DACĂ AȘ FI FOST… TAG

     Acum ceva timp văzusem un tag interesant pe blogul Anca și cărțile și îmi rămăsese în minte, doar că nu am apucat să îl fac încă. Zilele acestea, cineva l-a făcut și mi-am amintit de el și am vrut neapărat să mă joc puțin cu imaginația, căci ce poate fi mai frumos decât să îți imaginezi ce ai fi dacă…

    Dacă aș fi fost un anotimp, aș fi fost cu siguranță primăvara. Este anotimpul în care m-am născut și cel care readuce natura la viață, este cel care oferă extrem de multă energie pozitivă și ajută chiar și oamenii să renască odată cu primele raze solare care apar după multe zile mohorâte și friguroase.

        Dacă aș fi fost o lună, aș fi fost septembrie. Este luna mea preferată din an, mi se pare a fi una magică. Nu este nici prea cald, nici prea răcoare, frunzele încep să capete culori, plus că este momentul în care reîncepeam școala după un lung șir de zile de vacanță.

      Dacă aș fi fost o parte a zilei, aș fi fost apusul. Mi se pare cel mai liniștitor moment al zilei, acea clipă când soarele se îmbină cu noaptea și când tu ți-ai terminat treburile și te așezi pentru a petrece timp cu tine.

      Dacă aș fi fost un animal marin, aș fi fost un delfin. Sunt niște animăluțe atât de pline de viață și știu să facă atât de multe giumbușlucuri și te caută atunci când ești pe mare, încât nu ai cum să nu le îndrăgești.

        Dacă aș fi fost o virtute, aș fi fost blândețe, sentimentul de care avem o nevoie tot mai stringentă. 

       Dacă aș fi fost o planetă, aș fi fost Venus. Aceasta este legată  de iubire, căci Venus este zeița dragostei și a frumuseții, conform mitologiei romane. Mi s-ar părea chiar drăguț să pot fi o astfel de planetă micuță, dar cu adânci semnificații.

       Dacă aș fi fost un lichid, aș fi fost apa. Îmi imaginez ploaia care cade din cer, redând pământului străluciri magice. Văd un râu cu ape repezi, capabile să șteargă tot, chiar și supărările și dezamăgirile. Este singura care are efect purificator.

        Dacă aș fi fost o piatră, aș fi fost un rubin. Iubesc acele străluciri roșiatice și formele pe care le poate lua.


      Dacă aș fi fost un metal, aș fi fost tombac, acea alamă roșie din care se fabrică diverse obiecte decorative, de genul celor de mai sus. Mi se pare că are o eleganță aparte.

      Dacă aș fi fost o pasăre, aș fi fost o turturea. Îmi place eleganța pe care aceste păsări o au, la fel și faptul că nu sunt niște singuratice, ci au nevoie întotdeauna de o pereche și de o comuniune ce trece chiar și dincolo de moarte.

         Dacă aș fi fost o plantă, aș fi fost o orhidee. Are ea o sensibilitate aparte, are nevoie de o anumită grijă de care și eu am nevoie uneori.

          Dacă aș fi fost un instrument, aș fi fost pian. Are propria dulceață și aduce lumină și liniște în viața oricui, prin sunetele sale înălțătoare.

     Dacă aș fi fost un sentiment, aș fi fost iubire. Este sentimentul sublim și înălțător, singurul capabil să transforme lumea aceasta și cel care lipsește cel mai tare în această lume profund tehnologizată și mereu pe fugă. Nu pot să nu mă gândesc că, dacă am iubi mai mult, am fi mai puternici.

        Dacă aș fi fost un cântec, aș fi fost Silence de Bethoveen. Este nevoie de necuvinte uneori, este nevoie de tăcere și de singurătate.

          Dacă aș fi fost un film, aș fi fost Love Story. Este unul dintre filmele care mi-a smuls cele mai multe lacrimi și cel pe care l-aș putea vedea oricând.

         Dacă aș fi fost un serial, aș fi fost Dr. House. Este serialul genial pe care îl urmăresc mereu cu interes.

         Dacă aș fi fost o carte, aș fi fost „Pe aripile vântului”. Mai trebuie să vă spun de ce? 🙂

         Dacă aș fi fost un autor, aș fi fost Margaret Mitchell. Are așa  niște idei minunate și atât de tare și-a ținut viața particulară departe de ochii oamenilor, dând dovadă de multă distincție și finețe.

         Dacă aș fi fost un gust, aș fi fost de ciocolată. Acum, e plăcerea mea vinovată și oricând aș gusta cu plăcere.

           Dacă aș fi fost o aromă, aș fi fost vanilie. Este mireasma cea mai diafană și mai plină de gingășie.

         Dacă aș fi fost o culoare, aș fi fost albastru. Este culoarea nemărginirii, a cerului, a oceanului, a infinitului. Îndeamnă foarte tare la visare.

         Dacă aș fi fost un material, aș fi fost mătase. Este atât de fină, diafană și elegantă.

          Dacă aș fi fost un oraș, aș fi fost Istanbul. Are așa un aer feeric, lumină, eleganță și frumusețe.

           Dacă aș fi fost o parte a corpului, aș fi fost ochii. Sunt oglinda sufletului, cei care îți arată întotdeauna cine este o persoană cu adevărat.

          Dacă aș fi fost un accesoriu, aș fi fost un inel. Micuț, drăguț, discret…

         Dacă aș fi fost o materie, cu siguranță aș fi fost limba română. Pare atât de cunoscută multora, dar rămâne o enigmă de cele mai multe ori… Plus că are propria ei dulceață.

          Dacă aș fi fost un personaj de desene animate, aș fi fost Ariel. Aș putea explora adâncurile în voie.

       Dacă aș fi fost un număr, aș fi fost 3. Este cifra mea norocoasă și ziua în care am venit pe lume.

        Dacă aș fi fost o mașină, aș fi fost Mercedes. Nu știu exact să explic de ce. 🙂

         Voi ce ați fi dacă ați putea fi cu totul altceva decât în prezent?

      Tag-ul poate fi preluat de oricine, cu precizarea sursei.

10 gânduri despre ”DACĂ AȘ FI FOST… TAG

  1. sclipiridestele zice:

    Foarte frumos spus! Cred că am să preiau şi eu acest tag, deoarece mi se pare foarte interesant şi astfel poate ne facem mai bine cunoscuţi de cei care ne citesc.
    Felicitări Oana, eşti un om deosebit!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.