LISTA DE LECTURI A LUNII FEBRUARIE (2018)

    Nici măcar nu îmi vine să cred că s-a încheiat iarna calendaristică și primăvara ne-a ajuns din urmă, cel puțin statistic, pentru că încă suntem blocați într-o iarnă cum nu am mai văzut de foarte mult timp, plină de troiene și de viscol. Poate tocmai gerul m-a făcut să stau mai mult în casă, învelită în pătură, cu un foc trosnind în sobă, un ceai de fructe în față și să citesc extraordinar de mult. Luna aceasta m-am surprins până și pe mine, uitasem că pot citi atât de mult. Am reușit să citesc nu mai puțin de paisprezece cărți, ceea ce este clar un record pentru mine (nu am mai citit mai mult de zece cărți de luni bune). 
     1.  Mircea Rotaru: „Homo in fabula”

     
     După extrem de mult timp, m-am întors la teatru, dragostea mea din facultate. A fost o experiență extrem de plăcută, iar ancorarea în realitate a tematicii pieselor a fost un adevărat deliciu.

     2. Gillian Flynn: După faptă și răsplată


     M-am reîntâlnit cu Gillian Flynn și acest scurt roman chiar mi-a plăcut extrem de tare. Avusesem o experiență nu foarte plăcută cu „Fata dispărută”, dar am decis să îi mai ofer și aceleia o șansă.

     3. Eric Emmanuel Schmitt: Milarepa

     Întâlnirea cu Eric Emmanuel Schmitt este întotdeauna o încântare, o bucurie pentru suflet și minte. Povestea călugărului budist te face să te transpui într-o minunată călătorie spirituală.

     4. Virginia Henley: Pasiunea unei femei (vol. 2)

     Virginia Henley nu îmi plăcuse extraordinar de tare în primul volum, mi se părea că îi lipsește ceva. Acest al doilea volum m-a surprins în totalitate prin forța scrierii și a poveștii, care aruncă o aură magică asupra unei perioade tulburi din istoria Marii Britanii. 

     5. Mihaela Noroc: Atlasul frumuseții

     Am așteptat acest volum al Mihaelei Noroc încă de când am auzit despre proiectul ei. Este o adevărată încântare vizuală și balsam pentru suflet. Frumusețea are o cu totul altă definiție în accepțiunea autoarei și tind să îi dau dreptate.  

     6. Marina Neagu: Frumuseți monstruoase

     Nu este prima întâlnire cu autoarea și cu siguranță nici ultima. Este un fantasy cu accente romantice, cu multe mistere de descifrat, care mi-a plăcut extraordinar de tare.
     Romanul acesta este atât de dur prin imaginile prezentate, dar atât de bun ca stil de scriere. Este unul dintre acele romane care se citesc cu sufletul, am ajuns pentru prima dată în Nigeria și m-am înfiorat citind până unde poate merge o persoană habotnică, în dorința ei de a face bine.
     Este primul roman al autoarei care m-a convins că îmi place stilul ei. Eram indecisă, însă volumul de față are accente lirico-epice, o poveste de dragoste minunată, care te face să auzi și tu muzica în gând.
       Acesta este încă unul dintre acele romane care te înfioară, care te face să te întrebi spre ce grotesc se îndreaptă umanitatea și când lucrurile se vor așeza pentru persoanele mai puțin norocoase, care nu au puterea de a își decide propria soartă. 
     
     Acest roman mi s-a părut un pic atipic pentru Coelho ca tematică și un pic ciudățel, dar, per total, mi-a plăcut. 
 
    Este o carte numai bună de ținut pe noptieră și de citit câte o poveste, organizată sub forma unui basm, de fiecare dată când simțim că nu putem face un anumit lucru. Vom deveni extrem de motivate și de optimiste după aceea.

   
     Monica Ramirez a devenit una dintre autoarele mele preferate. Are un stil extrem de matur și de cameleonic, iar acest roman are un farmec aparte, transpunându-te într-o atmosferă de familie, dar extrem de plină de mister, în care paranormalul își face simțită prezența.


     Acest roman te face să te transpui total în paginile sale, să vizualizezi lumi diferite de cea în care trăiești, să urmărești poveștile a trei femei greu încercate de viață, să visezi cu ochii deschiși și să încerci să descifrezi mistere.

     14. Neil Gaiman: Coraline


     Multora dintre voi s-ar putea să nu vă fie străină Coraline, fetița curajoasă, cu o imaginație ieșite din comun, care este pusă în niște situații destul de bizare și de tensionate, însă eu abia acum am descoperit-o.
    Cartea lunii februarie a fost cu siguranță „Femeia din Orient Express”, pentru toate stările pe care a reușit să mi le creeze pe toată durata acțiunii.
 
    

 

Publicitate

4 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII FEBRUARIE (2018)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.