JURNAL DE CITITOR: CE CĂRȚI AU MAI POPOSIT PE RAFTURILE BIBLIOTECII MELE

     Tot spun că mă opresc din cumpărat și tot îmi încalc cuvântul, nici eu nu înțeleg exact de ce, pentru că am acasă atât de multe cărți necitite, atât de multe volume primite pentru recenzie care strigă efectiv după mine, însă, pur și simplu, pare ca nu mă pot abține. Nu sunt la fel de multe ca în alte luni, sunt mândră de mine pentru că m-am abținut ceva timp (ceea ce e atipic pentru mine), însă tot sunt suficiente. Sunt douăzeci și șapte de cărți noi ce și-au făcut loc pe rafturile și așa supraîncărcate ale bibliotecii mele, iar dacă vă doriți să aflați care sunt acestea, vă invit să citiți articolul până la final.


     Am început luna septembrie cu un colet marca Libris, „Băieții străzii” îmi făcuse rău cu ochiul, pare genul meu de carte. Urmăresc de foarte mult timp „Madame Mallory și micul bucătar indian”, o tot adăugam și scoteam din coșul de cumpărături, dar cred că abia acum i-a venit timpul. „Din inima Africii” și „O mamă perfectă” au părut tipul meu de carte, sper să am și timp să le descopăr curând. 🙂


     Aceste unsprezece minunății au ajuns la mine dintr-un simplu impuls. Bine, bine, veți zice voi, cum să fie atâtea cărți doar un impuls? Ei bine, mie mi se întâmplă adeseori să îmi aud mintea spunând răspicat: „Nu, nu, nu! Oprește-te chiar acum!”, dar sufletul să șoptească exact pe dos… Plus că am uneori probleme cu mouse-ul căruia i-am permis prea multe libertăți și, uneori, agață cărți odată cu trecerea lui pe un site, așa că până îl mai educ puțin, voi mai avea parte de astfel de surprize… Eu nu sunt vinovată, nu, nu, nu, mouse-ul este întotdeauna…


      De la Libris am primit „Magonia”, pe care am citit-o deja. V-am vorbit despre ea recent, este un fantasy care m-a surprins chiar și pe mine, pe care vi-l recomand din tot sufletul. 


     Acest colet a ajuns la mine pentru că îmi doream din tot sufletul să îl cunosc pe Hendrick Groen, pare un bătrânel simpatic, de la care voi avea multe de învățat. Pe Francine Rivers vreau demult să o descopăr, pe Ken Follet la fel (da, nu l-am citit până acum, dar sinopsisul cărților sale mă determină sa vreau fiecare carte a lui), iar „În țara lui Dumnezeu” pare a avea o poveste plină de sensibilitate ce se cerea descoperită.


      Am dat această comandă pe Elefant pentru că, în sfârșit, am găsit „Dimineți în Jenin”, carte pe care o urmăresc încă de când am citit cealaltă operă a autoarei. Scrie cu sufletul și aceasta mă încântă. Mi-am dat seama că îmi lipsea acea cartea a lui Charlotte Bronte, cartea „Libertatea de a iubi” pare una de suflet, iar „Soția dintre noi” are un titlu care m-a intrigat, trebuie neapărat să aflu despre ce este vorba în ea (fire curioasă, ce să-i facem).


    Cele trei cărți din imagine sunt cumpărate tot dintr-un impuls. Le-am văzut pe Nemira și strigau la mine efectiv să le iau acasă. Nu am putut să fac altfel și nu regret impulsul. Absolut deloc. Toate sunt plăcerea mea vinovată și sunt aproape sigură că îmi vor deveni extrem de dragi.

      Voi câte cărți ați achiziționat în octombrie? De care sunteți cei mai mândri? Cum faceți să vă mai opriți puțin din cumpărat? Am nevoie de sfaturi și urgent 🙂
Publicitate

6 gânduri despre ”JURNAL DE CITITOR: CE CĂRȚI AU MAI POPOSIT PE RAFTURILE BIBLIOTECII MELE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.