DECALOGUL TOAMNEI

     E toamnă, e foșnet, e frig… și e momentul potrivit pentru a lăsa deoparte toate grijile și pentru a deveni mai buni decât am fost ieri, mai puternici, mai încrezători în forțele proprii. Suntem capabili de lucruri mărețe și nimic nu ne poate opri. Ștergem barierele imaginare pe care singuri ni le-am pus în cale și zburăm spre zări de alabastru, oferind posibilitatea visurilor noastre să își deschidă larg aripile și să se înalțe cât mai sus, până la soare.

         1. Nu îi permite nimănui să te facă să nu te mai încrezi în forțele proprii, să te facă să te îndoiești de tine și de ceea ce poți să faci. Ești minunat, strălucești, ești puternic, așa că nimeni și nimic nu te poate opri. Ești singurul care decide ce traiectorie va lua viața ta, ești singurul capabil să îți trasezi liniile traiectorii ale vieții. Nu uita!

     2. Nu te crede inferior nimănui, indiferent de ceea ce poate cel de lângă tine și tu nu poți! Fiecare are propriile abilități, puncte tari și puncte slabe, așa că depinde doar de tine să îți găsești capacitățile și să le transformi în stele strălucitoare, care să te călăuzească pe drumul tău!

        3. Nu îi permite nimănui să îți stabilească prioritățile în viață, indiferent cât de importantă este acea persoană pentru tine! Tu știi cel mai bine în ce punct al vieții tale te afli și unde anume vrei să ajungi, așa că ești singurul care știe ce trebuie să facă în continuare, indiferent de dorințele celor din jur. Învață să îți stabilești singur prioritățile și să le faci în ordinea dorită de tine, fără a te simți vinovat, pentru că nu depinde de dorințele celor din jur, ci de ale tale. Nu ești egoist, ci doar realist.

         4. Nu ești robot ca să muncești în permanență, ci ești un om, cu urcușuri și coborâșuri! Așa că acordă-ți din când în când pauze de la tot, de la lucruri, activități și chiar de la oameni, mai ales dacă aceștia din urmă sunt destul de toxici și au rolul de a te trage în jos. Oprește-te cât timp ai nevoie și pune-ți lucrurile în ordine, stabilește-ți prioritățile și acționează după placul inimii.

          5. Fii cine vrei tu să fii! Nu contează ce cred cei din jurul tău, întotdeauna se vor găsi oameni care să te judece, care să nu fie de acord cu acțiunile tale. Nu neapărat din răutate, ci pentru că așa cred că ți-ar fi cel mai bine. Însă, ei nu sunt în pielea ta, nu au experimentat ceea ce ai experimentat tu, așa că oferă-ți libertatea de a fi cine vrei tu să fii indiferent de părerile celor din jur, care se schimbă oricum la fel ca frunzele purtate de vânt toamna!

         6. Fă ceea ce trebuie să faci pentru a îți îmbunătăți viața, pentru propria fericire, pentru sufletul tău! Dacă ai chef să stai cu o ceașcă de cafea în față și să nu faci nimic, atunci aia trebuie făcut în acel moment. Nu se întâmplă nimic dacă tu vei face ceva ce îți aduce bucurie, însă, dacă tu ești nefericit, și cei din jur vor fi, pentru că gesturile tale vor arăta în mod clar toate nemulțumirile.

      7. Descopere-te! Observă ce anume te face să te simți minunat, ce anume te face să strălucești și să zâmbești și pune în aplicare mult mai des.

       8. Iartă și învață să ierți! Nu înseamnă să rămâi lângă acei oameni care te-au rănit sau care au dovedit că nu îți sunt loiali, ci doar că îți acorzi libertatea sufletească deplină, desăvârșită. A avea resentimente și a te simți rău față de acțiunile cuiva nu îți aduce niciun fel de împlinire sufletească, ci doar te trage în jos, spre mocirlă. Important este să ierți și să îți eliberezi sufletul de tot ceea ce nu ar trebui să fie acolo. Și iartă-te și pe tine dacă este nevoie, greșelile nu te fac slab, ci doar uman.

         9. Iubește necondiționat! Am considerat întotdeauna că dacă am iubi mai mult am fi mai puternici așa că arată iubirea ta față de tot ceea ce te înconjoară. 

        10. Ieși din zona ta de confort și fii mai creativ! Toate acestea te ajută să crești în plan spiritual și să devii o versiune mult mai bună a ta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.