JURNAL DE CITITOR: CĂRȚI NOI S-AU ADĂUGAT ÎN BIBLIOTECA MEA ÎN LUNA IULIE

     Am tot amenințat că nu mai cumpăr cărți, că până în septembrie mă abțin, ba chiar am și promis, iar eu mă țin întotdeauna de promisiuni… Întotdeauna în alte circumstanțe, desigur, pentru că atunci când vine vorba de cărți nu mă pot abține, am un impuls compulsiv de a le aduna, de a le vedea în fața mea, de a strânge acolo mici comori, cărora să le simt parfumul și să le observ textura.  Am nevoie de lucrul acesta ca de aer, iar acum, pentru că m-am abținut cică sau nu știu, am cumpărat atât de multe, încât cred că am ajuns să mă sperii până și pe mine… Nu sunt „decât” 52 de cărți… E adevărat că toate sunt minunate, toate mi-au făcut cu ochiul, fie de pe rafturile librăriilor, fizice sau virtuale, fie din chioșcurile de ziare ce mi-au ieșit ostentativ în cale, fie s-au prins de celelalte și s-au adăugat singure în coș, nu știu, cert este că s-au adunat… Zic eu că în bibliotecă, dar cred că nu greșesc prea tare, pentru că întreaga mea casă este o bibliotecă, deci se pune chiar dacă le-am așezat cuminți pe birou, sub el, în teancul ce deja se apropie să atingă tavanul… Nu știu sincer dacă să vă mai promit ceva sau dacă ar trebui să mă credeți, jur că încerc să mă mai abțin un timp, dar parcă nici chiar eu însămi nu mă mai cred…

     Am adăugat volumul trei la seria „Pasiuni ascunse”, nu am citit încă nici primele două volume, dar sunt patru în total și parcă mi-ar plăcea să le am pe toate acasă înainte de a începe. Acest volum era despre Londra, trebuia să fie al meu, dată fiind pasiunea pentru această metropolă europeană. 
  În ceea ce privește cartea Cameliei Cavadia, țin să spun răspicat că am toate volumele publicate de ea până acum, încă necitite, dar am o senzație stranie că le voi adora, am auzit că scrie cu sufletul, așa că trebuia să fie ale mele.

    „Just the Two of Us” este povestea adevărată a unui cântăreț, eu nu am știut cine este, normal, sunt rămasă în urmă la multe capitole, dar fratele meu mi-a spus. Pe mine m-a atras povestea foarte tare, pare emoționantă. Despre biografia Dianei de Wales nu mai spun nimic, nu mai necesită prezentări, este iubirea mea veșnică, trebuia să am și această cărticică. În ceea ce o privește pe J. K. Rowling, sunt fan declarat a tot ceea ce a scris ea și a tot ceea ce va mai scrie, iar acest volum îl văzusem în UK, însă avea un preț mult prea mare, iar bagajul meu era deja supra aglomerat. Am profitat de ofertele de pe Târgul Cărții și, da, toate volumele sunt în limba engleză. 

     Acesta este un colet marca Libris și Elefant, au fost reduceri mari, m-am pierdut și am cumpărat fără număr. Am zis că dacă sunt mai ieftine nu se pune… Bine, portofelul meu a cam simțit, a început să cam fluture un pic vântul, însă bucuria a fost mai mare decât pierderea unor hârtii 🙂 De „Șasenka” și de „Vrăjitoarea” cred că am fost cea mai încântată. De poveștile Ioanei Lee am devenit de curând curioasă, am tot zis că nu le voi cumpăra, însă am tot văzut-o pe la tv și am vrut să aflu mai multe. Mi se pare fascinant să te adaptezi la un astfel de stil de viață. Știu că mai e și un volum doi, dar va urma și acela la un moment dat.
      Cu „Secretul Helenei” m-a tentant Anca de la Anca și cărțile, care i-a făcut o recenzie superbă; cu „Cuvântul pierdut” Cosmin de la Mes Pasions, este povestea kurzilor, am vizitat acum doi ani un sat kurd, deci sunt extrem de interesată de acest volum, iar pentru „Ultima amintire” este vinovată Adriana de la Prefață de carte și a ei recenzie tentantă. De celelalte trei cărți mă declar singură vinovată, s-au cam agățat singure de mouse și nu s-au dat duse 🙂 „Ella” are coperta mult prea grăitoare, „Miracolul” trebuia să îl am pentru că e Sparks, iar cartea Agathei Christie pentru că e preferata mea și îmi lipsea acest volum.

    „Povestea ceaiului” am luat-o pentru că iubesc ceaiul, trăiesc pentru ceai și mi s-a părut interesant să aflu povestea lui, să aflu despre ceremonia lui și tot ceea ce un chinez poate să îmi spună despre acesta.

