BOOKFEST – EVENIMENT LIVRESC ÎNCĂRCAT DE EMOȚII

    Nu am mai fost la Bookfest de extrem de mult timp, cred că am vreo trei ani de când am mers doar la târgul de carte din toamnă, de la Gaudeamus, fiindu-mi oarecum peste mână să ajungă și vara, nu întrebați de ce… Anul acesta mi-am promis că, orice ar fi, voi ajunge, măcar o zi și mă bucur enorm pentru că mi-a și ieșit.
      Pentru mine, Bookfest, ca de altfel multe alte târguri de carte, nu reprezintă neapărat un mijloc de a cumpăra cărți la prețuri avantajoase, deși se găsesc și oferte dacă știi cum și unde să cauți, am învățat încă din timpul în care participam ca expozant că găsesc de multe ori prețuri mult mai bune în online, mai ales dacă prind o zi cu reduceri extraordinare. Personal, Bookfest-ul a fost un eveniment despre oameni frumoși, despre bucuria regăsirii, despre autorii, bloggerii și cititorii pe care am avut șansa de a îi întâlni și care au darul de a transmite o extrem de mare energie pozitivă, o încărcătură emoțională care să mă țină până la următoarea revedere. 
     De anul acesta, Bookfest-ul a avut haine noi, sala B2 nou construită adăpostind marele eveniment și, nu știu, mi s-a părut mult mai aerisit, mult mai spațios față de cum era înainte, deși și un pic mai greu în ceea ce privește orientarea în spațiu, dar acest ultim aspect cred că ține strict de mine, pentru că mă învățasem foarte tare cu fosta locație și mi-a luat ceva să mă dezobișnuiesc de acel sentiment de stranie familiaritate. Însă, per total, noua locație îmi place, nu te mai simți chiar atât de înghesuit, asemeni unor furnicuțe în mușuroiul lor.
     Am mers iarăși prea puțin timp, trebuie să mă organizez mult mai tare și să ajung să stau puțin mai mult de o zi, pentru a mă bucura efectiv de toate ofertele. Vă spuneam și în trecut că ies destul de rar din casă, iar atunci când o fac sunt asemeni ursului scos din bârlogul său, îmi ia ceva timp să mă obișnuiesc cu tot, cu lumea din jur, cu aglomerația, mai ales că îmi aleg mereu ziua de sâmbătă, cea mai aglomerată dintre zilele săptămânii de târg. 
      Am dat mai întâi o tură pe la toate standurile prezente și nu au fost puține, am recunoscut vechi prieteni, iar unii mi-au lipsit (era un stand cu cafea turcească, pe care anul acesta nu l-am regăsit). Am regăsit editurile dragi, precum Quantum Publishers, Librex, Humanitas, Polirom, All, Corint și am descoperit noi edituri, precum Herg Benet și Berg. Mi-a făcut o deosebit de mare plăcere să descopăr sau să redescopăr aspecte care fac ca un târg de carte să fie o adevărată bucurie pentru suflet: cărți pe oriunde te învârți, autori dragi, gata să stea la pozat sau să îți ofere un autograf, cititori pasionați…
       E primul an în care mi-aș fi dorit să am ceasul lui Hermione, pentru a putea să mă joc cu timpul după bunul plac. Toate lansările de carte ale autorilor și editurilor preferate au fost programate toate cam la aceleași ore, așa că am ales un singur loc și am rămas acolo toată ziua… Oricum, nu aveam șanse să ajung la toate unde mi-aș fi dorit, doar dacă ajungeam să fac o dedublare ceva… Am petrecut astfel o zi magică alături de autorii de la editura Quantum Publishers și de bloggeri și oameni dragi. A fost o zi cu adevărat magică, plin de emoții, de trăiri intense, de bucurii nemărginite. M-am umplut de emoții pozitive până la toamnă, când sper să ajung să am un plan clar în minte, pentru a putea fi în mai multe locuri deodată… 

Publicitate

3 gânduri despre ”BOOKFEST – EVENIMENT LIVRESC ÎNCĂRCAT DE EMOȚII

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.