CE FACI CÂND LIBRIS ȘI ANTICARIATUL PRINTRE CĂRȚI AU REDUCERI? CUMPĂRĂTURI, NORMAL :)

     Nu mai am leac, e clar. V-aș spune despre pariul pe care l-am făcut cu mine cum că nu voi mai cumpăra nimic de acum încolo până în mai, dar mă tem să nu fie cea mai mare minciună, așa că mai bine mă abțin. Au tot fost reduceri pe Libris și pe anticariatul Printre cărți, ba transport gratuit, ba cărți la niște prețuri cărora nu le poți rezista, așa că am tot cumpărat, cred că sunt vreo douăzeci în total, dacă nu am greșit numărătoare cumva, că sunt în stare 🙂 
    De pe Libris am luat în majoritate cărți de la Humanitas, plus câteva romane pe care le așteptam din diferite motive. De pe Printre cărți am luat și romane în limba română, care sunt aproape noi și au fost la oferte avantajoase, și în limba engleză, pentru că îmi plăceau autorii. Așadar, să facem inventarul 🙂

     Mary Higgins Clark este una dintre autoarele mele preferate și știu sigur că voi avea parte de o experiență minunată, de un thriller psihologi ce ma va ține cu sufletul la gură. Bine, acum și coperta este mirifică 🙂 
           Despre „Zborul de noapte” nu știu nimic, dar vine de la autorul „Micului Prinț”, așa că trebuia să fie în biblioteca mea. Sunt sigură că îmi va plăcea.

     Nu am citit încă „Trei coroane întunecate”, pentru ca trebuia să am neapărat continuarea acasă, vechea mea obsesie 🙂 Oricum, este despre magie, are o doză mare de mister, intrigi peste intrigi, comploturi, răzbunări și trădări, fapt care mă determină să cred că e pe placul meu.

     Mai am acasă „Ogorul” de Pearl S. Buck, nu este citită încă, dar pare a fi pe placul meu. Despre „Mama”, auzisem pe grupul meu, cineva spunea că este un roman răvășitor și cred că așa este, pentru că aduce în discuție statutul femeii în societatea chineză și această temă mă obsedează încă din facultate, când am citit prima dată despre el.
     „Fiica lui Montezuma” este o carte ce mi-a fost extrem de dragă în copilărie. Este despre societatea aztecă și, nu știu, mi s-a făcut un dor nebun de ea când am văzut-o, trebuie neapărat să o recitesc.
     Îmi place să călătoresc prin lumea largă prin intermediul cărților dragi, iar „Copilăria unui răzvrătit” cred că este o incursiune minunată în Spania de început de secol XX. Este o biografie la care mă uit de foarte mult timp, dar era la un preț derizoriu și e aproape nouă. Abia aștept să o citesc.

     Tot pe grupul meu, o prietenă din facultate vorbea despre cărțile pentru copii și mi-a făcut un dor nebun de acestea. Sunt profesor ca formație, iubesc copiii și universul lor, iar unele cărți dedicate celor mici cred că pot fi citite oricum la orice vârstă. „Ploaia curcubeu” pare acea feerie de carte, capabilă să descrețească frunți.

     Acest roman nu este în cea mai bună stare, este și destul de vechi, de prin 1991 cred, dar are o poveste despre niște imigranți din Africa și este romanul oferit ca răspuns la cartea lui Rushdie, Midnight`s Children, fapt care m-a făcut să mi-o doresc și mai tare.

     De la Martin Sutter am luat două romane și abia aștept să le descopăr. „Un prieten perfect” este un psihothriller și un roman despre maturizarea unui tânăr. 
      „Ora de aur” aduce în prim-plan o analiză a firii omenești și un personaj care are legătură cu vrăjitoarele din Salem, așa că sunt extrem de curioasă. 

    Despre One Incredible Moment nu știu mare lucru, cred că are o anumită tentă religioasă, dar arată pur și simplu excepțional și abia aștept să mă lămuresc despre ce este vorba.
     The Scarlet Contessa m-a atras datorită coperții sale extrem de grăitoare. Acesta a fost primul motiv pentru care mi-am dorit-o, acel impact vizual. Apoi, și povestea m-a atras, căci aduce în discuție perioadă renascentistă italiană.
     „Cuvinte în albastru intens” mi-am dorit-o foarte tare, căci știu că acțiunea se petrece într-un anticariat. Însă, motivul principal este traducătoarea, Irina Stoica, cea care are canalul de Youtube Irina Citește, una dintre preferatele mele din vlogosferă. A fost zi de sărbătoare în momentul în care a ajuns cartea.

    Cărțile din raftul Denisei nu m-au dezamăgit niciodată. Nu știu prea multe despre aceste patru minunății, în afară de ceea ce scria pe coperta patru, însă sunt sigură că vor fi pe placul meu. Este una dintre colecțiile mele de suflet la care apelez adesea când am nevoie de cărți bune.
     Pe Monica Lovinescu, fiica marelui critic literar Eugen Lovinescu, am descoperit-o la master, prin intermediul romanului autobiografic „La apa Vavilonului”. Pur și simplu o iubesc, iubesc stilul ei și modul în care povestește despre unele dintre cele mai tulburi zile din viața ei. Abia aștept să aflu mai multe despre ea prin intermediul Jurnalului ei inedit, mai ales că prezintă o perioadă de după 1989 (2001-2002) și sunt sigură ca va fi o experiență minunată.
      La fel, „O istorie a literaturii române pe unde scurte” nu putea să lipsească din biblioteca mea. Sunt ca formație profesor de limba și literatura română și mi s-a părut a fi o adevărată comoară, mai ales că ambele cărți ale ei au fost undeva în jur de 10 lei, ceea ce a fost minunat, și sunt cărți document, cronici ale unei lumi de demult.
     M-am tot uitat la acest roman, care prezintă perspectiva soției lui Oscar Wilde asupra vieții lor în comun. Mi s-a părut extrem de interesant, pentru că știu că autorul își declarase înclinațiile sexuale extrem de șocante pentru acea perioadă și va fi inedit să aflu punctul ei de vedere. Plus, o prietenă mi-a arătat un scurt fragment din ea și m-a convins și mai tare. Nu mă așteptam să fie atât de mare, mai ales că avea un preț avantajos.

     Sper că mă voi ține de cuvânt și nu voi mai achiziționa nimic în perioada următoare. Aștept niște colete, dar cam atât aș vrea. Trebuie să mai citesc din ceea ce am acasă. Voi ce cărți v-ați mai cumpărat în ultimul timp?

4 gânduri despre ”CE FACI CÂND LIBRIS ȘI ANTICARIATUL PRINTRE CĂRȚI AU REDUCERI? CUMPĂRĂTURI, NORMAL :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.