UN ELEFANT SE LEGĂNA…

    Iubesc literatura și îmi place să știu că am romanele preferate alături de mine, în bibliotecă, să le știu fizic acolo, să le admir, să le observ. Ieri a ajuns la mine un colet minunat de la Elefant, au avut reduceri (bine, ei mereu au oricum, dar încerc, pe cât posibil, să nu dau iama mereu 🙂 ), iar minunățiile din poza de mai sus au ajuns direct în mâinile mele. Mi le-am dorit din tot sufletul încă din momentul în care am auzit că vor apărea și am citit sinopsisul.


     Despre Gayle Forman mi-a spus o doamnă librar de la o librărie ambulantă din Brașov că scrie extraordinar de bine și că este un roman de neratat. Nu am cumpărat-o pe loc, însă cuvintele ei mi-au rămas adânc întipărite în minte ș trebuia să am neapărat acest roman.Nu am citit încă romanele ei tipărite la noi – „Dacă aș pleca” și „Dacă aș rămâne”, însă sunt decisă să încep cu acesta. „Fără tine” este o poveste despre o femeie care se redescoperă și iubesc personajele feminine puternice, așa că trebuie neapărat să descopăr istoria ei. O voi face extrem de curând. Promit!


     „Scăunele roșii” m-a atras spre ea în mod iremediabil. Este unul dintre acele romane despre care nu știam nimic, dar pe care trebuia neapărat să îl am. Este un fel de fir al Ariadnei care m-a dus la el și am fost extrem de încântată să aflu că acțiunea este plasată undeva în Irlanda, un loc pe care îmi doresc să îl vizitez la un moment dat, căci mi se pare extrem de încărcat de istorie. De asemenea, cred că mă va încânta prin plasarea acțiunii undeva între sacru și profan, între credința situată undeva la plan spiritual și una aflată la un nivel mult mai profund, căci este vorba despre un vindecător, despre un fel de medicină alternativă, și, nu știu clar de ce, astfel de subiecte sunt extrem de ofertante pentru mine. Sunt extrem de încântată de romanul ăsta!


    „Borgia. Păcatele familiei” m-a atras în primul rând vizual, datorită acestei coperte absolut minunate. Nu mă așteptam să fie un roman atât de voluminos și am fost plăcut surprinsă când am observat acest fapt. Este o ficțiune istorică ce o are în centrul acțiunii pe Lucrezia Borgia, un personaj istoric care îmi place. Se anunță un roman plin de intrigi de culise, de pasiuni, de întoarcere spre o lume mai puțin cunoscută nouă, ceea ce mă fascinează din start.

    Voi ați profitat de reducerile de pe Elefant? Ce cărți v-ați mai achiziționat?

2 gânduri despre ”UN ELEFANT SE LEGĂNA…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.