LISTA DE LECTURI A LUNII OCTOMBRIE 2017

      Personal, nu eram chiar o mare fană a lunilor de toamnă, dar pot afirma că acest octombrie a fost diferit de toate celelalte. A fost extrem de cald aproape mai toată luna (excepție făcând finalul, când a apărut prima ninsoare, ca un fel de purificare a tot și a toate), ceea ce m-a determinat să citesc un picuț mai mult. Nu am citit la fel de mult ca la începutul anului, dar 7 cărți este bine pentru mine, mai ales că au fost doar cărți care mi-au atins acea coardă sensibilă, care m-au făcut să visez sau să mă înfior, după caz… 
Mai jos, este lista de lecturi a acestei luni, însoțită de cartea lunii.
    Este un roman început în luna septembrie și terminat mai apoi în octombrie, dar mi-a plăcut extrem de tare. E un roman despre găsirea de sine, despre dramele pe care le ascunde fiecare dintre noi, deși exteriorul poate arăta cu totul altceva. O iubesc pe Diana Slavu, personajul principal, chiar dacă am mai avut noi două unele certuri pe alocuri… În plus, romanul m-a făcut să îmi doresc să ajung la Mangalia și, negreșit, la Balcic, pe care să le descopăr așa, prin ochi de locuitor, iar nu de turist. Această carte m-a determinat să îmi cumpăr alte două romane ale autoarei: „Gențiane” și „Miruna”. Nu știu cum de am rămas eu restantă la cărțile acestei autoare până la această vârstă, dar vi-o recomand cu mare drag, chiar merită.      Nu știu dacă aș fi citit acest roman așa de curând, deși îl aveam de foarte mult timp pe lista de dorințe dacă nu era provocarea #alegeocarte de pe grupul Prefaţă de carte şi Porţia de citit. Mi-a plăcut extrem de tare modul în care autoarea a reușit să construiască povestea dintre Cayman și Xander, cum a transformat un clișeu, o poveste dintre doi adolescenți, fata bună și băiatul rău, în ceva extrem de original. Plus, Cayman lucrează în magazinul mamei sale, un loc destul de neobișnuit pentru o carte, care mie mi s-a părut extrem de inedit: într-un magazin de păpuși din porțelan.       Mi-am propus ca pe blogul meu să se regăsească și cărți pentru copii și adolescenți. Romanul de seamă este unul pe care îl ratasem copil fiind, nici măcar de film nu știam. Cel mai tare mi-a plăcut magia creată de autoare prin intermediul culorilor, mai ales prin nuanțele de indigo sau de albastru, chiar și lacrimile sunt albastre…
    Am citit două romane ale acestei autoare până acum, iar aceasta chiar m-a încântat. Cuprinde mai multe povestiri, care prezintă anumite tare ale societății, ce conduc la situații tensionate și chiar la crime. 
 
     Este primul volum dintr-o serie de care m-am îndrăgostit deja și pe care abia aștept să o citesc în întregime. Mi-a plăcut la nebunie, mi-a arătat că literatura română contemporană are extrem de multe de spus. Îmi place Oriana, modul în care reușește ea să țină balanță între dreptate și nedreptate, între bine și rău. Și da, îl iubesc pe Abel, drăcușorul cu limba ascuțită… E pur și simplu adorabil, dar asta cred că v-am mai spus deja.
     6. Stephen King: The Shinning


     Stephen King este unul dintre autorii mei preferați, este un maestru al scrisului, iar dacă nu l-ați citit până acum, vi-l recomand cu mare drag. Aduce în prim-plan acea atmosferă specifică autorului, plină de mister: acțiunea se petrece într-un hotel izolat din munți, personajul principal, Jack, își pierde mințile, apar fantome, forțele răului strălucesc, iar copilul lui Jack, Danny, începe să aibă tot felul de crize și puteri…

    8.  Julie Mayhew: Red Ink


    Nu știu dacă acest roman este tradus și în limba română, eu l-am citit direct în engleză. Este un roman care a îmbinat într-un mod extraordinar o poveste de viață cu imaginile unor locuri extrem de dragi mie: Londra și Grecia. În Creta, locul din care provine mama eroinei (personajul absent, mort în urma unei lovituri de autobuz), nu am ajuns încă, dar romanul m-a făcut să visez cu ochii deschișii. Este un roman despre găsirea de sine, Melon este o adolescentă care își pierde mama și care are nevoie să se regăsească. 
**************
     Luna aceasta mi-a fost extrem de greu să aleg cartea lunii, pentru că tot ce am citit mi-a plăcut. Însă, cred că rămân la „Pânza de păianjen”, deoarece mi s-a lipit de suflet, a rămas acolo într-un colțișor al minții mele și mă obsedează încă povestea Dianei Slavu. 
  Care este cartea lunii pentru voi? Ce ați mai citit în ultimul timp?


11 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII OCTOMBRIE 2017

  1. Eva Ancuta Hamza zice:

    O lista frumoasa, Oana. Si eu doar „Intoarcerea” am citit din lista ta, dar sunt de acord ca e o serie de suflet. Aquamarine e cartea cu serialul H2O, care mergea pe Disney? Serialul l-am vazut, cartea am vazut-o doar pe Facebook, dar nu m-am incumetat sa o cumpar.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.