LISTA DE LECTURI A LUNII NOIEMBRIE

   Luna noiembrie a ajuns la final, lăsând în urmă o toamnă frumoasă și aducând cu sine frigul și ploile, care ne determină să stăm mai mult pe lângă sobă, cu un ceai în brațe și o carte bună alături, care să ne facă să uităm de toate. Personal, sunt mulțumită că am reușit să îmi revin un pic în această perioadă și să citesc 9 cărți, toate minunate, genuri diferite, ieșiri din zona mea de confort, dar bucurându-mă de fiecare nouă aventură literară.
    Mai jos, vă prezint romanele citite de mine la sfârșitul toamnei, în ordinea în care le-am citit:
    Am început luna noiembrie citind un roman absolut minunat, care îndeamnă foarte tare la visare și care te determină să ieși din zona ta de confort, luptând pentru tine și visurile tale.  Suflet rebel este o carte absolut minunată, cu un puternic efect terapeutic, o poveste de iubire fulgerătoare, presărată cu multă magie. 
     Cel de al doilea roman citit – Ultima romantică. Biografia reginei Maria – este o carte de non-ficțiune care mi-a permis să o cunosc pe cea care a fost regina României, Maria, făcându-mă să mă îndrăgostesc de personalitatea puternică a acesteia și să îmi pun întrebări cu privire la anumite evenimente din istoria noastră, ca români.
 Caleidoscopul inimilor este  o carte cu un farmec aparte, cu o poveste frumoasă de iubire, numai bună pentru o zi friguroasă, dar care m-a dezamăgit puțintel din cauza finalului oarecum neterminat și a unei anumite previzibilități.
    Am continuat cu un thriller minunat scris pe teren românesc. Necunoscutul este o poveste despre bariera extrem de firavă dintre bine și rău, despre faptul că, uneori, nu cunoaștem oamenii de lângă noi…


    Osișor își caută un prieten este o carte pentru copii cu o poveste plină de farmec, care aduce în prim-plan puterea prieteniei și a acceptării celui de lângă noi așa cum este el.


     Colecționara de parfumuri interzise este o poveste care împletește istorii trecute cu cele prezente, în care se merge pe urmele unei femei extrem de puternice, care a știut să transforme parfumul într-o adevărată poveste.


   Fata care citea în metrou este un roman postmodernist, destinat iubitorilor de carte, care nu are cum să nu te prindă în mrejele sale.


     Vise spulberate ne oferă de toate: poveste de iubire, suspans, peisaje de vis, visare și multă, multă magie.


      Anul gândirii magice este o poveste de non-ficțiune care nu are cum să nu te tulbure, să nu îți dea viața peste cap și să te facă fărâme… Este un roman despre pierderi și refacere extrem de minunat.

*********


      Cartea lunii pentru mine este „Colecționara de parfumuri interzise”, romanul care m-a ținut trează până târziu în noapte, m-a făcut să îmi folosesc mult mai mult simțul olfactiv, să observ parfumurile și miresmele de dincolo de tot ceea ce ne înconjoară.

Voi ce ați mai citit? Care este cartea lunii noiembrie pentru voi?

8 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII NOIEMBRIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.