JURNAL DE CITITOR: NOI CĂRȚI CE AU POPOSIT ÎN BIBLIOTECA MEA

     În general, toamna se numără bobocii, însă, eu prefer să număr cărțile dragi care au poposit în luna august direct pe rafturile bibliotecii mele. M-am pierdut din nou pe site-urile dedicate vânzării de carte, așa că lista mea este iar interminabilă, am ajuns la treizeci și două de volume. E un regres față de luna precedentă, însă nu suficient cât să mă mulțumească. Trebuie neapărat să învăț moderația în această toamnă. Țineți-mi pumnii să și reușesc!


    Aveam „Sașenka” deja acasă, însă am auzit numai cuvinte de laudă cu privire la trilogia „Moscova”, fapt pentru care se cerea completată. Am început luna august cu „Cerul roșu al amiezii” și „Într-o noapte de iarnă”. Cred cu tărie că sunt romane pe placul meu, ceea ce mă face să fiu și mai bucuroasă că le am în casă.


    Aveam acasă volumele doi și trei ale trilogiei „Faptele credinței”, de aceea, prima carte din serie trebuia să ajungă și ea acasă. Pe lângă aceasta, mai mi-au făcut cu ochiul cele două romane pe care le vedeți în poza de mai sus: „În umbra lui Shakspeare”, pentru că iubesc opera lui, comedia lui constituind tema mea de licență, și „Kartografie”, care mi-a atras atenția prin prezentarea de pe site.


    Părinții mei îmi cunosc pasiunea pentru lectură și, din când în când, îmi fac surprize literare. Luna aceasta mi-au dăruit cele două romane din colecția „Cărți romantice”, una dintre preferatele mele pentru magia pe care o pot regăsi în orice poveste pe care aceasta ne-o aduce în față. Nu știu nimic despre cărți, însă știu sigur că îmi vor bucura sufletul.

     De la Editura Celestium au sosit aceste două minunății literare: „Teoria inocenței” și „Îmbrățișează-mi defectele”. Știu că autoarele sunt foarte cunoscute în mediul Wattpad, însă eu nu știu nimic despre volumele scrise de ele. Aștept să mă surprindă!


    De la Libris, am primit „Zuleiha deschide ochii”, un roman complex, cu o acțiune ce ne poartă de-a lungul unor decenii de istorie tulbure. Este cartea lunii pentru mine, iar părerea despre carte o găsiți pe blog.


    Nu știu dacă o cunoașteți pe Loredana de la Literary Jungle sau Bookinista, cum e pe Youtube (dacă nu o știți încă, dați-i o șansă, este extrem de talentată). Este sursa mea de inspirație atunci când îmi doresc cărți bune. Vorbea cu atâta pasiune despre cărțile lui Jeanette Winterson, încât am dat iama pe Libmag și am luat tot ce aveau pe stoc scris de această autoare. Cât de curând voi reveni cu păreri.

    Aveam deja acasă cele două volume ale Ioanei Lee – „Ai Suru – A iubi”. „Coșmarul american” completează seria, sper să ajung la ea curând, pentru că autoarea m-a făcut curioasă în toate aparițiile televizate, iar Japonia este o zonă extrem de dragă, la care visez cu ochii deschiși. 


     Anca de la Anca și Cărțile a avut o recenzie convingătoare la „Secretul Orhideei”, ceea ce m-a făcut să vreau cartea. Alături de ea, am luat și „Bucătăria sclavilor”, un roman despre care am auzit destul de multe lucruri.


  Autoarea Nina Marcu mi-a făcut o mare bucurie trimițându-mi acest volum cu o copertă ce îndeamnă la vacanță și visare. Nu am ajuns la mare anul acesta, dar mă bucur de orice imagine care îmi amintește de mireasma apei mării.


     Stephen King este un autor care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, romanul „IT” se afla pe lista mea de dorințe de extrem de mult timp, iar acum mă pot bucura de el. 
        Iubesc modul de scriere al Camillei Lackberg, seria ei – Fjällbacka – este extraordinară, așa că încet, încet o completez. 
       Cât despre Ken Follet, recunosc, nu am citit nimic scris de el până acum, dar „Printre lei” mi-a făcut foarte tare cu ochiul. 


     Am participat la blind date-ul organizat pe grupul Despre cărți. Despre oameni, iar Cornelia mi-a făcut o mare bucurie cu toate aceste frumuseți. „Camera rubinie” se afla pe lista mea de dorințe, cu privire la „Maestrul bucătar” eram curioasă, iar „Viața amoroasă a regilor Angliei” îmi atrăsese atenția de ceva timp. Mulțumesc încă o dată!


     Dintre cei patru autori, doar de John Grisham știu cum scrie. Sunt extrem de curioasă cum mi se vor părea și ceilalți, însă mi-am dorit ca în această toamnă să ies puțin din zona mea de confort și cred că cele trei romane mă vor ajuta să cunosc scriitori noi.


    Ultimele achiziții din luna august au venit tot de pe Libris, pentru că au avut reduceri mari. De „Fetele de la țară” sunt cea mai curioasă, de restul auzisem din booktube. 

     Cum arată luna voastră august din punct de vedere livresc? Câte cărți noi s-au adăugat în bibliotecile voastre?


4 gânduri despre ”JURNAL DE CITITOR: NOI CĂRȚI CE AU POPOSIT ÎN BIBLIOTECA MEA

  1. Oana - Crâmpeie de suflet zice:

    Mersi! 🙂 Nu sunt una și aceeași, deși au tot teme ce condus spre lumea fantastică 😀 „Tornadele timpului” e Tanglewreck din engleză… „O paranteză în timp” face parte din colecția „Hogarth Shakespeare”, despre asta știam câte ceva, urmăresc colecția, pentru ca Shakespeare a fost unul dintre autorii ce a constituit tema lucrării mele de licență 🙂 Este o reinterpretare a „Poveștii de iarnă” a marelui Will și sunt curioasă. Le-am luat la grămadă, dar mai știam despre ele, Loredana vorbește mereu de cărțile lui Jeanette prin clipurile sale 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.