     „Duelul vrăjilor” e fantasy, am citit o recenzie și cred că îmi va plăcea foarte tare, cartea Veronicăi Roth am luat-o pentru a completa seria, iar celelalte două sunt cărți de documentare, iar mie îmi place să fiu informată. Isis este o temă extrem de actuală, mă interesează să aflu mai multe, căci mă îngrozește fenomenul, iar „Iadul dezlănțuit” este despre cel de al Doilea Război Mondial, o perioadă istorică ce mă interesează extrem de tare, plus că este din colecția Istorie de la Corint, o serie pe care o ador.

     Despre aceste trei cărți nu știu nimic, însă tratează teme specifice Orientului, par a fi cărți cu un mare impact emoțional, am vrut să le am. „Ceai în Sahara” are și film, vreau cartea întâi.
  Dintr-o excursie la Brașov, m-am întors cu aceste minunății. E anul centenarului, am zis că e timpul potrivit pentru a afla „Secretele Bucureștilor”. Mă atrage factorul istoric ca un magnet, nu am cum să nu achiziționez astfel de cărți.

     Tot din excursia de la Brașov m-am întors cu această minunăție. Îmi place cum scrie autoarea, coperta e grăitoare, plus că mi s-a făcut dor de poveștile din colecția „Iubiri de poveste”.
    Pe grupul meu, am organizat un blind date cu iz văratic, iar eu am primit aceste două minunate romane. Cu „Fifty Shades of Grey” voi avea puțin de furcă, e o ieșire clară din zona mea de confort, dar promit că voi încerca. De Romanul lui Kate Morton am fost extrem de încântată, pentru că îmi place modul ei de scriere. 
     Din colaborarea cu Libris, am primit „Albastrul dintre cer și ape”, o carte cu un puternic impact emoțional, despre care v-am vorbit deja pe blog. Este una dintre preferatele lunii iulie. „Fiica lui Stalin” m-a incitat, e interesant de aflat perspectiva fiicei unui dictator, iar „O noapte de neuitat” este despre scufundarea Titanicului, cuprinde mărturii ale oamenilor care au supraviețuit, trebuia să o am. „Viața secretă a scriitorilor” este delicioasă, o văzusem la Sandra de la Ceșcuța de cărți și mi-am dorit-o și eu.

 „Două surori” am văzut-o la Loredana de la Bookinista/Literary Jungle. Este povestea reală a două surori ce devin parte a Isis, sunt curioasă cu privire la această carte, mai ales că povestea este cunoscută de la televizor. 
     „Timpul Chinei” este un album minunat, care prezintă China modernă. Este o zonă în care sunt sigură că mi-ar plăcea să ajung într-o zi, iar volumul de față este atât de viu, încât trebuia să îl am pe măsuța de cafea.  

     Am luat volumul trei al seriei „Născută din fum și os”, poate așa ajung și să o citesc. Îmi place să am seria cât mai aproape de complet înainte de a o citi, pentru a nu sta apoi să aștept apariția următorului volum.

      Am mai adăugat un volum la seria „Outlander”, acum timp să fie pentru a o putea citi. Sunt extrem de curioasă în privința ei. „Copila de zăpadă” mi-o doream de foarte mult timp, din ce știu cuprinde realism magic, deci va fi pe placul meu. „Camera rubinie” are o copertă care m-a făcut curioasă, în ciuda tristeții pe care o emană, și are acțiunea plasată în Anglia.

     Nu aveam acasă romanul lui Anne Bronte, deși iubesc cărțile surorilor, iar la „Cititoarea” m-a atras coperta, altceva nu știu despre ea.

      Nu am citit nimic scris de Ken Follet, iar cu „Codul Zero” m-a tentat Eva Anca de la Rândurile Evei. Cu „Triunghiul” m-am tentat singură, are acțiunea plasată în Egipt 🙂 „Zeii pedepselor cerești” m-a atras datorită tematicii, plus că era la reduceri, sub zece lei, cine putea să îi reziste?! 🙂
     Am tot văzut acest volum în mediul online, Anca de la Anca și Cărțile a vorbit foarte frumos despre el, l-am văzut la un chioșc de ziare din Brașov, l-am plăcut, l-am luat 🙂 

     Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt aceste minunății de pe Târgul Cărții. „Flacăra ascunsă” și „Drumul spre Damasc” sunt parte din trilogia „Flacăra credinței”, urmează să primesc și volumul unu, însă aveau niște coperți mult prea frumoase pentru a nu le avea. „Tarta cu mere a speranței” are un titlu feeric, am auzit doar lucruri minunate despre carte, am luat-o. „Așteptându-l pe Bojangles” l-am văzut la Ioana de la Ioana H și l-am vrut încă de atunci. Avea un preț avantajos, al meu a fost 🙂

     Am exagerat, știu, dar parcă nu îmi pare chiar rău, mi-am făcut poftele inimii 😀 Voi ce cărți v-ați achiziționat în luna ce tocmai s-a încheiat?

6 gânduri despre ”JURNAL DE CITITOR: CĂRȚI NOI S-AU ADĂUGAT ÎN BIBLIOTECA MEA ÎN LUNA IULIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.