CĂRȚILE DE PE MĂSUȚA DE CAFEA. OAZA DE FRUMUSEȚE

     În ultimul timp, am ajuns să caut și acele cărți care au un mare impact asupra vizualului, nu doar asupra minții și a sufletului. Am început să mă îndrăgostesc de albume, de ghidurile de călătorie, de acele cărți de biografie care sunt însoțite de fotografii ce grăiesc prin ele însele. Mă refer la acele cărți numai bune pentru măsuța de cafea, pe care unii le vânează doar pentru că arată bine acolo, în cameră, atunci când ai musafiri, iar împătimiții de lectură le colecționează pentru a le lumina diminețile sau amiezile, când se reușesc să se așeze pentru câteva momente în compania unei cafele sau a unui ceai și mai răsfoiesc câteva pagini din astfel de volume.
    Cărțile de pe măsuța de cafea sunt, de cele mai multe ori, supradimensionate, cartonate și au și o anumită greutate, care te determină să nu le cari după tine într-o călătorie sau la serviciu, pentru că ai face mai mult forță decât să te bucuri de ceea ce ai în față. Eu am ales să vă prezint și câteva cărți de dimensiune mai mică, dar cu un mare impact vizual, așa cum sunt anumite ghiduri de călătorie, care mie îmi sunt extraordinar de dragi. 

    
    „Atlasul frumuseții” este o carte pe care am așteptat-o încă de când am auzit despre acest proiect și este absolut minunată. Transmite extraordinar de multe emoții prin intermediul fotografiilor cu femei minunate de pe întreg globul, persoane surprinse de către Mihaela Noroc în ipostaze care mai de care mai inedite. Cu siguranță, acestea și, la fel, scurtele povești care însoțesc pozele, au darul de a ne arăta o altă fațetă a frumuseții și ne învață arta optimismului și a puterii feminine duse la superlativ.

   „Povești de seară pentru fete rebele” este o carte cu un puternic caracter inspirator. Aceasta prezintă povești ale unor femei puternice care au trăit de-a lungul timpului, aducând la un loc diverse profesii și diferite forme de a înfrunta lumea aceasta mare din dorința de a își îndeplini visurile cele mai mărețe ale sufletului.

  
    „Enciclopedia enigmelor lumii” este o colecție absolut superbă de povești despre civilizații trecute și istorii neelucidate, însoțite de opiniile savanților cu privire la acestea.  
      Tot în același mod este creată și „Enciclopedia minunilor lumii”, care aduce în discuție mai mult decât cele șapte minuni extrem de cunoscute ale lumii. Este o adevărată călătorie printre minunile lumii, precum piramidele egiptene, Stonehenge, catacombele mistice ale Romei, Machu Pichu, Pantheon etc.  

     „Tolkien`s Ring” de David Day este o minunată antologie în limba engleză a tuturor operelor lui Tolkien. Prin intermediul imaginilor și al cuvântului scris aduce în discuție sursele de inspirație ale autorului celebrei trilogii „Stăpânul inelelor”, precum și acele tradiții care au condus la construirea lumii sale, absolut unice în literatură. 

    „Crăciunul regal” este o carte numai bună în perioada sărbătorilor de iarnă,  însă, merge citită în orice perioadă a anului. Aceasta cuprinde povești cu prinți și prințese, istorii triste ale unei perioade tulburi din perioada regalității.

    Cartea Jamilei (Geanina Staicu-Avram) cu cele mai iubite rețete cred că se încadrează foarte bine pentru măsuța de cafea. Are niște rețete minunate, însoțite de imagine ce grăiesc de la sine și te îndeamnă să pui în practică tot ceea ce vezi. 

    „Saga favoritelor” de Jean des Cars cuprinde adevărate povești din istoria lumii, aducând în discuție istorii ale favoritelor, adică acele femei puternice care s-au aflat în spatele anumitor conducători ai lumii. 

    Aceste cărți din colecția „Adevărul” nu sunt foarte mari, dar cred că se încadrează cu succes tot în cadrul cărților de pe măsuța de cafea. Sunt adevărate ghiduri de călătorie, însoțite de tradiții specifice anumitor țări, de mici dicționare, de descrieri ale locurilor de vizitat,  de imagini care îndeamnă extrem de tare la visare, care îți fac cu adevărat dor de ducă.

    Eu sunt un mare fan al lui lady Di, așa că nu puteam să nu am o carte care să aducă în discuție viața acesteia. „Diana, her new life” de Andrew Morton este un frumos album care vorbește de viața de după divorț a Dianei, la care se adaugă niște fotografii de excepție.

Voi ce cărți aveți pe măsuța de cafea sau ce recomandări îmi puteți face?

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.