UN ELEFĂNȚEL A TRECUT PE LA MINE

   

„Cărţile sunt cărăuşii civiizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate.”
Barbara Tuchman

Zilele acestea a fost cod zero pe Elefant la transport și multe, multe reduceri fie de la edituri, fie de la zilele cu oferte ale site-ului, nu știu, cert este că am găsit cărți la prețuri extrem de avantajoase și eu nu m-am putut abține. Da, știu, v-am tot spus că nu mai cumpăr, că mă abțin și bla, bla, bla… Cred că ajung să nu mai mă cred nici măcar eu, nu am leac, asta este clar. Nu știu unde le voi mai pune, pentru că la un moment dat voi ajunge să dorm pe preș, poate pe la ușă, sau să mai scot niște mobilă de prin casă ca să las mai mult spațiu pentru romanele dragi (de dat din ele, foarte rar mă îndur să o fac, prefer să cumpăr pentru a oferi altora 🙂 ). Maniacă, v-am spus…
Așadar, dacă tot a plouat/nins cu oferte, am cumpărat șase cărți (două urmează să ajungă, este precomandă și cred că va veni undeva în apropiere de ziua mea, cam 2, 3 aprilie, care va fi cu dublură, una este pentru voi, căci mă apropii la pagina de Facebook de 3000 de like-uri și trebuie sărbătorit cumva) și una am primit-o cadou, dar nu știu exact de ce, nu am înțeles, dar ce e gratis, e bine-primit oricum 🙂
Mai jos, puteți vedea exact ce am mai adoptat în materie de cărți…


Nu citesc foarte des cărți de dezvoltare personală, însă, din când în când am nevoie de puțină magie în viața mea și de optimism, astfel, nu aveam cum să nu mă simt atrasă de cartea lui Alan Cohen: „Curs de miracole pe înțelesul tuturor. Cum să ajungi de la frică la iubire”. Nu știu mare lucru despre aceasta, însă are copertă cu fluturi (da, plăcere vinovată, știu 🙂 ), iar din ceea ce am înțeles, autorul încearcă să combată anumite obiceiuri proaste pe care le avem, precum auto-devalorizare, temeri fel de fel, frici, determinându-ne să fim mai buni și mai luminoși, iar eu am nevoie din când în când să mi se amintească aceste lucruri. 


Cartea aceasta, „Lumina dintre oceane” de M. L. Stedman, nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare, este aproape peste tot în grupurile dedicate iubitorilor de carte. Chiar cred că sunt printre puținele persoane care nu a citit-o până acum. Romanul de față a reușit să mă facă extrem de fericită, să simt că plutesc, pentru că mi-l doresc de muuuult timp. Este ficțiune istorică din ce am înțeles, are acțiunea plasată în Australia, este marca Polirom, deci cred că va fi pe placul meu foarte tare.


Despre romanul Patriciei Rice„Aproape perfect” iar nu știu extrem de multe lucruri, dar avea un preț avantajos, o copertă ce mi-a vorbit și o descriere tentantă. Pare a fi acel roman ce reușește să te deconecteze de la orice, având elemente de romantism și de mister, plus o încercare de a își recăpăta copilul pierdut din partea protagonistei. Abia aștept să ajung la ea (sper că va fi cât mai curând…).


Din această colecție de cărți de buzunar de la Jurnalul Național mai am niște romane acasă și am fost plăcut surprinsă de ceea ce am descoperit citindu-le. „Jenny” de Erskine Caldwell îmi lipsea și m-a atras prin plasarea acțiunii în Georgia sudistă, unul dintre locurile unde chiar mi-aș dori să mă pot teleporta.


Și acum vine timpul pentru cartea cadou: „Jocul vieții și cum să-l jucăm” de Florence Scovel Shinn. Este o altă carte de dezvoltare personală, dar am mai citit din colecția aceasta și cred că îmi va aduce o stare de spirit minunată. Este una dintre acele cărticele care chiar te ajută să te dezvolți și pe care o poți citi din când în când, ținând-o pe noptieră și apelând la ea pentru bună-dispoziție.
Despre celelalte două cărți nu vă spun acum, le las să fie surpriză. Urmăriți-mă pe pagina de Facebook pentru detalii. 

Voi ați profitat de oferta de la Elefant?
 Ce cărți v-ați luat?


6 gânduri despre ”UN ELEFĂNȚEL A TRECUT PE LA MINE

  1. Eva Ancuta Hamza zice:

    Sa le citesti cu placere! Din pacate, bugetul nu mi-a permis sa ma bucur si eu de oferta. Plus cand ai si un copil care iti cere carti de sute de lei lunar, nu prea mai ai cum sa profiti si pentru tine mereu. :)))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.