LECTURI DE VARĂ – PLANURI ȘI JURNAL DE LECTURĂ

    Nu obișnuiesc să îmi fac foarte multe planuri, pentru că, aproape de dată, nu îmi ies, însă, în ultima perioadă s-au strâns atât de multe cărți faine la mine pe birou (locul unde așteaptă cuminți cele mai dorite cărți, a se citi acelea pe care îmi doresc să le citesc în viitorul apropiat, de preferat toate odată dacă s-ar putea), încât am zis să îmi fac ordine în ele și să îmi organizez timpul mult mai eficient, astfel încât să ajung să le termin cât mai repede. Sunt ceva, niciodată suficiente dacă mă întrebați pe mine, însă sper din suflet să reușesc să le citesc vara aceasta și da, știu că mai sunt cam două luni care mi-au rămas pentru a îmi duce gândul la îndeplinire. Totodată, pentru că mereu am un număr mare de cărți pe care le adun acasă în mod obsesiv, pe care abia arareori reușesc să le citesc pe măsura dorinței, am hotărât ca până în septembrie să nu mai cumpăr nimic. Gata, am zis-o, m-am gândit că dacă fac promisiunea asta în mod solemn și public chiar mă voi ține de ea… Este o bătălie cu mine, însă cuvântul dat e cuvânt dat… (a se citi: Dă, Doamne, să îmi și iasă, că altfel mă fac de râs în fața atâtor oameni!)
     În continuare, vă prezint cărțile pe care le-am trecut pe lista de lecturi de vară (am observat cu bucurie că am atât autori români, cât și străini), pe care le voi plasa aici într-un mod aleatoriu, urmând pe parcurs să mă hotărăsc ce anume să citesc.

    Pe autoarea Raluca Alina Iorga am întâlnit-o pe Facebook și cu romanul ei a fost dragoste la prima vedere, așa că m-am bucurat când mi-a propus să îl și citesc. Cred că este extrem de potrivit pentru anul centenarului, pentru că este povestea lui Vlad Țepeș, domnitorul român care are de dus o serie de istorii, care de care mai bizare în spate. Abia aștept să descopăr POVESTEA, sunt sigură că mă așteaptă emoție în stare pură, pentru că așa este și autoarea, transmite extrem de multă sensibilitate prin modul ei de a fi.

    „Reconstituind-o pe Amelia” este romanul care mi-a animat cel mai tare curiozitatea prin sinopsisul pe care îl are pe spate. Este o poveste ce îmi pare extrem de actuală, plasată în rândul unor liceeni, a unor adolescenți, a acelor tineri care par a avea viața perfectă, dar care recurg aproape din senin la un gest extrem, ce schimbă cu totul traiectoria vieții tuturor celor din jur. Abia aștept să o cunosc pe Amelia și să înțeleg ce anume a împins-o la acel gest extrem.

     Am citit mai multe recenzii ale acestui roman și, recunosc, sunt curioasă cum anume a construit autoarea povestea. Știu că este vorba despre relația dintre băiatul rău ce pare fermecător și fata inteligentă și bună, care se trezește fără voia ei într-o relație abuzivă. Mi se pare una dintre acele cărți încărcate de emoții și abia aștept să o citesc.

    Cred că ar fi cel mai potrivit să citesc această carte în viitorul apropiat, mai ales că zilele trecute a fost vorba despre Sânziene, deci ar cam fi cazul să descopăr făpturile magice numite iele. Știu că este vorba de o serie de povestiri scurte, ceea ce mă bucură, pentru că nu m-am mai apropiat de extrem de mult timp de proza scurtă. Sunt nerăbdătoare să îi descopăr modul de scriere, m-a atras încă din prima clipă în care am văzut-o, pot spune cu sinceritate că a fost dragoste la prima vedere. 

    Nu am citit cartea pe Wattpad, deși știu că autoarea este extrem de populară în acest mediu. Cartea are o copertă wow, care îndreaptă foarte tare la visare. Nu știu la ce să mă aștept, dar sper să mă surprindă cu o poveste de iubire minunată, care să mă determine să vreau să mă îndrăgostesc mai apoi.

     Nici pe Corina Ozon nu am descoperit-o încă, deși mă atrage încă de la seria „Amanții”. Pe spate, ni se spune că acest roman are accente detectiviste și aduce în prim-plan povești despre societăți secrete, relații complicate de familie și iubiri pierdute, așa că sper că vă fi unul dintre acele romane care te țin captiv între paginile sale până la final.

     Am citit primul volum scris de autorul Marius Ungureanu – „Înger și Demon. Începuturi” și chiar are potențial. Nu știu nimic despre noul roman, dar aștept să mă surprindă.

     Am acasă toate cărțile publicate până acum de Laura Nureldin, însă, recunosc, nu am citit niciuna. Am decis să încep cu aceasta pentru că mă atrage coperta extrem de vie și am citit doar recenzii pozitive despre ea. 

     Iubesc Londra, nu cred că mai este un secret pentru nimeni acest aspect. De aceea, când am văzut acest roman, am zis că trebuie neapărat să îl am în bibliotecă. Se anunță a fi o lectură extrem de antrenantă și de revigorantă, căci aduce în prim-plan elemente detectiviste, ce se îmbină cu capacitățile paranormale și un pic de magie.

     Am văzut acest roman în mediul online, fapt care mi-a stârnit curiozitatea. Cred că este una dintre acele scrieri încărcate de foarte multe emoții, pentru că aduce în prim-plan o poveste despre evrei, o călătorie în Palestina, o trecere prin Istanbul. Să vă mai spun cât aștept să o descopăr?!


    Am citit o singură carte scrisă de Alina Cosma și mi-a plăcut stilul simplu, povestea de iubire diafană și acea stare de bine pe care ți-o oferă. Am încă aceste minunății de descoperit și nu știu încă ce să aleg. Înclin mai tare spre „Darul vieții”, pentru că autoarea mi-a spus că se aseamănă cu „O singură minune”, dar nu spun nu nici misticismului sau historical romance-ului.


     Pe Ciprian Pop l-am cunoscut la Bookfest și mi-a plăcut starea de bună-dispoziție pe care o asigură prin discursul său. „Fraiero!” mă atrage prin copertă (acum, oricum „La Crac” e un loc binecunoscut) și prin titlu deopotrivă și mă aștept la o lectură amuzantă, numai bună în zilele toride ale verii. 

     Despre „Inimi chimice” iar nu știu foarte multe, dar priviți și voi ce copertă grăitoare are… Pare o poveste actuală, o poveste de iubire adolescentină, vă voi spune mai multe imediat ce o descopăr.

    Voi ce plănuiți să citiți vara aceasta? Ați citit ceva de pe lista mea? Dacă da, ce impresii v-au lăsat cărțile respective?
Publicitate

6 gânduri despre ”LECTURI DE VARĂ – PLANURI ȘI JURNAL DE LECTURĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.