LISTA DE LECTURI A LUNII APRILIE

     „Aprilie așează spiritul tinereții în tot ce ne înconjoară.”
    William Shakespeare

     Luna aprilie este perioada din an cea mai dragă mie și cel mai aproape de suflet. Este luna în care eu am venit pe lume, este luna în care mama mea s-a născut. Este un timp al celebrării vieții, care se împletește cu sărbătoarea naturii ce revine la viață. E plin de lăcrimioare, de liliac și de mireasmă delicată. E verde, pur, intens. E timpul în care ieșim din casă și profităm de razele soarelui, care în sfârșit trimit căldură după lunga perioadă de frig. E momentul să profităm în plin de tot, iar eu am făcut-o din plin și mai mult pe afară am stat. Nu am citit chiar cel mai mult, s-au adunat nouă cărți, însă au fost lecturi pe placul sufletului meu, am descoperit noi autori, am călătorit în noi colțuri de lume.


    Am început luna cu „Cuvinte în albastru intens”, un roman young adult care mi-a încântat sufletul și mi-a vorbit despre puterea cuvântului scris. E primul roman al autoarei pe care îl citesc și pot afirma cu tărie că are un stil care te face să simți fiecare literă din povestea ei.


     Am continuat cu „Cum să fii bun”, cartea călătoare de pe grupul meu. Este un roman despre care nu știam nimic și pe care nu cred că l-aș fi citit dacă nu ar fi fost provocare, însă m-a surprins și mi-a plăcut. Aduce în prim-plan lumea actuală, cu graba ei permanentă, și dorința de a schimba ceva prin bunătate și prin exemplul personal.


     A urmat la rând cartea „O singură minune”, care mă încântase inițial prin coperta care vorbește de la sine. Este un roman mic ca întindere, dar puternic ca intensitate a trăirilor, aducându-mi lacrimi în ochi la final și o dorință imensă de a îmi analiza valorile și credința.

     În luna aprilie am făcut cunoștință pentru prima dată cu stilul lui George R. R. Martin, prin intermediul cărții pentru copii „Dragonul de gheață”. Universul său mi-a amintit foarte tare de Tolkien și clar vreau să gust mai mult.


    „Arta adevăratei vindecări” a fost o carte atipică pentru mine, care clar m-a scos din zona mea de confort, însă m-a determinat să îmi doresc să aflu mai multe despre meditație și modul prin care autosugestia poate transforma totul în mai bine pentru noi.
    „Scrisori din insula Guersney” a fost o adevărată încântare pentru suflet. Oricât aș vorbi despre cartea asta nu cred că ar fi suficient pentru a îi surprinde toate nuanțele.


    Mi-am dorit volumul 2 din „Povești de seară pentru fete rebele” încă de când am auzit despre el. Este o carte care îți oferă aripi și încrederea că poți face tot ceea ce îți propui.


    Am încheiat luna cu o carte răvășitoare, copleșitoare, care mi-a ajuns direct în suflet. „Am nevoie de pace” este acel tip de lectură necesar pentru a trezi omul din noi, astfel încât să ne amintim că suntem toți egali indiferent de rasă și culoare. Am citit cartea aceasta cu lacrimi în ochi. 

     Dacă m-ați fi întrebat cu o săptămână în urmă care este cartea lunii pentru mine, v-aș fi spus fără urmă de îndoială că „Scrisori din insula Guersney”, pentru starea de bine pe care mi-a adus-o și pentru că aduce în prim-plan povești de viață din timpul celui de al Doilea Război Mondial. Acum, se află la egalitate cu „Am nevoie de pace”, o carte pe care o iubesc și pe care sunt sigură că nu o voi uita mult timp de acum încolo.

Voi câte cărți ați citit în luna aprilie? Care este cartea lunii pentru voi?


12 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII APRILIE

  1. Anca Rucareanu zice:

    Minunată lista! Am citit doar Cuvinte în albastru intens, dar am și din celelalte titluri acasă. Sper sa le citesc în curând!��

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.