han Solo – un personaj cool, care nu te lasă în caz de pericol


    Primul care mi-a venit în minte a fost Marc, recuperatorul de suflete din seria „Am murit, din fericire” scrisă de Theo Anghel. Am citit doar primul volum – „Întoarcerea”, dar am putut observa cât de protector este Marc, cât de prezent atunci când Oriana are nevoie de ajutor (o salvează din două situații limite, ambele de viață și de moarte). Așa că, da, mi-aș încredința viața lui în caz de pericol extrem.

     2. Yoda – un personaj care deține puteri fantastice
   Ce alt personaj putea să îmi vină minte dacă nu Harry Potter? Celebrul vrăjitor l-a înfrânt pe lordul Voldemort încă de când era doar un bebeluș, apoi, reușește să își salveze prietenii din nenumărate situații. Îmi place determinarea și transformarea lui, de la acel copil care nu are prea multe de spus în fața familiei adoptive, la vrăjitorul pe care toți îl așteptau.
    3. Rey – un personaj feminin cool, dar care nu este over the top
     Recunosc, această cerință mi-a dat ceva bătăi de cap, dar, într-un final, am ales-o pe Amelia Garayoa, personajul principal din romanul „Spune-mi  cine sunt” de Julia Navarro. Este o tânără inițial fără culoare, face parte dintr-o familie burgheză și visează la călătorii… Ajunge însă un personaj cool prin faptul că ajunge spion, călătorește peste tot prin lume pentru a își duce la capăt niște misiuni în care crede. Este o femeie extrem de puternică, ce are puterea de a trece peste toate greutățile și neîmplinirile personale pentru o cauză în care crede.

    4. Vader – un personaj pozitiv, dar care, ulterior, devine negativ
   Aici, prima care îmi vine în minte este Carrie, din romanul lui Stephen King cu același nume. Este inițial un personaj extrem de timid, retras, care îndură ironiile și persecuțiile la care o supun colegii, ca să nu mai vorbim de fanatismul religios al mamei sale… Totul se schimbă în momentul în care își descoperă puterea – telekinezia, iar ce urmează apoi, e teribil… Cei care au citit cartea știu deja.
    5. Chewtbacca – un personaj exotic
     Clar îmi vine în minte Kit Black, personajul Monicăi Ramirez. Trăieșțe în Corsica, devine pirat, călătorește pe mare… Ce poate fi mai exotic de atât?!

8 gânduri despre ”STAR WARS BOOK TAG

  1. Mili zice:

    Ehh, uite ca eu am sarit filmul Star Wars, nu-s nici fana si nici nu ma atrage.
    Foarte interesante raspunsurile, se potrivesc de minune. Din cele mentionate, da, visez sa citesc Julia Navarro, iar Kit Black l-am devorat cu ani in urma.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.