NEMURITOR BOOK TAG

Te voi găsi dincolo de timp, prin cenușă de visuri, pentru că eu sunt, pentru că tu ești… ultimul viking.      
     


     Zilele acestea, Andreea de la Praf de stele m-a provocat să mă joc puțin cu imaginația și să mă gândesc la posibile răspunsuri, pornind de la niște situații create sub imboldul unei serii atât de dragi nouă amândurora: „Nemuritor” de Oana Arion. 
      A durat puțin până ce am reușit să mă mobilizez, însă îmi place la nebunie joaca asta și sper să vă placă și vouă. Dacă răspunsul este afirmativ, vă provoc să răspundeți și voi provocării, fie printr-un articol, fie prin răspunsuri directe scrise în căsuță de comentarii.

Ultimul viking:
Te afli în cafeneaua preferată, iar în fața ta stă una dintre figurile feminine memorabile întâlnite de-a lungul lecturilor ce ți-au bucurat sufletul. Cu cine împarți cafeaua?

     Dacă ar fi să aleg strict din seria creată de Oana Arion, aceea ar fi cu siguranță Serena, elfița cea minunată care apare în volumul doi. O iubesc pe Victoria Grey, însă cred că m-ar încânta foarte tare această ființă, mi-a stârnit admirația încă de la început și este unul dintre personajele extrem de dragi mie.
      Dacă vorbim de personajele feminine întâlnite de-a lungul tuturor lecturilor mele de până acum, foarte tare mi-ar plăcea să savurez o cafea bună alături de Melanie Hamilton din „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell. Pur și simplu iubesc acest personaj, o adevărată doamnă a Sudului, de o eleganță extraordinară, ce dă dovadă de o bunătate ieșită din comun. În mintea ei, nu există loc pentru orice fel de bârfă sau răutate, fapt pentru care o și iubește atât de tare pe Scarlett O`Hara, în ciuda a tot ceea ce i se spune despre ea. Este micuță, gingașă, plăpândă, însă are o forță interioară greu de egalat. Este mereu acolo unde este nevoie, fiind capabilă de mari sacrificii doar pentru ca toți cei din jurul ei să fie fericiți și să aibă un minim de confort.

Te voi găsi:
Ai mare nevoie de un ghid turistic. Ești singură într-un oraș din Franță cunoscut drept „capitala gastronomiei”,  iar orientarea ta în spațiu e plecată în vacanță. Pe cine alegi să-ți îndrume pașii?

     Recunosc, mi-a luat ceva să reflectez la această întrebare, pentru că nu cunosc foarte multe personaje care să se orienteze extrem de bine în spațiu. Cred că mă voi opri totuși la Desiree Halaseh, autoarea jurnalului de călătorie „Spațiul dintre nori. Cu rucsacul prin India”, pentru că a călătorit atât de mult, încercând să se contopească cu viață locuitorilor Indiei, să se adapteze din mers la orice problemă ce îi apărea în cale. Are instincte excepționale, cred că s-ar descurca foarte bine și în Franța… Oricum, orientarea mea în spațiu chiar lasă de dorit, mă voi lăsa pe mâinile unei călătoare cu experiență, poate așa voi deveni și eu mai atentă la detalii.

Dincolo de timp:
Ai șansa de a-ți readuce la viață unul dintre cele mai dragi personaje. De la surse nu prea sigure, se zvonește că există un elixir magic care poate trezi până și un vampir din „morți”, așa că te încumeți să-l găsești orice ar fi. Cine e norocosul sau norocoasa?

     Aici, alegerea chiar nu este grea. Știu pe cine vreau să readuc la viață, pentru că am plâns teribil când s-a întâmplat și știu că poate voi da un spoiler, dar chiar nu mă pot abține, trebuie să fie iar printre noi: Albus Dumbledore, celebrul vrăjitor din seria „Harry Potter”, un caracter extraordinar, cu puteri mult mai multe decât cele pe care i le oferea magia și un fin cunoscător al firii umane.

Prin cenușă de visuri:
Dacă ai rămâne blocat într-un alt timp pentru totdeauna, unde ai dori să poposești și cu cine?

    Mi-aș dori din suflet să fiu prinsă în perioada descrisă de Jane Austen în „Mândrie și prejudecată”, alături de Elizabeth și Darcy, pentru că iubesc literatura și pentru că sunt niște personaje absolut delicioase. Cred că am putea să ne bucurăm de compania cărților, să facem lungi plimbări în natură, prin toate parcurile din jur sau chiar de pe moșia lui Darcy, plus am putea să profităm puțin și să analizăm societatea din jur.
     Dacă Lilith nu ar locui acolo, mi-ar plăcea foarte tare să mă aflu în Ginnungagap, lumea creată de Oana Arion în volumul cinci al seriei „Nemuritor”, pe care mi-ar plăcea să o împart cu Victoria Grey și chiar cu fiica lui Lilith, care mie mi-a plăcut extraordinar de tare.

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești:
Pui capul pe pernă și adormi. Începi să visezi. Lilith te ține prizonieră într-o lume necunoscută ție. Nu există nicio cale de scăpare, în afară de a adormi la loc și de a visa iar. Însă nu poți. Cafeaua pe care ea ți-o oferă zi de zi te ține treaz/ă și îți creează dependență. După ceva vreme, simți că ceva te îmbie în sfârșit la somn. Oare cine încearcă să te salveze de visul ce te-a prins în plasă?

     Cred că Jillian Sherwood, personajul feminin din „Inimă de foc” de Linda Howard. Este o tânără extrem de inteligentă și de determinată, reușind să se impună în lumea arheologilor, o lume dedicată exclusiv bărbaților. Ar reuși să mă salveze cu siguranță, e prea ambițioasă și prea reușește tot ceea ce își pune în cap. Bine, nu m-ar deranja nici dacă ar fi Ben Lewis, personaj în același roman, este mult prea curtenitor și încă am în cap niște scene din pădurea amazoniană 🙂 

Nemuritor:
Care este nemuritorul tău preferat?

     Deși îl iubesc și pe Arrio, vampirul cel sexy, o să recunosc că îl prefer pe Ian Tomasson, bersekerul care este mereu alături de Victoria, cu înțelepciunea pe care traiul îndelungat pe acest Pământ i l-a adus. Mi se pare extrem de cerebral și are o eleganță greu de egalat. În plus, îmi pot imagina conacul lui și viața în interiorul acestuia…

     Dacă vă place și vouă acest tag, vă îndemn să îl preluați, chiar sunt curioasă ce răspunsuri veți oferi. Am o singură rugăminte: să precizați sursa.


Publicitate

9 gânduri despre ”NEMURITOR BOOK TAG

  1. Andreea Ilie zice:

    Acel moment când cei provocați răspund mai bine decât cel de la care a plecat leapșa. :)) Îmi plac tare mult alegerile tale!😘😊 Nu am citit nici în ziua de azi HP și nu știu dacă o să mai ajung s-o fac. Am văzut filmele înainte și cred că asta mă ține la distanță de ea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.