MOMENTE DIN VIAȚĂ

E un timp când am… şi un altul când îmi doresc mai mult…
E un timp când sper… şi un altul când nu mai văd nicio iesire…
E un timp când totul merge bine… şi un altul când totul e pe dos…
E un timp când ei mă văd… şi un altul când nimeni nu-şi aminteşte de mine…
E un timp când am încredere… şi un altul când totul se întoarce împotriva mea…
E un timp când îmi înalţ aripile… şi un altul când acestea îmi cad frânte...

🥀⏳🥀
     Mult timp, am plecat urechea la ceea ce credeau oamenii cu privire la mine și am făcut aceasta față de indivizi pe care nu îi cunosc în mod real și care nu contau în realitate pentru mine. A fost un timp pe care acum îl percep ca fiind destul de întunecat, pentru că nu reușisem să mă cunosc așa cum trebuie și nici măcar nu încercam să mă descopăr, să înțeleg ceea ce îmi doresc și ceea ce nu, să văd ce pot și ce mi se pare imposibil de acceptat.
      A fost o perioadă în care urmam orbește unele argumente și aveam impresia că, dacă alții sunt mulțumiți, atunci voi fi și eu. Nu știu de ce țineam cu dinții ca oamenii să vadă doar acea parte care lor le-ar fi făcut plăcere. Poate că acest lucru se petrecea și din cauză că trăim într-o lume extrem de vizuală, în care mulți au tendința de a se băga pur și simplu cu picioarele în viața ta, de a îți oferi niște sfaturi pe care tu chiar nu le ceruseși, de a îți dicta ce anume să faci, uneori chiar cu intenții bune, mult prea grăbită. Cred că de m-aș fi oprit câteva momente, aș fi realizat că acel drum nu are nimic de a face cu mine, cu viața sau scopurile mele. 
       Nu știu, dar uneori am impresia că societatea, cu normele ei, are tendința de a ne transforma în niște ipocriți și de a ne determina să mințim doar de dragul altora… iar eu nu vreau asta, nu mai vreau, eu îmi doresc să duc o viață după standardele mele, după ceea ce îmi bucură inima. Nu trăim o eternitate, viața noastră pe acest pământ este de scurtă durată, asemeni fluturelui care iese din coconul lui pentru a se bucura de cele câteva clipe efemere pe care soarta i le-a oferit. 
      Încerc să trăiesc viața în mod frumos, să fiu un om mai bun decât am fost ieri, să practic bunătatea, toleranța, iubirea de oameni și de tot ceea ce mă înconjoară, blândețea, echitatea în viața de zi cu zi. Încerc să am un cuvânt bun pentru oricine, să am un umăr pe care să te poți baza când e nevoie, să râdem sau să plângem împreună. 
       Încerc să mă cultiv zilnic, să aflu mai multe, să mă dezvolt într-un mod cât se poate de armonios pentru a îi putea oferi lumii o versiune mai bună a mea, care sper să își aducă acea umilă contribuție în acest Univers infinit. Încerc să fac bine, să fiu o bunătate de om cum frumos spusese cineva cândva… În rest, totul e poveste… 
      Nu judec pe nimeni sau încerc zi de zi să nu mai fac asta, pentru că nu sunt în pantofii celui de lângă mine, pentru că nu știu ce bătălii are de dus cu el însuși. Suntem diferiți, dar suntem minunați. Dacă am învăța să iubim mai mult, am fi mai puternici.

6 gânduri despre ”MOMENTE DIN VIAȚĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.