MODALITĂȚI PRIN CARE, CA BLOGGER, POȚI SUSȚINE ALȚI BLOGGERI

     
      Într-o lume complet idealizată, bloggerii s-ar aduna la un loc și ar forma o comunitate unită, în care s-ar ajuta unul pe celălalt, lăsând la o parte invidiile personale, ranchiunele, șicanele și altele de fel. Da, știu, trăim în România și asta ne mănâncă tot timpul, conform lui Mircea Badea, locul în care orice ac împunge, dar sper că într-o zi vom realiza cu toții că, în acest fel, ne facem o mare defavoare nouă înșine. 
      Pornesc de la premiza că fiecare are propriul ritm și mod de scriere, că fiecare are propriii cititori, care nu îl vor părăsi doar pentru că blogger-ul X a spus despre blogger-ul Y că e nașpa. Acum, pe bune, acest lucru se face la grădiniță, maturitatea ne învață că, uneori, e mai bine să cooperăm, atât timp cât aceasta conduce la o mai bună existență în acest mediu virtual. Astfel, lăsând la o parte faptul că suntem români și deviza care ne definește este „Să moară și capra vecinului”, mai ales dacă mie nu îmi iese un anumit lucru, îmi doresc să împărtășesc cu voi câteva lucruri prin care bloggerii s-ar putea ajuta unii pe alții. Sper că într-o zi vom deveni cu toții mai înțelepți și vom deveni mult mai uniți, de dragul a ceea ce facem și încercăm să construim împreună. Sper că vom realiza la un moment dat că acest împreună ne va ajuta să creștem spiritual și să ne maturizăm un pic.

      1. Primul aspect este extrem de simplu: intră pe bloguri, citește și comentează la articolele pe care le citești. Poate nu toate îți vor fi pe plac, însă este imposibil să nu găsiți chiar nimic care să nu vă încânte în vreun fel. Adică, dacă tot ați ajuns acolo, faceți-vă simțită prezența! Cu timpul, toți stăm prost, dar câteva minute putem să ne facem în programul nostru aglomerat și pentru ceilalți. Este extrem de importantă comunicarea în orice domeniu, același lucru este valabil și în această lume virtuală.

     2. Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a îi ajuta pe ceilalți bloggeri este să îi distribuiți din articole. Știu, este un exercițiu și invidia ne roade uneori, dar da, ajută. Am obiceiul de a naviga pe alte bloguri și să citesc articolele postate de alți bloggeri, până la urmă, suntem o comunitate. În momentul în care îmi place un anumit lucru sau rezonez cu un anumit articol, am obiceiul de a da mai departe. Nu știu cât ajută, dar măcar încerc. Am observat că nu sunt mulți alți bloggerii care procedează în acest mod și, da, cred că gelozia este de vină.

   3. Dacă tot vorbim de distribuire, poți să menționezi numele unui anumit blog pe propriul blog. Astfel de proiecte am mai avut, fie cu articole de tip „guest post”, fie cu anumite jocuri literare puse la punct împreună și iese foarte bine de fiecare dată.

    4. Găsește oamenii potriviți și colaborează. Întotdeauna, mai multe minți luminate creează lucruri superbe. În plus, în acest mod mai îți împrospătezi și blogul, mai vii cu idei noi, care, poate, altfel rămâneau în stare latentă.

    5. Pe fiecare blog, există butonul de follow, apoi cel de subscribe. Poți face acest lucru, nu te costă nimic. Poate nu ai timp mereu să intri pe bloguri, dar mail-ul îți păstrează un fel de arhivă, așa că o poți face la momentul potrivit dacă îți atrage ceva atenția.

    6. Suntem oameni, cu toții avem momente mai slabe și cu toții suntem supuși greșelii. Poate ceea ce credem astăzi că este o idee genială, mâine s-ar putea să ni se pară o prostie, la fel, dacă este privită acea chestiune dintr-un alt unghi sau dintr-o altă perspectivă. De aceea, spune-i în față dacă ceva te deranjează, dacă observi o greșeală. Ce rezolvi dacă scrii pe Facebook sau faci bisericuțe și vorbești cu alții despre alta? Știu că răutatea primează, dar poți încerca și unele schimbări și bunătatea. E gratis, garantat. Oricum, nu există lucruri foarte precise în lumea asta, de unele idei te mai și dezveți. Viața asta oricum e complexă și surprinzătoare.

   7. Dacă ai mai multă experiență ca blogger, împărtășește cu celălalt din propriile cunoștințe. Nu îți scade cu nimic audiența de pe blog și, din nou, ne întoarcem la bunătate. Dă dovadă de maturitate și împărtășește cu ceilalți.

   8. Înainte de a emite judecăți de valoare, caută să îl cunoști pe celălalt și să îi acorzi puțin credit. Nu te grăbi direct să arunci cu pietre, roșii sau ce mai ai în dotare, ci încearcă să vezi motivațiile de dincolo de actul în sine.

Voi ce sfaturi practice aveți? Haideți să creștem împreună!

6 gânduri despre ”MODALITĂȚI PRIN CARE, CA BLOGGER, POȚI SUSȚINE ALȚI BLOGGERI

  1. Eva Ancuta Hamza zice:

    Felicitari pentru articolul minunat. Din pacate, si eu ma regasesc in partea negativa, in mare parte, pentru ca de multe ori timpul ala limitat nu imi permite anumite lucruri (sau doar dau vina pe timp, cine stie?). Cert e ca sunt cateva bloguri care imi plac si imi plac si persoanele care scriu pe ele, iar pe alea le citesc cu drag si comentez cat de des pot. La partea cu share-uitul mai am de lucrat.

    Apreciază

  2. Anca zice:

    Eu am încercat, dar oamenii sunt reticenți. Unii comentează pe blogul meu doar când au nevoie de comentarii la rândul lor, pe alții îi roade tot ce fac eu și alții doar așteapta sa fie citiți și cam atât. Super articol!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.