LISTA DE LECTURI A LUNII MAI

     Luna mai a trecut parcă asemeni unei păreri, lăsând în urmă nostalgia unei primăveri frumoase, productive și plină de căldură sufletească. În luna care tocmai s-a încheiat, am reușit să citesc cărți diverse, minunate, care mi-au bucurat sufletu și gândul și care mi-au oferit clipe de neuitat. Am citit în total 9 cărți, nu știu dacă este mult sau puțin, nu mai am analizat de foarte mult timp acest aspect. Citesc când și cum doresc, dorindu-mi să întâlnesc doar lecturi de calitate.


     Am început luna cu o lectură extraordinară, a unui roman care mi-a amintit foarte tare de „Trandafiri”, un roman pe care plănuiesc să îl recitesc cât de curând. Am citit „Somerset” de Leila Meacham, un roman care mi-a purtat pașii prin terenurile virgine ale Texasului, moment în care primii coloniști au ajuns acolo, punând bazele unei noi societăți. Este un roman despre înfruntarea dintre Nord și Sud, o poveste de iubire construită pe o suferință inițială, dar care se transformă în ceva extraordinar și durabil, o poveste despre începuturile Somerset-ului, care nu are cum să nu îți atingă cele mai sensibile corzi ale sufletului.


     Am continuat cu un început de serie ce se anunță incendiar, cu un roman minunat, un fel de basm modern cu valorile un pic răsturnate. Păcatele fiului. Cartea întâi de Theo Anghel este începutul unei noi lumi, animată de oameni normali, dar și de demoni, arhidemoni și fii. Iubirea ce trece dincolo de timp dintre Lia și Luca, întoarcerea prin intermediul visului în lumea Elazardului, pendulările între trecut și prezent nu au cum să nu te prindă în mrejele sale și să te facă să te îndrăgostești în mod iremediabil de această nouă serie fantasy.


    În luna mai, am descoperit o nouă autoare, care are mari șanse să ajungă pe lista mea de autori preferați. Dincolo de tăcere de Kristin Hannah este un roman despre puterea credinței în bine, despre miracole și despre faptul că acestea ne înconjoară, ne oferă semne, noi doar trebuie să fim capabili să le observăm și să le acordăm credit.


     Uneori, am nevoie să active rotițele minții și să caut vinovatul printre multele personaje ale unei cărți. Cu Mary Higgins Clark știu că nu dau niciodată greș. Unde sunt copii? este un thriller psihologic captivant, care ne arată că oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi și că trebuie să ne ascultăm intuiția. Este vorba de salvarea unor copilași, așa că am fost cu mult mai mult atrasă de poveste.


     Cartea Tatianei Țîbuleac a fost surpriza lunii, căci mi-a adus o lectură șocantă, dură, spusă din perspectiva unui personaj cu grave probleme mentale, dar extrem de încărcată de emoții. Vara în care mama a avut ochii verzi este o carte despre relația dintre părinți și copii, despre pierderea unui copil și cum afectează acest fapt întreaga familie, despre dragoste și dăruire, despre cancer și ultimele clipe ale unei femei, care toată viața a îngrijit un copil cu probleme așa cum a știut ea.     Aveam nevoie și de doza de sensibilitate și de multe lacrimi, așa că am citit Numai cu fiica mea de Betty Mahmoody. Este un roman document, despre o mamă silită să își răpească propriul copil și să îl ducă în căminul pe care îl considera acasă. Este o poveste despre disperarea unei femei, căsătorite cu un iranian, care este forțată de acesta să se mute în Teheran, unde noua viață, în care se pune accent pe aparențe (precum îmbrăcămintea, ce trebuia să fie neapărat neagră și să acopere întreg trupul, chiar dacă era creștină), în care soțul devine violent, o lovește din plin. Este drama unei femei, care este asemănătoare multor altora, și o lecție pentru alte femei care se implică în căsătorii internaționale.


    Lămâi, cărți și prieteni este un roman cu o poveste dureroasă, despre relația dintre un părinte și copilul său, care supraviețuiesc morții premature a unuia dintre părinți. Este o istorie emoționantă despre depresie, copii care au grijă de propriii părinți, despre cărți și puterea lor terapeutică, precum și despre puterea prieteniei de a trece peste orice.


    „Din dragoste pentru un copil” de Betty Mahmoody este continuarea romanului „Numai cu fiica mea”. Este un roman la fel de emoționant despre relația dintre părinți și copii, prezentând întoarcerea acasă, în America, a lui Betty și a lui Matob, precum și încercarea lor de a păstra o aparență de normalitate în timp ce se tem zi de zi că Moody s-ar putea întoarce acasă și ar putea-o răpi pe fetiță. Dincolo de povestea lor, cartea aduce în prim-plan o realitate extrem de dureroasă despre pierderea copiilor, răpiți de unul dintre părinți, precum și încercarea celor rămași în urmă de a își recupera copiii. Este un roman dureros, dar extraordinar.


     „Doi la pătrat, un singur pat” este noul roman al Georgianei Vâju, care mi-a bucurat sufletul zilele acestea. Ador acest roman, aduce extrem de multe zâmbete prin comicul de situație și de limbaj ce răzbate din fiecare pagină în parte, plus patru perspective narative, două masculine și două feminine. Este o carte deopotrivă romantică și psihologică, care ne arată realitățile căsniciilor, mai ales ale celor care au avut ca rezultat mai mulți copii, fapt care poate conduce la lipsa comunicării în cuplu și chiar la implicarea altora în propriul pat.

     Îmi este foarte greu să aleg cartea lunii, cred că nu mi-a fost niciodată mai greu. Am patru preferate, va trebui să vă mulțumiți cu asta, pentru că ocupă același loc în sufletul meu și nu pot să las pe niciuna mai la urmă. Ordinea lor este pur aleatorie, pentru că mi-au plăcut în mod egal: „Somerset”, „Păcatele fiului. Cartea întâi”, „Doi la pătrat, un singur pat” și „Numai cu fiica mea”.

     Voi câte cărți ați citit în luna mai? 
Care a fost preferata voastră?


8 gânduri despre ”LISTA DE LECTURI A LUNII MAI

  1. Andreea Boitan zice:

    Frumoase titluri. Numai cu fiica mea vreau și eu să o citesc. O aveau ai mei in biblioteca. O sa ii întreb dacă o mai au. Luna asta a fost săracă în lecturi. Nu prea s-au prins cărțile de mana mea. Nu am avut stare, nush ce s-a întâmplat. Mi-a plăcut cel mai mult din ce am citit „Printre tonuri cenușii”.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.