LISTA DE LECTURI A LUNII IANUARIE (2018)

     „Sunt o parte a tot ceea ce citesc.”
     Theodore Roosvelt 
     Prima lună a anului 2018 a fost destul de încărcată pentru mine și a trecut ca o părere. Am fost plecată din țară, a fost fratele meu acasă, iar timp pentru lectură am avut mai mult seara (s-a cam dus obiceiul meu cu cititul dimineață, dar plănuiesc să revin la acel program cât de curând). Cu toate acestea, am citit 6 cărți, iar eu sunt mulțumită, pentru că sunt volume cu peste 300 de pagini în majoritate, ceea ce este perfect. Sunt 2237 de pagini și aventuri minunate, de neuitat, care știu sigur că îmi vor rămâne în suflet muuult timp de acum încolo.

    Am început luna cu „Labirintul rozelor” de Titania Hardie, cartea călătoare de pe grupul Love Books și sunt extrem de încântată pentru că am avut șansa de a o citi. Este un roman extraordinar, care împletește misterul cu istoria și romance-ul. 


     Am continuat periplul prin lumea lecturii cu cel de al cincilea volum din seria „Nemuritor” de Oana Arion – Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești. A fost un final de serie spectaculos, mult mai mult decât îmi imaginasem. Încă sunt nostalgică pentru că s-a terminat, e sigur una dintre seriile foarte dragi mie.


     Cea de a treia carte citită în luna ianuarie este tot una a unui autor român și stătea pe rafturile bibliotecii mele de extrem de mult timp. „Nu te împiedica de mine, te implor! de Georgiana Vâju este un roman psihologic cu accente romance și filosofice care mi-a intrat la suflet și m-a făcut să trec prin nenumărate stări.


     Anca de la Anca și cărțile mi-a oferit ocazia de a citi romanul Norei Roberts, „Secrete și minciuni”, un roman care m-a făcut să mă simt ca acasă și mi-a distrus toate preconcepțiile pe care le aveam vis a vis de cărțile autoarei. A avut de toate: romance, poveste de viață, adrenalină, thriller, peisaje de vis. Cred că voi reveni mai des la cărțile Norei Roberts datorită acestui roman.


     Nu am putut sta mult timp departe de cărțile Georgianei Vâju, trebuia să aflu neapărat ce se mai întâmplă cu Ana și cu Iv, așa că am citit „Alt cuvânt pentru dor”. A fost o lectură rapidă în ciuda numărului mare de pagini, iar acțiunea care a pendulat între trecut și prezent m-a ținut cu sufletul la gură… iar finalul… Nu mai zic nimic, doar că m-am alăturat și eu celor care abia așteaptă volumul 3.


     Ultimul volum citit în această lună, dar printre primele în sufletul meu este romanul „Chaos” de Theo Anghel, un roman care îmbracă realitatea în haine de gală și le transpune în paginile sale prin intermediul umorului și al ironiei, singurele arme pe care le-au avut românii dintotdeauna. De asemenea, cartea continuă povestea Orianei și ne adâncește mai tare în granițele dintre lumea prezentă și cea de dincolo.

    Începusem, de asemenea, „Cimitirul animalelor” de Stephen King, pe care l-am abandonat din lipsă de timp. Sper ca luna aceasta să îi ofer atenția cuvenită și să îl termin.
        Abia acum observ că am echilibrat balanța și că am citit în mod egal cărți ale autorilor străini și cărți ale scriitorilor români contemporani, fapt care mă bucură nespus. Cât despre o carte a lunii, acum chiar nu pot alege. După fiecare carte, am crezut că aceea este cartea lunii ianuarie, dar îmi sunt toate la fel de dragi, la fel de aproape de suflet și chiar mi-e imposibil să fac o delimitare.

7 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII IANUARIE (2018)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.